30 Mart 2008

PASTAKOLIK

Yaman etkinlikler kapsamında bir etkinlik var sırada. İsminden de anlaşıldığı gibi pasta yapmadan duramayan, pasta dekore etmeye bayılanların etkinliği. Evet evet itiraf ediyorum tam da bana göre. Uzun süredir etkinliklere katılamıyordum ama ama bu etkinliği kaçırmam düşünülemezdi bile. Nasıl bir pasta yapsam diye düşünürken niye kendimi yapmıyorum ki dedim bende. Pastası bitmiş ama mutfağı ile kendi de tükenmiş bir Nükhet çıktı ortaya. Aslında gerçekte mutfağım çok daha kötü oluyor ama kıyamadım pastamı o kadar dağıtmaya. Sevgili Pasta Cafe'den Özlem!in ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlik sayesinde ilk defa kendim için bir pasta yaptım bende. Teşekkürler Özlem ve Ayşe. Gerçekten tam anlamıyla sabırsızlıkla bekliyeceğim etkinlik pastalarını.
Kekimiz Emel Başdoğan'nın kakaolu ıslak pandispanyasının kakaosuz hali. Yani;
6 büyük boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
170 gr toz şeker
1/2 çay bardağı çilek şurubu
160 gr un
Yumurtaların beyazını şekerin yarısı ile çırparken, diğer yandan unumuzu bir kaba eleyelim. Yumurta beyazları kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene kadar çırpılacak. Sonra yumurtanın sarısı ile kalan şeker sarıların rengi açılana kadar çırpılacak ve o aşamada çilek suyu eklenecek (orijinali portakal suyu da bu sefer değişiklik yaptım). Yumurta sarıları beyazlarına eklenerak fazla karıştırmdan katlama tekniği ile yedirilecek. Ardından da un elenerek konacak ve katlanmaya devam edecek. Unlar görünmez hale gelince kekimiz kalıba girmeye hazır demektir. Resimlerle tarif için şuraya da bakabilirsiniz.
Katları şeftali konservesi ile ıslattım ve şeftali ile çilek koydum. Tabiki ganaj eşliğinde. Sonra da geriye gece geç saate kadar yapılan dekorasyonu kaldı.

Bana etkinliğe çok uydu gibi geldi siz ne dersiniz?

16 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Nükhetcim çok zekice tasarlamışsın.Tezgahın üstü süper.O kitchen aid rengi tam benlik walla.Dolaba bile bayıldım,ellerine sağlık..

Neş'e dedi ki...

Elinized sağlık çok zevkle yapılmış.Neşe

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çokk güzelll :)) Ve evet sadece kendini değil, dağınık mutfakla hepimizi yansıtmış bu pasta :)) ellerine sağlık Nükhet
Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş.Ellerine sağlık..

daimamutfak dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş.Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Nukhet'cigim, sahane olmus ellerine saglik. Senin yuz ifaden, mixer'in, merdanen, yerdeki minik halin - hepsine bayildim. Bryan'in pastasi icin de muazzam bir ilham oldu bu bana :-).
Supersin!
Aysen

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika bir çalışma olmuş becerikli ve detaycı arkadaşım. Ellerine sağlık.
Sen yine gayet iyimser bir tablo çizmişsin mutfak için. Son yaptığım pastadan sonra benim mutfağın durumu içler acısıydı resmen :)) Nasıl o kadar çabuk toparladım hala şaşıyorum :)))

İlker Ergin dedi ki...

harika ötesi olmuş.ellerine sağlık.ama çok iyimser bir tablo çıkmış ortaya.pastadan sonra benim mutfağım daha beter bir halde oluyor:)kocaman sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Nükhetciiiimm hemde nasıl uymuş etkinliğe..İnanılmaz güzel bir pasta olmuş, hele o yumurtalıkta ki yumurtalara bayıldımmmmm...Ellerin dert görmesin, harikasın...
Sevgiler...

Leziz Tarifler dedi ki...

çok şirin, kitchenaid de baş köşede..

Yunkabu dedi ki...

detaylar harika, cok ozeniyorum boyle guzel pastalari gorunce. ellerinize saglik

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş etkinlikle çok uyumlu ellerine sağlık.
Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Nukhet
pastanda ilk dikkatimi ceken ne oldu biliyor musun? Kitchen Aid :)) Markasi burdan belli olmuyor ama rengi sekli ona çok benzemiş...Pastana sana mutfagina bayıldım...cok sekerler.. ellerine saglik, ne guzel bir fırsat oldu kendi pastani yapman için dilerim bir gün bende kendi pastamı yapabilirim..:)
en içten sevgilerimi gönderiyorum...

Sevil Şahin dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
Bu haftaki ev sahibemiz http://mucizembenibul.blogcu.com

Bir Dilim Düş dedi ki...

Harika bir pasta olmuş üstelik de gerçekten etkinliğe çok uymuş ellerine sağlıkkk :)

pelince dedi ki...

GERÇEKTEN SÜPER OLMUŞ,BAYILDIM..ÇOK GÜZEL.ELLERİNE SAĞLIK.

SEVGİLER