09 Eylül 2007

2. Pasta Çalışması


Dubai'li sultanlar ya da diğer bir deyişle pasta gönüllüleri bu işi bayağı bir sevmeye başladılar, yoksa başka hangi 5 kadın bir araya geldiğinde Ayşen'nin bize açtığı o güzel evinde muhabbet etmek varken gecenin 1.5 'una kadar pasta yapar ki? Evet evet bu sefer ki pasta seansımızı kahkalar eşliğinde tamamladığımızda saatler neredeyse 1.30 u gösteriyordu. Eve geldiğimizde ne kadar yorgun olduğumuzu varın siz tahmin edin. Ama o yorgunluğa rağmen 3. dersi bile planlamaktan geri durmadık.
Bu sefer grubumuz bir önceki dersten dolayı daha bir deneyimli olarak mutfaktaydılar Seda dışında. Üstelik bu sefer hepsi kendi keklerini kendileri pişirip getirdiler. Bu çalışmamızda benim klasik mascarpone peyniri koyduğum kremamı yaptık. Herkes arzu ettiği iç malzemeyi kullandı. Ama herkesin favorisi Ayşen'nin bize iki dakika da hazırladığı fındıklı krokanlardı.
Uzunca bir süre ne yapsam ne yapsam derdi oldu. Sedanın keki kalp şeklinde olduğu için onun böyle romantik bir pasta yapması kaçınılmazdı. Geçen sefer Mine çiçek çalıştığı için ona izin vermedim çiçekli bir pasta yapması için o da bize bu çok şirin ve faideli kitabı seçti. Demet çocuklar olmadığı için özgür iradesiyle çiçek çalışabileceği sapsarı bu modelde karar kıldı. Ayşen ise model çalışacağım dedi başka da bir şey demedi. Ve hamurunda başına gelen onca aksiliğe rağmen iki minik yavrusunu pastasının üstüne kondurabildi. Bir dahaki dersimizde kek yapımına ara vererek sadece modelleme teknikleri çalışmaya karar verdik. Aslında biraz da hem oturarak yapılan hem de muhabbetin yoğunlukta olduğu bir gece geçirmek niyetimiz.
Kısaca özetlemek gerekirse; derse başlamadan önce Ayşen'nin bize hazırladığı masa ve o sıcak ortam nedeniyle her an ders kaynayıp gidebilirdi. Ama benim bayağı sıkı bir hoca olduğum ortaya çıktı ve kimsenin yan çizmesine olanak vermedim. En kaytarmaya müsait kişi olarakta Mine'yi seçtik. Aslında bir de meraklı bir minik Melis'imiz vardı ama aklı biz de kalarak uymaya gitmek zorunda kaldı. Demet her yaptığı çiçeğe bunu kendisinin yapmış olabileceğine inanamayan gözlerle baktı. Seda'nın ise ertesi gün bize aktardığını da anlatamadan geçemeyeceğim, o kadar güldüm ki. Gece eve 2 gibi ulastıgında o kadar yorgunmus ki pastayı basucundaki masaya bırakıp sızmış. Sabah uyandığında minik Mina'nın çıkardığı topları o uyanmadan yapıştırmaya çalışan ama beceremeyen eşi ile karşılaşmış. Ne bilsin adam halbuki işin sırrı bir damla suda.

6 yorum:

Senay dedi ki...

Sevgili Nukhet
Iyi bir ogretmen oldugun pastalardan belli, harika olmuslar. Ne kadar farkli modeller calismissiniz. Aysen, Demet, Mine, ve Seda'nin da ellerine saglik. Ben 2. gruba da katilamadim. Insallah birgun bana da seninle bu calismalari yapmak kismet olur.
Sevgiler
Senay

Ceylan dedi ki...

Nükhet'cim, Keşke senin expatlık da Bakü'de olsaydı (ya da tersi ve daha iyisi biz Dubai'de olsaydık ) da sen, ben Elif hepberaber pasta yapsaydık! Çok özendim valla! Ellerinize sağlık!

yaban mersini dedi ki...

pastalarınza bakıp bakıp iç geçriyorum..hepsi birbirinden güzel,ama ben de denemek için cesaret yok..slmlar

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Pastalar muhteşem olmuş, emeği geçenlerin ellerine sağlık.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Nükhet!Hepinizin ellerine sağlık pastalar harika görünüyor.Benim favorim kalpli olan,renk seçimi çok güzel.Çok iyi bir öğretmen olduğunuz hemen anlaşılıyor.

selamlar

Betül dedi ki...

Nükhetcim öğrencilerin çok başarılı maşallah...Ne güzel bol pasta bol muhabbet daha ne olsun...Favorim sarı papatyalı pasta:)