10 Ocak 2007

Bloglardan Derlemeler

TOMBALA KURABİYELER

Bu postumda uzun uzadıya tarif vermeyeceğim. Zaten tariflerin orjinal sahipleri bir güzel yapmış ve anlatmışlar üstüne de çok güzel resimler koymuşlar. Üzellikle Miss Çilek'in yaptığı o güzel tombalalardan sonra benimkilerin esamesi bile okunmaz ama büyük bir heyecanla yapıp İstanbula yolladığım bu yeni yıl kurabiyelerini siz de görün istedim. Yılbaşında Türkiye'ye giden Ayşin Anne ile ne göndersem oradakilere diye düşünürken MissÇilek'te rastladım bunlara. O kadar çarpıcı bir o kadar da geleneksel yılbaşı ruhuna uygun düşüyorlardı ki yapmadan edemedim. Ama süsleme işi göründüğü kadar kolay değilmiş. Bir de rakamları yazmak için daha akıcı kremaya ve ince uçlu bir aparata ihtiyaç varmiş. Tecrübeyle öğrendim. Bunları da süslerken kızım yardım etti bana. Ama rakamların düzensizliğine bakıp suçu ona atacağımı sanmayın. O tamamen benim el becerim (beceriksizliğim). Ezgi sadece tek tek süslenecek kurabiyeleri bana vermekle yetindi. Hadi hala gitmediyseniz buraya bir uğrayın.

MISIR UNLU TUZLU KEK

Şimdi Sırageldi Pınar'ın Klubesine uğramaya. Geçenlerde benim Ezgi için yaptığım Peynirli çiçek kekine bıraktığı mesajda bahsetmişti bu kekten. Hemen gittim aldım tarifi ve uyguladım. Öyle beğendim ki anlatamam. Hem çok lezzetli hem çok pratik hem de gözenekli yapısıyla her zaman yapmak isteyeceğiniz çay yanı keki ya da poğaçası ya da her neyse işte. Tarifi için şuraya bir tıklayın da hemencecik yapın. Ben Pınardan farklı olarak bir de içine maydonoz ekledim çok yakıştı. Zannımca dereotu da güzel olur.

ÇİKOLATALI KEK

Lezzetli bir tuzludan sonra yanına güzel bir tatlı iyi gider degil mi? O yüzden bizde Tulosh' a uğruyoruz hemen. Oradaki binbir güzel tatlının arasında gezindikten sonra onun gibi şeyler pek yapamadığımız için nispeten basit olan çikolatalı kekte karar kılıyorum. Ben soslu yapmak yerine sadesini tercih ettim ama sadece şimdilik en kısa sürede aynı onun gibi de yapacağım. Çünkü Elif stencillerimi getirdi. Ama benimkilerde küçük kalıplarda hiçte fena olmadı ne dersiniz? Lezzeti de çok güzel sizi temin ederim.

10 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nükhet
:) ne güzel bir post yazmışsın, çok hoş. Hem tarif yazma sıkıntısı da yok:)Bende neredeyse bütün tariflerimi diğer blog arkadaşlarımdan alıyorum çünkü..
Bana da yer verdiğin için ayrıca teşekkür ederim. Maydonozlu olarak bende deneyeceğim. Bu mısır unlu keki İsviçre'de bile yaptım, mısır unları Türkiye'den götürdüm tabiki:) Bayram sabahı kahvaltısına herkes tattı..
sevgiler

*Ra dedi ki...

Nükhetciğim gelmeyeli neler de yapmışsın öyle. Çeşit çeşit neye bakacağımı şaşırdım. Ellerine sağlık ne kadar da maharetlisin. Kızların da maşaallah çok tatlı.
Sevgilerimle.

hayat dedi ki...

merhaba nükhet peş peşe tarifler gelmiş ellerinize sağlık. ben çukulatalı keke bayıldım mutlaka yapıcam sevgiler.

nilay dedi ki...

Nükhet'çim ;
bu ne hamaratlık böyyyle :)seneye hamarat başladın arkadaşım ,bu sene gider böyle artık :)) ellerine sağlık ,mısır unlu tuzlu kek gözümden kaçmış daha önce...nefis görünüyor. Ben de denemeliyim :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba çok şeyler hazırlamıssın ellerine sağlık,bu arada ben şu minik kalıpları başka arkadaşlarda da gördüm,çok güzeller,nerden aldınız acaba? selamlar...

Tulosh dedi ki...

Nukhetciğim canım afiyyet olsun inan seninkiler daha bir güzel göründü gözüme :) ne güzel kabarmışlar harikasın.

Nukhet dedi ki...

Bayanlar
Deneyin deneyim gercekten tavsiye ediyorum. Onceden yapip bizi bunlarla tanistiran arkadaslarin ellerine saglik. Simdi dusundugunuz gibi yeni yila hamarat baslamadim bilakis bir seyciklar yapmiyorum. Bunlar tamamen eski yilin sonlarina ait. Arsivde daha malzeme cokta yazacak zaman yok her zaman.
Suheylacim
Ben kaliplari Dubaide marketten aldim ama eminim Turkiyede de vardir. Yoksa yaz bana gelirken getiririm.

Sevgiler hepinize

İpek Kuscu dedi ki...

Sevgili Nükhet ,daha önce de uğradım ama beta blog olduktan sonra bazı arkadaşlarıma yazdığım yorumlar geri dönüyor sende de öyle oldu geçen gün.Kurabiyelerin rakamları herkesin okuyabileceği büyüklükte olmuş,umarım tadını beğendiniz.Bunca emek ve bir dolu güzellik sunmuşsun,teşekkürler ellerinize sağlık.

Defne dedi ki...

Nükhetciğim, harikasın! Ne de güzel yapıvermişsin hepsini. Ben çok tembel olduğuma karar verdim.

Tarifleri uygulamak için bir referans da senden almış olduk, ellerine sağlık! :)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nükhet'ciğim,
Tatlım ne kadar güzel olmuş tombala
kurabiyelerin ellerine sağlık..Seninkilerde inan ayrı bir renk katmakla kalmayıp acaip havalı olmuşlar canım.)))
Mısır unlu kekin ise muhteşem gözüküyor bende çok kullanırım mısır ununu ne de olsa Karadenizliyim tatlım.))İşin şakası bence mısır unu her şeye yakışıyor sen ne dersin??

Canım sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum,sevginiz bol olsun..

Gül