15 Aralık 2006

Susamlı Kurabiye

İster derin dondurucuya koy , ister direk fırına.... Tadına doyum olmuyor vallahaaa :)))
Ayıptır söylemesi ben bu kurabiyeyi hemen her gelen misafirime yapıyorum .Ağızda dağılıyor. Yapımı çok kolay olduğu gibi malzemelerde oldukça ekonomik..


Malzeme listemiz
* 1 paket margarin ( margarine hayır diyenlerdenseniz 250 gr tereyağ)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 su bardağı susam ( bildiğiniz paketlerde satılan çiğ susam)
* Alabildiği un
Hepsi bu:) Öncelikle bir kaba susam ve pudra şekerinizi koyup şöyle bir harmanlayın. Sonra margarininizi iyice özdeşleşene kadar bu harmana ilave edin. Ve azar azar unu ekleyin. Ne zamanki hamur zorda olsa yuvarlanabiliyor ( genelde hamuru parça parça olur yumuşacık bir kurabiye hamuru elde edeceğinizi beklemeyin ) işte o halde kurabiyeniz hazır demektir. Tek yapmanız gereken şey küçük hafif yassı yuvarlak toplar yapmak.
150 - 170 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirin ve ılındıktan sonra süzgeç yardımıyla üzerlerine biraz pudra şekeri ekeleyin. Nasıl..?? şık ve oldukça leziz bir ikram tabağınız var değil mi !!
Afiyet olsun..Eli

4 yorum:

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Elif'ciğiim ellerine sağlık susamlı toplar çok güzel görünüyorlar aynı tarifi bir de (1,5 bardak yarısı fırınlanmış hafif rengi dönmüş olsun) fındıkla denemeni tavsiye ederim mükemmel oluyor;)
Senin bu tarifini de ben en kısa zaman da deneyeceğim;))
SEVGİYLE KAL...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Bu arada fındıkları robottan geçirip çok un olmamasına dikkat ederek şöyle dişe gelecek şekilde çekmeyi de unutma;)

Adsız dedi ki...

Bende en kısa sürede tavsiyenizi dinleyip fındıkla deneyeceğim . Teşekkurler

Adsız dedi ki...

kurabiyeleri yaptim, suan firindalar. ama aklima takildi ,kabartma tozu konulmuyor mu acaba.ben tereddutte kaldim, koydum, bakalim nasil olacak?