23 Aralık 2006

Patates Köftesi

Geçenlerde eve bir sürü patates almıştım sanki marifetmiş gibi. Elbette bu sefer onları tüketmek için extra çaba sarfetmek gerekti. Bu patatesli tarif arayışlardan birinde annenim biz küçükken sıklıkla yaptığı patates köftesi düştü aklıma. İş çıkışı hemen markete uğrayıp galeta unu aldım ve mutfağımda işe giriştim.

*4-5 iri patates
*50 gr kadar mozerella (kaşarda olur)
*1 büyük soğan
*1/2 demet maydonoz
*2 yumurta

*2 kaşık un
*kırmızı biber
*karabiber
*tuz
*galeta unu
*kızarmak ıcın sıvı yağ

Haşlanmış patatesleri sıcak sıcak derin bir kabın içerisinde çatalla ezdim. Robotuma (ben magic bullet kullanıyorum ve çok memnunum) 1 yumurta, bir kaç parçaya bölünmüş kuru soğan, maydonoz ve peyniri koydum ve onları parçaladım. Elde ettiğim bu yeşil karışımı patateslere ekledim. Unu,tuzu ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırdım. Sonra elimle patateslere silindirik şekiller verdim. Bu köfteleri önce iyice çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tavada kızarttım. Mutfak biraz kızartma koktu ama sonuç çok iyi oldu. Ellerime sağlık. Afiyet olsun.

1 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu köfteyi ortaokuldayken bir arkadaşım yapmıştı bayılmıştım, sonra kendimde yapmaya kalkışmıştım ama benim köftelerim yağı sünger gibi çekmişlerdi.. bir daha da girişmedim bu işe..
seninkiler çok güzel olmuş
ellerine sağlık
sevgiler