23 Aralık 2006

Peynirli Çiçek Kek

Büyük kızım Ezgi Dubai'deokula yeni başladı. Farklı bir ülke, farklı bir dil, farklı bir sistem derken okula alışmaya çalışıyoruz ailecek. Sabah erkenden kalktığı için kahvaltı etmek istemiyor elbette. Zaten okulda da biri kahvaltı biri de ara öğün olmak üzere iki yemek molası var.ay neden bunları anlatıyorum derseniz bizim hatun iştahsız zorlamadan yemek yemez, tatlı sevmez, beslenmesine ne koyacağımı şaşırıyorum her gün. Ben de tuzlu olduğu için yiyeceğini tahmin ettiğim bir kek yapıverdim bir akşam. Böyle küçük kalıplarda pişirdim ki belki daha çok ilgisini çeker de yer diye. Ama bilin bakalım ne oldu; giden kek aynen geri geldi. Ama evde biraz ikna çalışmasından sonra tatmasını sağladım da o da beğendi. Biz ise zaten keyifle yedik.
*3 yumurta
*1 s.b. yoğurt
*1 s.b. sıvıyağ
*1 s.b. dan biraz az süt
*3.5 s.b. un
*150 gr beyaz peynir
*Dereotu ya da maydonoz
*Kabartma tozu, tuz
Yumurta ve yoğurt çırpılır.Üzerine yağ, süt, rendelenmiş peynir ve dereotu katılır. Un ve kabartma tozu, tuz birlikte ilave edilir, karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür ve orta hararetli fırında pişirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

Beyhan dedi ki...

Nükhet'çiğim sayende tanışmış olduk en kısa zamanda ben de seni linklerime ekleyeceğim.Yeni bir arkadaşım oldu diye seviniyorum şimdi.Tariflerin ilgimi çekti.Daha sonra gelip bol bol inceleyeceğim.Sevgilerimle...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nükhet
bende tuzlu kek hiç düşünmezdim ama geçenlerde mısır unu ile yaptım çok lezzetli olduğunu gördüm. Bu tarifinde çok güzel..
Kızın ile de kolaylıklar diliyorum. Tatlı sevmeyen çocuk da varmış, ben yok sanırdım:)