07 Mart 2007

Havuç Görünümlü Patates Püresi

Abla - kardeş hamaratız bu aralar. Baksanıza bi tarif Nükhet bi tarif ben şeklinde devam ediyoruz bloga yeni tatlar ,aşina tarifler eklemeye :))
Bu havuçları daha doğrusu havuç görünümlü bu patatesleri görünce bunları biyerde gördük diyorsunuzdur. Hatırlamayanlara yardımcı olayım. İşte doğru adres 'Zuhal Yalçın Karnavalı' Hem çok basit hem çok ilgi çekici. 1 kg papates haşlanıp , ılındıktan sonra kobukları soyulur. Rendeledikten sonra içine 2 yem kaşığı zeytinyağı, 1'er tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, 1/2 tatlı kaşığı köri- 1 çorba kaşığı tuz, -4 diş övülmüş sarımsak ve son olarakta 2 yemek kaşığı salça (ben 1 yem kaş salça ve kürdan ın ucuyla turuncu gıda boyası kullandım) konulur. İyice malzemeler birbirine yedirildikten sonra havuç şekli verilerek servis tabağında ikrama sunulur. Afiyet olsun.

7 yorum:

Nukhet dedi ki...

Ne iyi etmissin bunu yaparak Elifcim

Oyle uzun suredir hosuma gidiyordu ki bu havuclar, sayfamizda gormek hosuma gitti. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nükhet,

Ama bunlar çok sahici olmuş. :))) Ben de denemiştim ama bu kadar güzel olmadı benim ki. Elinize sağlık.
Sevgiler

Tulosh dedi ki...

Gerçekten bu aralar iki kardeş maşallahınız var ne diyeyim harikasınız. Hep istiyorum bu havuçlardan yapmak bi kısmet olmadı, ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nukhet'cim,
Ne kadar guzel olmus ellerine saglik.
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Elif
bu havuçları önüme koysalar, patates oldukları aklıma asla gelmezdi. Bunlar resmen havuç yahu:)
Becerikli ellerine sağlık.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Valla ne diyelim kızlar... Sizin cicili bicili pasta böreklerinize baktıkça bizimde canımız çekiyor giriyoruz mutfağa.. Pınar'ın klubesi..Tulosch'un incisi..Zuhal'in karnavalı derkenn...Aldık başımızı gidiyoruz .::)))) Hepiniz öpüldünüz teşekkurler..

Adsız dedi ki...

merhaba, bu tarif çok orjinal gerçekten, gıda bıyasını nerden temin edebilrim acaba? yardımcı olursanız sevinirim