18 Aralık 2006

Brokoli Graten

Gecen günKabak Ye etkinligi icin yaptığım Fırında Kabak yemeğini aslında sadece kabakla sınırlı olan bir ana yemek değil. Bu tarifi daha doğrusu beşamel sosu bir çok sebze ile kullanabilirsiniz. Ben kabaktan başka brokoli ve karnıbahar ile de yapıyorum. Hatta o günkü yemek menüsüne göre brokolii ya da karnıbaharların yanına haşlanıp küçük doğranmış tavuk etlerini de katıyorum. Hem lezzetli hem de besleyici oluyor. Anneler bana kulak verin böylesine çocuklarda bayılıyor.
Bu aralar Aysin anneler yanımızda olduğu için ondan brokoli graten yapmasını rica ettim akşam için. Zaten bu yemeğide ondan öğrenmiştim. Ama labne eklemesini özellikle tavsiye ettim. Akşam yemek sofraya gelip beğenilere sunulunca o da bundan sonra kendi yaptıklarına da labne ilave edeceğini söyledi. Benim iştahsız kızım bile yedi. Tarifi gene yazmıyorum 3-4 post aşağıdan alabilirsiniz. Sadece kabak yerine brokoli haşlayın yeter.

Başka bir gün ne pişireceğim diye düşünmemek için şuraya akşam menüsünün diğer yemeklerini de not düşeyim. Bir gece önceden özenle sosa yatırdığım bifteklerin yanına işten eve gider gitmez hemen bir de patates püresi yaptım. Haşlanıp ezilmiş patateslere biraz süt, biraz kaşar ve terayağı ilave ettim. Bu arada etleride teflon tavada pişirdim ama neredeyse 24 saat sosta beklemiş etler hiç te yeterince yumuşak olmadılar. Ama yanında patates püresi durumu kurtardı da gene d lezzetli bir akşam yemeği yedik. Kalan etlerde ertesi gün biraz soğan halkaları biraz domates dilimler
ve bir miktar suyla pişirildiler nispeten daha yumuşak başka bir yemek oldular.

Hiç yorum yok: