23 Mart 2007

Aldım-Kullandım-Sevdim-Hatta Çok Sevdimm

Sevgili Rabia tarafindan sobelendim ben de bu oyunda. Oyun sanırım aldığımız ve severek kullandığımız bir kaç eşyamızdan bahsetmemizden ibaret. Aslında bu liste öylesine uzun olabilir ki ama ben özellikle son zamanlar da edindiğim seyler ile eskiden beri sahip olduğum ama çok önemli bir kaç eşyadan bahsetmek istiyorum.

Blogumu az çok okuyanlar bilir son zamanlarda pasta yapma işine nasıl merak saldığımı. E hal böyle olunca son zamanlarda kitapçıların yemek kitapları bölümü en çok uğradığım mekanlar haline geldi. Bir de ben bazı konularda takıntılı bir tip olarak taktığım konu ile ilgili olarak her şeyi toplamaya bayılırım. İşte bu kitaplarda son zamanlarda aldıklarım. Hatta bunların resmini çektikten sonra dün akşam gördüğüm iki yeni kitabı daha aldım ve onları da ekledim. Hala kitapçı raflarında gördüğüm ama abartmamak uğruna henüz almadığım iki çok güzel kitap daha var bu konu le ilgili. Pastacılık demişken aslında aldığım bir sürü de güzel malzeme var ama onları da yayınlamayacağım artık.

Sonra şu yanda resmini gördüğünğz şekerler var.
Belki içinizde bileniniz vardır ama bunlar benim yeni keşiflerim ve bu kahveli şekerlere bayılıyorum. Ama bir an önce bu sevdadan geçmemde sağlığım ve kilolarım açısından yarar görüyorum. Her tutku gibi bu da zamanla durulacaktır. Durulur değil mi?


İşte bunlarda cici yüzüklerim. Üçünü son zamanlarda aldım ve severek takıyorum. Yüzüğe karşı hep bir merakım olmuştur zaten. Bunlar tam da benim yüzük zevkimi anlatan modeller. Sadece bunlar değil elbet yüzüklerim ama en yenileri bunlar, görün istedim.


Sıra geldi mutfaktaki küçk mucizelere. Sağda gördüğünüz mutfakta benim elim ayağım. O olmadan önce ben nasıl salatalık tarzı şeyleri soyabiliyormuşum hiç bir fikrim yok. Gerçekten de bunun olmadığı bir mutfakta iş yapmaya kalkışınca oldukça acemileşiyorum. Ne payar bu minik dev derseniz; Salatalık, patates, havuç, kabak ve benzerlerini kabuklarını inceck doğrar, istersniz bu sebzelerden ince şeritler çıkarmanızı sağlar ve çok güzel fasulye kılçığı ayıklar. Diğeri ise tek kalem pille çalışan minicik bir el mikseri. Bunu Defnoşa hazırladığım muhalebinn pütürlerini gidermesi içn almıştım ama bundan başka yemeklere hazırladığım terbiyeleri karıştırmakta, omlat malzemelerini çırpmakta, bardağınıza koyduğunuz ayranı daha da köpürtmekte kullanabilirsiniz. Aldıktan sonra İkeada da benzeri olduğunu gördüm bilginize.


Bu da hani epinizin TV de en az bir kere rastlamış olduğu magic bullet. Evdeki tüm büyük, küçük robotların pabucunu dama atan, bizim evde her mutfağa girişimde en az bir kere kullandığım, bazen aman yıkaması zor olacak diye diğer rondaları kullanmaktan vazgeçme gibi sorunları asla yaşamadığım, bir çok parçası olan, herşeyi paröalayıp karıştırdığım, mucizevi aletim Magic Bullet. Artık mutfak onunla çok daha kolay.





Bu Kenwood güzelini aldığım günden beri bizim eve hiç hazır ekmek girmedi. Sabahları sıcak ekmek kokusu ile güne başlıyorum biz kimi zamanlar, özellikle de hafta sonları. Cevizlisi, zeytinlisi, kepeklisi, beyazı çeşit çeşit. Üstelik bir de kek pişiriyorum ki hazır karışımlardan hmmmm. Ama daha yeni ayılırı bu işte, kimblir neler keşfedeceğim daha.





Bu da bize her daim sıcak ve soğuk suyumuzu sağlayan yararlı makıne. Artık soğuk su için bzudolabına şişe koyma devri sona erdi. Çay için de kettle'ın ısınmasını beklemeye gerek yok. İstersen de ılık iç suyunu. Bundan sonra bunsuz bir hayat olmayacak sanırım.


Evet ben sıramı savdım, şimdi de pası Tulosh'a , Nezaket'e , Ceylan'a ve Müge'ye atıyorum. Ve merakla bekliyorum neler yazılacak diye. Sevgiler

16 yorum:

aslı dedi ki...

sevgili nukhet anlatımın çok hoş çok zevk alarak okudum yazını ...su pınarı ve ekmek makinası gerçektende bizim evinde en güzel keşifleri,dolaba koyduğum sulardan hiç bir zaman içemiyordum...Ekmek makinası ise sadece bizim gibi yemekten zevk alanlar için iyi mi desem kötümü oldu bilemiyorum ama hijyen açısındanda muhteşem...sevgiler...bende beklerim...

Nukhet dedi ki...

Aslicim
Ben de cok keyifli bir ziyaret yaptim bloguna. Bu alemde yenisin sanirim, sana kocaman bir hosgeldin. Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba..tanıttığınız eşyalara bayıldım.bir kısmını ben de çok severek kullanıyorum ama magic bullet i tanıtman çok iyi oldu,şu sıra bu tip bir şeye ihtiyacım var evde kullandığım çok eskidi bozulmak üzere bunu da tv de görüyor fakat emin olamıyordum.şimdi gönül rahatlığı ile alabilirim.bu arada o ıspanaklı makarna şahane görünüyor..selamlar....

Adsız dedi ki...

Nükhet'cim hepsi çok güzel ve faydalı eşyalar, güle güle kullan hepsini, sevgiler...

aslı dedi ki...

sevgili nukhet ziyaretin için çok tşk...sende izmirliymişsin ben narlıdereden ve seni linklerime eklemek istiyorum sende beni eklersen çok sevinirim...iyi tatiller..

Hülya dedi ki...

Seni yakından tanıdık pek mutlu oldukkkk.
Ama iş aldın başına bilesin.Ne diye kitaplarını gösterdin?Yandın şimdi?2.karedeki Cake Decoratıng ve Debbie kitabından ben de istiyorum?1. de Birthday cakes var dikkatimi çeken.Hepsi güzelll hepsiiii...

Tuba dedi ki...

Kek ve pasta kitaplarina bayildim. Eeee pastalari da bekliyoruz artik:))) sevgilerle,

Tulosh dedi ki...

Nukhetciğim canımsın herşey için tekrar tekrar teşekkürler.
Kitaplarını da güle güle kullan, anlaşılan bizi harika pastalar bekliyo sırada :)

ipek dedi ki...

Nükhet ciğim merhaba,
ancak ziyarete gelebildim kusura bakma:)
ne güzel anlatmışsın herşeyi. Ben su sebilini yazmayı unutmuştum. Evdeki en faydalı şeylerden biri bence de. Dediğin gibi bundan sonra onsuz olmaz..
Magic bulleti yazmana çok sevindim. tv deki reklamından küp küp yerine ince uzun şeritler doğradığı gibi bir fikre kapılmıştım. Gerçekten küpküp yapıyor mu? Eğer öyleyse ben de almak istiyorum.
Çok sevgiler
İpek

Nezaket dedi ki...

Nukhetcigim, en kisa surede bende yaziyorum soz, ama once resimlerini bir firsat bulup cekmem gerekli :) Goruyorum ki hepimizin ortak pek cok noktasi var, senin resimlerden bunu anladim :))

Adsız dedi ki...

Merhaba Nükhet Hanım, Birsüredir bloğunuzu takip ediyorum. Pastacılık grubundanım aynı zamanda. Ortak bir yönümüz var... Bende bir şeye takılınca bulduğum herşeyi alırım.. eşim bu konudan çok şikayetçi.. son günlerde bende sizin gibi pastaclık konusuna takılmış durumdayım.. İstanbuldaki kitapçılardan topladığım kitapları yeterli bulmayıp , amazondandan da bir sürü getirttim.. yenileri de yolda ancak eşim en az 10 pasta yapmadan yeni kitap almayacağına dair kendine söz ver dedi. ve bende kitap konusunda şimdilik durdum ama pasta ekipmanları için bir şey demedi :))ve yurtdışından sipariş ettiğim kalıplar yolda ama eksiklerim var tabi ki :)).Şimdi bazı sugarcraft kalıplar ve malzemelerinide geçen hafta Dubai ye giden arkadaşıma ısmarlamıştım ancak verdiğim wilton telefon numarasına ulaşamamış. siparişlerimide büyük marketlerde aramasına rağmen bulamamış.. Sizden pasta malzemeleri satan mağaza (Dubai) adres ve tel no larını alabilirmiyimmmm
sevgiler
nur ayday

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu oyun çok kötü oldu
eve alacak birçok şey çıktı şimdi
1.Minik mikser
2.Su sebili
3.Magic Bullet:)))

Ceylan dedi ki...

Nükhet'cim selamlar !
Nefis tavsiyeler ve çoğu da aynen benim de favorim!
Bugün Elif'le kulaklarını yine çınlattık. Biz de ilk türkişi playgroup yaptık, detaylarını Elif anlatır sana!
Fena sobelendik, dur bakalım nasıl toparlayacağız!
Bir soru, konu seninkinin aynısı değil mi? Bir de başka soruların (kişisel özellikler filan) olduğu bir oyun var ama bu o değil sanırım!! Blog camiasında yeni olmak da kolay değilmiş canım!!!
Öpüyorum, Dubai'ye sevgiler..
Ceylan

Adsız dedi ki...

MAgic bullet'i cok istedim almayi fakat fazla bulasik cikartacagini dusundugum icin almadim :) kullanimi rahatligi acisindan nasil soyleyebilirmisin? ben en cok maydanoz ve sogan dogruyorum ve bu makinayi aldim ve sonradna biraktim :) yerine mini robot almistim..

Nukhet dedi ki...

Hepinize yorumlarinizdan oturu cok tesekkur ediyorum. Evet Magic Bullet guzel bir alet, yikamasi saklamasi pratik, birden fazla kabi oldugu icin kirli oldugunda baskasi elinizin altinda. butun rabortlar gibi parcaliyor. Biraz daha az devirde yaparsaniz buyuk parcalayabiliyor. Ama ben kati meyve sikacagi kitinden hoslanmadim, o kati meyvelerin suyunu cikarmak yerine hepsini parcalayip bir nevi pure yapiyor, bir de havuc suyunda basarisiz. Ama benim extradan kati meyve sicavagim oldugu ve onu da kullanmadigim icin sorun olmadi. Onun disinda ben gercekten memnunum.

Nukhet dedi ki...

Sevgili Nur

Aradan cok zaman gecti umarim bu yazdiklarimi goruyorsundur senin icin burada wilton urunlerini satan yerin nuaralarini buldum. Bana bir mail adresi birakmadigin icin sana yollayamiyorum. Numaralar bir haftadir cantamda geziyor ancak firat bulabildim.

Tavola 00 971 4 3445624
Jumeriah beaach road tavola
00 971 4 3444239
Mercato

Arkadasin bu numaralardan onlara ulasabilir sanirim. Sevgiler