24 Şubat 2007

Pasta Denemeleri ve International Day

O kadar blog gezilir, onlara hayran olunur da insan kendi de obloglarda gördüğü pastaları yapmaya kalkışmaz mı? İşte tam da böyle bir nedenden ben de bir deneme yapmaya karar verdim şu meşhur şeker hamuru ile. Bir kaç hafta sonu önce de Pastacı Burcunun tarifini resimleriyle verdiği Sacher pastasını yapmaya başlamış ama sonunda yandaki pastayı ortaya çıkarmıştım. Herneyse bir hafta sonu kekimi hazırladım, önceden öğrendiğim gibi çikolatalı ganaşımı hazırladım ve kekimi iple güzelce ikiye bölerek içine sonrada dışına bu ganaşı güzelce sürdüm ve birmüddet dolapta donması için beklettim. Ve sıra geldien heyecan verici aşamaya. Ama henüz kendim yapmaya cesaret edemediğim için hazır şeker hamuru kullanmaya karar verdim ve bu pastayı Ezgiye ithafen yapacağım için hamuru pembeye boyadım. heyecan içinde merdaneyle açtım ve pastanın üzerine yerleştirdim. Açılan hamur biraz küçük geldiği için ben de kenarını renkli parçalarla süsledim. Çok amatörce olsada sonuç beni çok sevindirdi ve tüm gün mutlu mesut gezdim ortalıkta. Tadı da hiç fena değildi doğrusu.

İlk şeker hamuru denemesinden sonra yeniden bir şeyler yapabilmek için fırsat kolluyordum ki beklediğim bu fırsat ayağıma geldi. Daha doğrusu durumu ben kendi işime gelecek şekilde değiştirdim. Ezgi'nin okulunda geçtiğimiz perşembe buradaki tüm okullarda geleneksel olarak yapılan International Day vardı. Biz velilerden de ülkemize ait bir iki yiyecek istediler. Çok geleneksel mi bilemedim ama ben de kısır yapmaya karar verdim kolay diye. Yalnız aklıma bir de Türk Bayraklı pasta yapmak fikri düşüverdi. Yapabilir miyim yapamaz mıyım diye düşünürken kendimi mutfakta ve pastayı yaparken buldum. ben sonuçtan memnun kaldım. O gün okulda hem bayrağımız dalgalandı, hem Ezgoş tişörtünü gururla göğsünde taşıdı hem de ben elimde bir türk bayrağı pastası olduğu için ayrıca mutlu oldum.


Bunlarda yapım aşamasından birkaç resim, o kadar uğraştım resimlerini çekmeye bari yayınlayayım dedim. Aa bu arada pastanın kremasında hem krem şanti hem de ganaş kullandığımiçin tattığımda bana biraz ağır geldi. Sanırımbiraz daha hafif bir şeyler keşfetmem gerekecek

Bunlarda International Day den diğer yemeklerden görüntüler. Herkes çok güzel şeyler yapmış güzelce hazırlanmıştı. Bakalım seneye ben de daha ulusal şeyler denerim artık.

17 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nukhet'cim,
Oncelikle Ezgi'nin dogum gunu kutlu, mutlu ve bir o kadarda saglikli olsun. Ayrica ulkemizi en iyi sekilde temsil etmissiniz ellerinize saglik, cok sevindim.
Sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nükhet eline sağlık, Türk Bayraklı pastanı görünce göğsüm bir anda kabarıverdi, bu güne kadar bütün gördüğüm pastalar senin bu pastanın yanında sönük kaldı şimdi. Allah kızına da upuzun bir ömür versin inşallah.
Sevgilerimle,
Esra

Figen Karavas dedi ki...

Nükhet merhaba,
Turk Bayragı motifli pastan için tebrik ederim seni, ne iyi dusunmussun ellerine saglık, guzel kızının da doğum gunu kutlu olsun, saglıkla buyusun..

Anneler grubundan seni tanıyorum galibe ? oyle mi?:)

sevgilerimle,
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

Merhaba Nükhet hanım mutfakta harikalar yaratmışsınız Türk Bayraklı pastayı çok iyi düşünmüşsünüz elinize sağlık.Kızınıza da Maşallah diyorum doğumgününü kutlamıştım gerçi ama bir kez daha mutlu sağlıklı güzel bir hayat diliyorum ona ve size sevgiler.

Tulosh dedi ki...

Nukhetciğim tebrik ediyorum seni ne güzel pastalar yapmışsın. İşte bu kadar. Birşeyler insanın gözünde büytüüğü kadar büyük değil. Tekrar tebrik ediyorum seni harikasıınnn.
Bu arada eğer hafif bir krema istiyorsan sadece cremole kullanabilirsin. Ben eğer kremada çikolata kullanıyorsam pandispanyada kullanmıyorum banada ağır gelebiliyor. Öpüyorum sizi Ezginin fotografına da bayıldım :)

ipek dedi ki...

Nükhet ciğim, aynı aynda aynı uğraşlar içinde olmamız ne tesadüf. Tam da dediğin gibi insanlar burada dolaşa dolaşa kendini pasta yapar buluyor. Pastacı Burcu sayesinde artık hepimiz paastalarımızı kendimiz yapar olduk:)
İlk denemelerin bence çok ama çok başarılı olmuş, eline sağlık. Üstelik bayrak fikri de international day için çok hoş bir fikir.
Seni tebrik ederim,
sevgiler
ipek

Nukhet dedi ki...

Aybike, Esra, Figen ve Susam
Evet gercekten de Turk bayrakli pasta gunun anlam ve onemine denk dustu. Guzel sozleriniz icin cok tesekkurler. Ben bu isi sevdim gercekten devam edecegim. Figen evet ben de seni oradan taniyorum. Ama ben senin blogunu da takip ediyorum bir suredir de yazmaya firsat olmadi hic. Ama yakinda ugrayacagim yeniden.
Tulaycim
Bu konudaki destegine cok tesekkurler. Evet haklisin hem gana; hem de cikolatali pandispanya agir kacti galiba. Cremole burada yoktur sanirim ama baska seyler deneyecegim. Ben de seni opuyorum

Ipek sen bana mesaj yazarken ben de sana yaziyormusum megerse. Bak soyluyorum bizim hayatimizda bir seyler paralel gidiyor. Hadi hayirlisi pasta yapmaya basladik ya korksun herkes bizden. Saka bir yana bu is yorucu ama zevkliymis gercekten de. Guzel yorumlarin icin cok tesekkurler.

Zeynep B. dedi ki...

Nukhet,
Once iyi yaşları olsun...
Ondan sonra da sana bol şeker hamurlu günler !! :)

Burcu o kadar güzel yapıyor ki hepimizi bu konuda motive etti ancak ben henüz bir türlü başlangıç yapamadım :(

NiNo dedi ki...

ellerinize saglik harika seyler yapmissiniz kizinizinda gecmis dogum gunu kutlu olsun sevgilerr

*Ra dedi ki...

Eminim pastayı görenler hayranlıkla bakmışlardır. Çok güzel olmuş. İlk deneme için çok iyisin canım. Hadi bakalım. Devamını bekliyoruz.
Çok güzel kaplamışsın.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Betül dedi ki...

Bence ilk deneme için başarılı bir sonuç.devamı gelir sanırım:)

külkedisi dedi ki...

Sevgili Nükhet,
İlk olarak bloğumu ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederim.Dubai'yi ben de cok merak ediyorum. Musait oldugunda resimlerini gonderirsen sevinirim. Cocukların kaç yaşında benimkiler 9,5 ve 6,5 yaşlarındalar. Bloğuma tarif eklemeye başladım. Seni de izninle favori linklerim arasına ekledim. Görüşmek ümidiyle.

Rakunt ideas dedi ki...

Ne mutlu çok güzel lezzetle ortaya çıkmış elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Sevgili Nükhet'ciğim,
Tebrik ederim seni harika pastalar yapmışsın canım ellerine sağlık..
Türk bayrağı ile kaplanmış olan ise harika idi,ellerine sağlık..

Güzel bir hafta diliyorum canım..Sevgiyle kalın..Gül/d.tadı

nilay dedi ki...

Nükhet'çim ;
Türk bayraklı pastana hayran kaldım...Ezginin tişörtü de harika :) çoook yakışmış ona...ellerine sağlık canım

sevgiler

Tuba dedi ki...

Nukhet'cigim, pastana bayildim. Cok guzel bir fikir verdin. Ellerine saglik, sevgilerle,

butterfly dedi ki...

Nükhetcim ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın:). Pastalar çok güzel gözüküyor. Bence pastayı bayrağımız ile kaplaman çok iyi bir fikir olmuş, eminim o pasta güne damgasını vurmuştur.
sevgiler
aslı