28 Ocak 2007

Ben de Oyundayım

Bloglar aleminde tanımaktan kendi adıma büyük kazanç duyduğum Sevgili İpek beni de oyunun içine çekmiş baksanıza. Hem de bunu öyle bir zamanda yapmış ki. Dün düşen küçük kızım için hastane ve röntgenlerle boğuşmamızın sonucunda omuzda kırık çatlak arası bir sağlık durumuyla eve ve sonra işe dönüşümün hemen sonrasında gördüm mimlenişimi. Sıkıntılı geçen bir günün içinde hoş bir güneş ışığı gibiydi. Özellikle bu sağlık sıkıntısından sonra kendimi tanıtmaya şöyle başlayabilirim.
*Herşeyden önce doğumlarıyla anladığım, hayata aslında onların anneleri olmak için geldiğimin ayırdına varmamdır. Ben o güne kadar nasıl sadece Nükhet'sem o günden sonra asla vazgeçmek istemeyeceğim bir şekilde onların anneleriyim.
*Hayata iyimser bakarım, bu yaşıma geldim hala insanların birbirleri için kötü şeyler düşünüp planlayabileceklerine inanamam ama sanırım gerçek çevremde kötü insanlarla karşılaşmamamın etkisi olsa bu gerek.
*Aslında çok duygusalım ama hareketlerimde realite her zaman daha önemlidir. Hiç bir zaman aklımı kenara bırakıp kalbimle karar veremem. Ama izlediğim tüm özellikle eski dönem türk filmlerine ağlarım defalarca seyretsem bile.
*Son dönemde çok ama çok beğendiğim ve ağlarken içimin çıktığı film ise Çağan Irmak'ın Babam ve Oğlum'udur. Zaten bu yönetmeni çok başarılı bulurum ve ne yapsa beğenirim.
*Okuduğumda iz bırakan kitaplardan biri Buket Uzuner'in Balık İzlerinin Sesi isimli kitabıdır. Benim içimde bir çok şeyi ters yüz etmiştir. Belki de böylesi farklılıkta bir kitabı ilk okuyuşum olduğu içindir. Ama ben zaten yazarın tüm kitaplarını çok severek okumuşumdur.
*Burçlardan fazla anlamasam da bir Yengeç olduğumu ve özelliklerini taşıdığımı bilirim. Ev ve aidiat kavramı benim için önemlidir. Öyle ki otobüs yolculuklarında bile 3-4 saat için bile olsa o koltuğu evim gibi beller sahiplenirim.
*Yeni bir şeye sahip olmak beni çok mutlu eder, aynı çocukken yaşadığım bayram öncesinde olduğu aldığım şeye bakar bakar dururum.
*Sanırım planlama ile ilgili bir takıntım var. Yaşayacaklarımı ve zamanımı planlamaktan hoşlanırım. Ama planları değiştirmek konusunda esneğimdir. Gene de benim dışımda olan değişiklikler beni rahatsız edebilir. Bu huyumdan eşim zaman zaman bunalıyor biliyorum.
*Ben de kitapçıda vakit geçirmeyi sevenlerdenim ama son yıllarda kitapçıda sadece çocuk kitaplarını inceler oldum kızımla. Kendim için kitap alışverişini ise genelde internetten çoğunlukla da ideefixe den yaparım. Saatlerce oranın sitesinde dolaşır ve sonunda listemi oluşturup siparişimi veririm ve heyecanla kitaplarımı beklerim. En sevdiğimde kitap kolisini açar açmaz kitapların ilk sayfalarına adımı soyadımı ve günün tarihini atmaktır. O zaman sanırım kitabı kendime kattığımı düşünüyorum.
*İstanbulda yaşarken Kadıköy'den Karaköy'e vapurla geçerken kulaklığımda powerxl dınlemekten büyük keyif alırdım. Hele onun cıngılı. Şimdi ise bu kadar uzaklardayken, internetten aynı radyoyı dinlerken o cıngılı duydugumda içimde kıpırdanan o geçmişle bütün olma duygusu hala içimi titretiyor.
*Kendimi aslında ne çay ne sigara tirkayisi olarak niteleyemem ama gün için de özellikle de sabah çayımı içmeyi ararım. Keyifli gecelerime de kahvenin eşlik etmesi hoşuma gider.
*Sigara ya da çay, kahve tiryakiliğim yoktur ama başka iki büyük tutkum vardır. Kışın kilolarca kestaneyi yazında kilolarca taze cevizi büyük bir haz duyarar yiyebilrim. Ve bunların mevsimi geçene kadar da bunu yapmaktan kendimi alamam.
*Aynı İpek gibi benimde yağım mutlaka sızma zeytinyağı olmalı, ev derli toplu durmalı, içinde her zaman huzur hakim olmalı.
*Gül ağacından yapılmış mobilyadan nefret ederim.
*Randevularına geç giden ve bunu alışkanlık haline getiren insanların saygısız olduklarını düşünürüm.
*Sinema seyretmeyi ama özellikle de kocaman karanlık bir sinema salonunda izlemeyi çok severim.
*Puzzle yapmaktan çok hoşlanırım, saatlerce başında kalabilirim ve bu konuda iyi olduğumu düşünürüm ama çocuklardan sonra bu hobiye ara vermek durumunda kaldım.
*Alışveris torbalarını çok severim, eski zamanlrda bu konuda büyük bir koleksiyonum bile vardi. Şimdi ise güzel güzel saklar lazım oldukça çıkarır kullanırım.
*Internette dolaşıp bir şeyler okumaktan hoşlanırım. Hayatımın büyük çoğunluğu bilgisayar başında geçiyor zaten. Aaaa bu arada minesweeper da çok iyiyimdir, iddalıyımdır, bu benim el alışkanlığımdır. Telefonla konuşurken ya da düşüncelere dalmışken çoğu zaman hiç farkında olmadan açar ve onu oynarım.
Ben bu oyunu çok sevdim. Hiç kendimle ilgili özellikleri böyle maddelememiştim daha önce. Altalta görünce kendimi yeniden tanımış gibi oldum. Eğer daha önce sobelenmediyse ben de Sevgili Tülay'ı, Sevgili Defne`yikardeşim Elif'i ve Sevgili Tuğçe'yi oyuna katmak isterim. Ebe elim sende. Sevgiler

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Nükhet ciğim,
Seni tanımaktan mutluydum, tanıdıkça daha da mutlu oluyorum. Burçlara fazla takılmamaya çalışsam da, tahminlerimde fazla yanılmıyorum..
Ben de bir yengecim:)
Defne kuzuya çok geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Onu öpüp öpüp kokluyor, senin telaşlı kalbine sabır diliyor, bir an önce iyleşmesini diliyorum.
Sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

Nükhet ciğim,
Seni tanımaktan mutluydum, tanıdıkça daha da mutlu oluyorum. Burçlara fazla takılmamaya çalışsam da, tahminlerimde fazla yanılmıyorum..
Ben de bir yengecim:)
Defne kuzuya çok geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Onu öpüp öpüp kokluyor, senin telaşlı kalbine sabır diliyor, bir an önce iyleşmesini diliyorum.
Sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

Nükhet ciğim,
Seni tanımaktan mutluydum, tanıdıkça daha da mutlu oluyorum. Burçlara fazla takılmamaya çalışsam da, tahminlerimde fazla yanılmıyorum..
Ben de bir yengecim:)
Defne kuzuya çok geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Onu öpüp öpüp kokluyor, senin telaşlı kalbine sabır diliyor, bir an önce iyleşmesini diliyorum.
Sevgiler
ipek

Nukhet dedi ki...

Once guzel saglik dileklerin icin teskkur ediyorum Ipekcim
Bazi insanlar sana tek bir yaziyla bile daha yakin gelirya iste seninle de durum bu. Vallahi tevekkeli sen de de Yengec hassasiyeti gormusum ben. Oyuna davet icin yeniden tesekkur ediyor Minacigi kokluyorum. Sevgiler

nilay dedi ki...

Nükhet'çim ;
geçmiş olsun arkadaşım...yeğenimde aynı yaşlarda düşüp kolunu kırmıştı hatırlıyorum...en zoru da bundan sonrası...çocuk onlar ,farkında olmuyorlar durumun...tekrar tekrar düşüyorlar aynı kolun üzerine...ve bu durum daha da tehlikeli...çok dikkatli olmanız lazım iyileşene kadar...çok şekermiş :) kıyamam ben onaaaa

sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Merhaba Nukhet,

Ben de sizi tanidigima cok mutlu oldum.Ayni anda farkli kisilerce sobelenmisiz. Bende sizi linklerime eklemekten mutluluk duyacagim. Sik sik gorusmek uzere. Sevgiyle kalin.

Tulosh dedi ki...

Nukhetciğim Allah korusun, çok çok geçmiş olsun. Umarım çok canı yanmamıştır, kıyamam Defnecik çok şeker, minicik daha :) Öpüyorum onları. Büyük keyifle okudum Nukhetciğim yazdıklarını, tanışamasak bile mesafeleri kısaltan bu teknoloji sayesinde sizi tanıdığıma çok çok memnunum. Sevgiyle kalın.

Defne dedi ki...

Nükhetciğim,
Defne kuzusunun, canım adaşımın sağlığına biran önce kavuşmasını diliyorum. Annesi olarak neler hissettiğini tahmin bile edemiyorum ama geçecek ve Defneciğim o muhteşem gülücüklerini hediye edecek yine bize :) Geçmiş olsun!

Oyuna davetin başım üstüne arkadaşım. Pınar da davet etmişti, biran önce yazmak şart oldu. Çok teşekkür ederim, bu hafta mutlaka kendimi tanıtacağım :)

Sevgiyle.

Tuba dedi ki...

Nukhet'cigim merhaba, seni tanidigima cok sevindim. Yazini zevkle okudum, hele 4-5 saat sonra otobus koltugunu bile sahiplenmene ise bayildim. Ilk defa sitene gelmistim ama bundan sonra ben surekli ugrarim sana. Sevgilerle,

Nihal Isiklar dedi ki...

Merhaba Nukhet,
Seni tanimaktan cok memnun oldum. Musadenle blogunu blogum Corekotu'nun linklerine ekliyorum. Sen de bloguna beni eklersen cok mutlu olurum. www.corekotu.blogspot.com
sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nükhet'ciğim,
Ne de güzel anlatmışsın kendini ellerine sağlık tatlım..

Aramızda millerce uzaklık olsada ınt.ten böyle sıcacık ilişkilerin kurulup tatlı dostlukların yaşanacağı hiç aklıma gelmezdi..
Bu yüzden çok mutluyum inan senin gibi çok tatlı arkadaşlar,dostluklar edindiğim için..

Kızın için çok geçmişler olsun tatlım,umarım bir daha yaşanmaz bu yaşanmışlıklar..Sevgiyle kalın daima..İyi ki varsın,seni tanımaktan çok mutluyum..Mutlu bir hafta diliyorum..

Adsız dedi ki...

Merhaba ilk ziyaretim ve sizi azda olsa yakından tanıma fırsatım oldu.tariflerinizde çok hoş elinize emeğinize sağlık.Bloglar arasında bir oyundur gidiyor sobelemeler mimlemeler :) ama çok güzel herkes birbirini tanımış oluyor.güzel dostluklar kurmak dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam

*Ra dedi ki...

Nükhet hanım hiç sıkılmadan nasıl da okudum. Çok sevdim sizi. Çok güzel anletmışsınız kendinizi. Bu arada Buket uzuneri ben de severim ama bu kitabını okumamıştım. Hemen alayım.
Aynı zamanda kitaplara ben de adımı soyadımı ve aldığım tarihi ve şehri muhakkak iliştiririm. Her kitabımı tanırım. Nereden, hangi şehirden ve hangi koşullarda aldığımı asla unutmam.
Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Nükhet'ciğim,ne güzel bana uğramışsın.Yine beklerim,heeeppp beklerim.İyi ve konuşkan bir evsahibiyimdir ben.Emin ol;hiç sıkılmazsın...
Saatinde gideceğim yerdeyimdir.Bak bu da beni sevmen için bir sebep daha;)))
Görüşelim:))

Behiye dedi ki...

Nükhetciğim geçmiş olsun öncelikle. Şu poşet koleksiyonunu ben de yapardım, çok sevdiklerimi kullanmaya kıyamazdım. Sayende hatırlamış oldum, ayrıca epey yengeç var galiba blogcularda. Sevgiler.

Hülya dedi ki...

Bir de ben de poşetleri itinayla! saklar,zor günlere stok yaparım;)Deli miyim neyim!!!!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Nükhet geçmiş olsun,
kızların çok tatlı, Allah bağışlasın.
Biran önce kemiği tutar inşallah minigin
Seni bu yazılarla yakından tanımak çok güzel oldu.
Puzzle larını görmeyi çok istiyorum. Fırsatın olursa onlarıda bizim için yayınla olurmu? Tamamlanmış puzzle görmek bir sanat eserine bakıyormuşum hissi veriyor bana.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Adaşım; sitene ilk kez rastladım, yazmadan geçemeyeceğim.
Kızına çok geçmiş olsun. İnşallah çabucak iyileşir. Bundan sonra burayı hep ziyaret ederim. Sevgiler...
www.yemeksitesi.de

hayat dedi ki...

Merhaba Nükhetcim, ufaklığın koluna çok üzüldüm kendimden biliyorum onların canı yandımı bizim içimiz daha çok yanar geçmiş olsun canım.Ayıca kendini çok güzel anlatmışsın bizde seni daha yakından tanıma fırsatı bulduk.

Seni ve kızları öpüyorum güzelim sevgiler..

Adsız dedi ki...

Blogunuzla yeni tanıştım...Ufaklığa çok geçmiş olsun umarım çabuk geçer allah neşelerini bozmasın