04 Ağustos 2007

Börek Dosyası 2- Su Böreği

Bir hafta sonu ne çeşit bir börek yapsam da diye kıvaranırken nette, MSN de kardeşim Elif'le karşılaştım. Tabi hemen fikir alışverişinden sonra bana aşağıdaki bu börek tarifini verdi. Derhal yaptık, yedik ve çokk memnun kaldık.
5 yufka
İçi için 1 kg dan fazla beyaz peyniri kullandım
750 gr-1 kg arası yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
biraz süt
1 şişe maden suyu

Yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştıp yufkaların üzerine sürmek üzere bekletelim. 1 yufkayı tezgaha yayıp dörde bölelim, her bir parçanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürelim ve peynirden koyup rulo yapıp gul boreği gibi sarıp bir kenarda bekletelim. Tüm bu işlemi 3 yufka için yapalım elimizde toplam 12 adet gül böreği olacak. Bu gül böreklerini bir tesiye koyup içine de su dolduralım ve yarım saat bekletelim. Yarım saat sonunda kalan yufkalardan birini yağlanmış tepsimize buruşturarak yada katlayarak koyalım üzerlerine maden suyu gezdirelim. Yufka katları arasına kalan karışımdan sürmeyi de unutmayalım. Bu tabanın üstüne gül böreklerini sudan çıkarıp koyalım, biraz da onların üstüne maden suyu ve karışımdan ilave edim. Aynı işlemi bir de elimizdeki son yufkayı en üst tabaka olarak tepsiye döşeyip yapalım. En üstte elbette gene karışımımız. Sonra da kare kare kesip fırına. Çok çok yumuşak leziz bir börek daha. Yalnız bir tavsiye isterseniz ben de yoktu ama siz içine maydanozda koyun derim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nükhetcim;
Börek nefis,pufur pufur görünüyor,tam su böreği gibi.Ama bana yapımı biraz oyuncaklı geldi, benim gibi bir tembele göre değil:) Ellerine sağlık.

Nukhet dedi ki...

Yani Muge
Hunerli bir hanim olarak yaptiklarini gormesem inanacagim bu soyledigine. Inan okudugun kadar oyuncakli bir is degil. Sevgiler

Adsız dedi ki...

ya ben pek bişi anlamadım bu borekten mısafırım gelcek yapmak istıyorum ama anyamadım