06 Nisan 2008

KURABİYE CANAVARLARI

Biz burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik geçen haftalarda. Burada ihtiyaç listesi bildiren öğretmenlerimizden birinin çağrısına kulak verdik ve bir yardım pikniği organize ettik. Ama bu yazıda asıl konum bu piknik değil, asıl mesele çocuklarımızın başka cocuklar için düzenlenen bir organizsayona dahil edilmesinde. Biz istedik ki onlar da toplayacağımız bu yardım parası için katkıda bulunsunlar, daha şimdiden başkaları için de bir şey yapabileceklerinin bilincine varsınlar. Bu amaçla aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu çocuklar ve kadınlar bir araya geldiler ve bir kurabiye atolyesi oluşturdular. Evlerden pişip gelen bir sürü kurabiyeyi neşe içinde süslediler. Neredeyse tüm çocuklar kurabiyeleri ne amaçla süslediklerini biliyorlardı. Ve bu takdir edilesi davranışları yüzünden de üstlerinde "BEN BUGÜN BİZ OLMAYI ÖĞRENDİM" yazılı madalyalarını gururla birer birer aldılar. İnanamazsınız onların yaratıcılıklarına, hiç ummadığım sayıdaki kurabiyeleri süper bir konsantrasyonla dekore ettiler. Ama şunu da belirtmeden duramayacağım anneleri de bu işe bayıldılar araya kendi yaptıkları kurabiyeleri sıkıştırdılar.
Kurabiyelerin süslenmesi bitip de süslemeleri kuruyunca geride kalan anneler onları bir güzel alladılar pulladılar, ertesi gün için görücüye çıkacak bir gelini hazırlar gibi gayret gösterdiler. Çok yorucuydu herkes için ama o kadar güzeldi ki. Ertesi günü yapılan pikniğimizde de tüm çocuklar hazırladıkları kurabiyeleri kendileri satarak paralarını bizlere taşıdılar. Ve o kadar güzel yürekli anne, baba, abla ağbi vardı ki o piknikte tüm hepsini belirlediğimiz fiyatın çok üstünde paralara satın aldılar. Çocukların o paraları kazanmalarını ve bizlere gururla getirmelerini görmenizi çok isterdim. Gerçekten de tüm kurabiyeler satıldı ve çok güzel bir para toplandı.

Kimdir bu güzel çocuklar derseniz aşağıda hepsini görebilirsiniz. Benim o gün onlar çalışırken, yaptıkları işin bilincinin farkında olmalarından, ciddiyetlerinden ve satıştaki heveslerinden dolayı yüreğim sevinçle doldu taştı tıpki o gün orada olan herkes gibi. Gelecek bu çocukların elinde umarım ki çok daha güzel olacak.




8 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Ne hoş bir beraberlik olmuş. Çocukları böyle bir beraberliğe teşvik etmek, o ortamı yaşatmak, çalışma zevkini ve heyecanını tattırmak çok güzel gerçekten tebrik ederim.

Kurabiyelerde nefis görünüyor Çocukların ve annelerin ellerine sağlık.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nukucum canimm

Iyi bize on ayak oldun, iyi ki hocalik yaptin:))
Daha neler neler yapicaz hersey senin sayende oldu.

Kocamn optum seni

pelince dedi ki...

Bu güzel çocukların hepsi ile gurur duydum,sizi de canı gönülden tebrik ederim..

Sevgiler.

ipek dedi ki...

Nükhet!!!!!!!!
Bütün bu altın kalpli çocuklarla, yaptıklarınızla nasıl gurur duydum anlatmak mümkün değil.
Harikasınız siz!!!
İşte dünyayı bu güzellik kurtaracak.
Canım arkadaşım, seni ve etrafındaki tüm altın kalpleri sevgiyle kucaklıyorum.

nilly dedi ki...

Sizi Hurriyet gazetesindeki yazinin linkinde gordum. Yaptiginiz sey harika. Umarim herkes sizler gibi duyarlilk gosterir ve bu cabanizin devami gelir.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nukhet'cigim,
Ne guzel bir calisma, ne guzel bir duyarlilik. Emegi gecenlerin ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Neş'e dedi ki...

Harika bir etkinlik , düşünen ve katkıda bulununan herkesi tebrik ederim. sevgiler
NEŞE

İlker Ergin dedi ki...

ay canım ya canavarların ne kadar keyif aldıkları yüzlerinden belli.hepsi çok tatlı.her şey çok güzel.pikniğinizin konusuda çok kutsal.yüreğinize sağlık.sevgiler.