Nukhet Hanım cımm...
Maşallahh durmamışsınız yine akşam, mutfağa girip döktürmüşsünüz. Sanki kokusu taa burnuma kadar geldi.Çıtır çıtır görünüyorlar vallaha..Bak buda benden.Pırasalıdır kendileri. Akşam bende boş durmadım yani anlıyacağın. Yok yokkk şakaa. Ben bunu yapalı çok olmuştuda tarifini anca yazabiliyorum tarifini. Bakalım nasılmışş
Malzemeler;
* 5 adet yufka
* 100 gr margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı su
* 1 demet pırasa
* kırmızı pul biber, kara biber,tuz
Tarif çok basit. Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra önce botdan ıkıye kesıp sonra minik minik doğruyorum. Biraz zeytinyağında arzuya göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ederek kavuruyorum. Pırasalar diriliğini kaybedip piştikten sonra yufkamın birini tezgaha yayıyorum. Eritilmiş margarini,sıvıyağı ve suyu buyuk bir kasenin içinde buluşturup, yufkamın yarısına fırça yardımıyla sürüyorum. Yağlanmamış diğer yarısınıda üzerine kapatıyorum. Böylece iki kat yufkanın arasını yağlamış oldum.Bunu da eşit aralıklarla 4 şerit elde edecek şekilde kesip bu 4 şeridide ortadan ikiye kesiyorum. Tabii siz daha göz doyurucu olsun istersenız daha buyuk şerıtlerde elde etmekte serbestsiniz. Benim minik minik daha hoşuma gidiyor. Neysee nerde kaldıkk. Şu an elinizde 1 yufkadan elde ettiğiniz 8 şerit olması lazım. Bunlarında üzerlerine hafif yağlı karışımdan sürün ve en başına 1 kaşık pırasadan koyup muska şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz muskaların üzerlerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu. Orta dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. İşte sonuç mükemmel . Misss gibi kokan çıtır bir börek size
Bu aradaa. Ben fırsat bulunca bu böreği yapıp buzdolabı poşetlerine dizip depfreeze e atıyorum. Geriye tepsıye koyup yumurta sürmek kalıyorr. Tavsiye ederimm
Afiyet olsun
Maşallahh durmamışsınız yine akşam, mutfağa girip döktürmüşsünüz. Sanki kokusu taa burnuma kadar geldi.Çıtır çıtır görünüyorlar vallaha..Bak buda benden.Pırasalıdır kendileri. Akşam bende boş durmadım yani anlıyacağın. Yok yokkk şakaa. Ben bunu yapalı çok olmuştuda tarifini anca yazabiliyorum tarifini. Bakalım nasılmışş
Malzemeler;
* 5 adet yufka
* 100 gr margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı su
* 1 demet pırasa
* kırmızı pul biber, kara biber,tuz
Tarif çok basit. Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra önce botdan ıkıye kesıp sonra minik minik doğruyorum. Biraz zeytinyağında arzuya göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ederek kavuruyorum. Pırasalar diriliğini kaybedip piştikten sonra yufkamın birini tezgaha yayıyorum. Eritilmiş margarini,sıvıyağı ve suyu buyuk bir kasenin içinde buluşturup, yufkamın yarısına fırça yardımıyla sürüyorum. Yağlanmamış diğer yarısınıda üzerine kapatıyorum. Böylece iki kat yufkanın arasını yağlamış oldum.Bunu da eşit aralıklarla 4 şerit elde edecek şekilde kesip bu 4 şeridide ortadan ikiye kesiyorum. Tabii siz daha göz doyurucu olsun istersenız daha buyuk şerıtlerde elde etmekte serbestsiniz. Benim minik minik daha hoşuma gidiyor. Neysee nerde kaldıkk. Şu an elinizde 1 yufkadan elde ettiğiniz 8 şerit olması lazım. Bunlarında üzerlerine hafif yağlı karışımdan sürün ve en başına 1 kaşık pırasadan koyup muska şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz muskaların üzerlerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu. Orta dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. İşte sonuç mükemmel . Misss gibi kokan çıtır bir börek size
Bu aradaa. Ben fırsat bulunca bu böreği yapıp buzdolabı poşetlerine dizip depfreeze e atıyorum. Geriye tepsıye koyup yumurta sürmek kalıyorr. Tavsiye ederimm
Afiyet olsun
6 yorum:
Ama ama olmaz ki Elif Hanimcigim
Yufka bulunmayan bir memlekette yasayan birine yufkali tarifler yazilmaz ki. Ne yapacagim ben simdi.
Aslinda patates koftekleri onceden yapilip resimlenmisti ama yayinlanmasi buguneymis. Dun kis gulu boregi yaptim, yukfa olmadigi icin hamurunu da kendim yaptim buaralar koyacagim buraya.
Ellerine saglik canim.
Ben bu blogu bilmiyordum :) Çok iyi oldu. Defne Kuzusunu biliyorum, İki tane şeker gibi kız kardeşi yani...
Ellerinize sağlık, çok güzel herşey.
O zaman sana buraya da hos geldin diyelim Tulay. Sevgiler
Ben yemek canavarıyım...Yum yum yum..Siz beni yemek canarı yaptınız...
MMMMMMMMMM....Bir hayli tecrübe sahibi olan birinden yemek tarifleri almak güzel. Bir de deneyecek kadar yürekli biri olsa yanımda iyi olurdu.(!?) Bu arada bizim buralarda zeytinler toplandı, yemeklik çizik ve kırma zeytinler ağızları tatlandırmaya başladı. Biz de yaptık tabii ki...Bilginize arzeder, talebi olanlara az miktarda yaptığımız çizik yeşil zeytinden, yani yemeye hazır zeytin ve zeytin yağı ( bal gibi ) gönderebileceğimizi gururla belirtirim. Saygılarımla
haralagrele@gmail.com
suat evşen
Merhaba
siz ne güzel böyle karşılıklı bu bloğu oluşturmuşsunuz. Bende eltimle mi yapsam ne? Sayfaya her gün girsem bir çok yeni tarif görüyorum..
Ellerinize sağlık
Pinarcim
elde birikmis tarifler olunca firsat oldukca yayinliyoruz
Bak iyi fikir sen de eltine davetiye yolla o da yollasin post bloguna
hem daha fazla hareket olur boylece. Opuyorum
Yorum Gönder