06 Ocak 2010

Tıp Logolu Kurabiyeler

Ablamın sesi sedası çıkmayınca bir süredir bugün arıyayım dedim ne var ne yok dıye ama anlaşılan o ki akşam geceyarılarına kadar ( hatta belki sabah ) pasta yada kurabiye ile uğraşmış olacak ki "Elif çok uykusuzum akşama konuşalım uyuyordum" deyip tlf u kapatmak zorunda kaldı :) Ve daha sonra küçük erkek kardeşimle yaptığım msn görüşmesi sonucunda ablamın oldukça yoğun bir hafta yaşadığını ve çok güzel şeyler yaptığını öğrendim .. Postlarını merakla bekliyorum ve bu arada da bir haftadır değişmeyen postu güncelleyip bir süre önce ekleyip te yayınlamadığım " Tıp Logolu Kurabiyelerimi" yayınlıyorum .
Efendim...

Buyrun ilk denemem.. İlk denemem derken fotoğraf baskı anlamındaki ilk çalışmam... Fatoş Hanım ın Dr Eşi Güven Bey için sürpriz olarak verdiği 100 adet tıp logolu kurabiye siparişi... "İdem Reklam & Organizasyon " tarafından almış olduğum bu sipariş karşısında yapmam gereken ilk iş fotoğraf baskıyı nereden temin edeceğimle ilgili idi. Hemen tlf a sarılıp karşı taraftan ok almış ancak baskının yapılacağı gün şanssızlık üzerine printerlarının arızalandığı haberini almıştım... Bursa da bu printer ve kartuşa sahip özel pastaneler maalesef dışarıya baskı yapmıyor.. Ne tuhaf.. Yapan bir yer var ancak orasının da bence piyasadaki fiyatlardan haberi yok... Çıldırmış olmalılar diye tlf u kapatıp bloglarda gezinmeye başlıyorum.. Kendisini hayranlıkla takip ettiğim Nesrin Hn ın blogunda foto baskı kelimesini görünce tlf a sarılıyorum hemen ve birazda kendisiyle tanışacak olmanın verdiği heyecanla ve bu bahaneyle Nesrin Hn la tanışıyorum :) Sağolsun beni hemen yönlendiriyor ve sonunda Oya Hn a ulaşıp çok hızlı bir organizasyonla 1 saat içinde logolarımı basıp ertesi gün kırılmamaları için özel kuryeme verilmek üzere zarfa koyuyor bile ..::):) Bana yardımcı oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum..


Yalnızz.. İlk kez denediğim için midir nedir. Ben hemen baskıyı alttaki şeker hamurundan hopp baya etiket gibi ayırıp pat pat yapıştıracağımı zannetmiştim ama işin yüzü hiç de öyle değilmiş. Nakış makasıyla kesilmelerine rağmen en küçük darbede zedelenebilen ve ancak bir bıçak yardımıyla itinalı bir şekilde çıkartılabilen bu baskılar biraz titiz bir çalışma gerektiriyor ama çok ta temiz bir iş ortaya çıkıyor..

Belki bir dahaki sefere daha kolay bir yolunu bulabilirim ( Tabii varsa ) :)

4 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık...

durutarifler dedi ki...

Çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Güven beye çok güzel sürpriz olmuştur. Fatoş'a da bravo vallahi.

Adsız dedi ki...

Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

balpasta dedi ki...

Merhaba Elif Hanım,
Yeni görebildim kurabiyelerinizi çok güzel olmuş, elinize sağlık. Resim baskısını kolay çıkaramamanıza üzüldüm, titiz taşınması konusunda sizde epey emek verdiniz. Ancak malzeme şeker olunca her koşuldan etkilenebilir. Okuyabilecekler ve sizin için belki bildiğiniz bir bilgiyi paylaşmak isterim. Şeker ısınırsa kağıtla bütünleşebilir siz çok kısa süre dolapta tutarsanız daha kolay çıkarırsınız. Ben hiç bir zaman sorun yaşamasamda uzun yola gittiler:)
Sevgiyle
Oya Gürpınar
Balpasta