21 Şubat 2007

Ezgoş'un 5.Doğum Günü

Benim küçük meleğim 12 Şubatta 5. yaşını da bitirdi. Ne zaman bebeklikten çıktı ne zaman büyüdü ne zaman 5 yaşını doldurdu anlamadım inanın. Zaten bununla ilgili yazmaya başlasam bu post bitmez. O yüzden ben sadece küçük partimizden özellikle de yiyeceklerimizden bahsetmek istiyorum.
Partimizin genel konsepti cindrella ve diğer prenseslerdi. Tam gününde yapalım diye hafta içi akşam8 gibi verdik doğumgünü partimizi. Sağolsun arkadaşlarımızda bizi yalnız bırakmadılar, hoş bir gece geçirdik hep beraber. Ama gecemizin en güzel parçası doğumgünü pastamızdı. Pastayı ben yaptım deyip tarifini yazabilmeyi çok isterdim ama henüz o yetiye ulaşmadım. Ama Dubai`de harika pastalar yapan sevgili Elif yeteneğini konuşturup bize bu pastayı yaptı. Kesildikten sonra resmini çekmeyi atlamışım ama içi gözenekli kakaolu bir kek, arası da çikolatalı ganaşdı. Tadı çok lezizdi, hepimiz bayıla bayıla yedik. Ellerine sağlık Elifçim. Ezgi pastayı görünce bir mutluluk şoku geçirdi. Böyle bir pasta olabileceğini hiç düşünemezdim anne diye tepkisini ortaya koydu. Uzun süredir istediği Cindrellanın balkabağı arabısına da kavuşmuş oldu böylece. Bir de Elif pastanın yanına yandaki şu sevimli truffları yapmış (isimleri böyle mi net bilmiyorum ama). O kadar lezzetliydiler ki anlatamam.

Başroldeki pastamızdan başka benim yaptığım ve Bizim Pastaneden esinlendiğim meyveli pastamızda vardı. Yalnız kek ölçülerini kafadan yaptığım için yeterince kabarmadı ve ben iki kek pişirmek zorunda kaldım. Bir de kurdele edinip rulo katları bağlamayı akıl edemediğim için ilerleyen vakitlerde rulolarımız düşme eğilimi gösterdi. Devasa dilimlere sahip pastamda yeni başladığım pastacılık merakım için bir deneyim oldu.

O gece için yaptıklarımdan henüz sizinle tarifini paylaşmadığım etimekli tuzlu pasta çok beğenildi. İlk fırsatta tarif gelecek çünkü geceye katılanlara yayınlayacağıma söz verdim. Bir de eskiden babaannemin kuzine fırına atarak pişirdiği elmaları ben biraz modernize edip kendime göre uyarladığım elmalı tatlım vardı ama insanlar mide fesatı geçirdiği için yemeğe pek fırsatları olmadı. Ben ise bayıla bayıla tükettim hepsini. Gene burada ilk kez göreceğiniz garantili peynirli poğçalarım hem lezzetli hem de doyurucuydu. Sevgili Şebnem de büyük bir kibarlık örneği gösterip gelirken kendi yaptığı patatesli börekten getirdi. Ellerine sağlık canım. Diğerleri ise önceden de yayınladığım pizza ve renkli kurabiyeler. Zeytinyağlı sarma ise zaten bir klasik ama yakında kendi tarifimle bir de ben yayınlamak istiyorum, kimbilir belki hiç bilmeyen biri burayı ziyaret eder de faydalanır.

Ben bu doğum günün hem hazırlık aşamasında hem de yapılanların paylaşımında çok eğlendim. Yakında Defnoşun doğum günü var sabırsızlıkla bekliyorum gene böyle özel şeyler pişirmeyi.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Nükhet ciğim,
Sevgili Ezgi nin yeni yaşı sağlık ve mutluluk dolu olsun. Ne kadar güzel bir pasta olmuş. Elbisesi harika ve çok yakışmış:) (mimi görse kıskançlıktan delirirdi:))
Harika hazırlanmışsın. Onlar için özel birşeyler yapıyor olmak insana nasıl mutluluk veriyor değil mi?
Kuzulara öpücükler,
Sevgiler
İpek

Tulosh dedi ki...

Ezginin yeni yaşını kutluyorum. O'na yeni yaşı şans getirsin her yılı birbirinden güzel geçsin inşallah.
Nukhetcim Defnoşun doğumgününde senden bekliyoruz pastayı bak :) bu kadar güzel şeyler yapan onu yapamaz mı. Ben eminim. Öpüyorum, sevgiyle kalın...

kuzine dedi ki...

Annesinin canısı minik prenses Ezgi'nin doğum günü kutlu olsun. Nice nice yıllara.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nukhet'cim,
oncelikle Ezgi'nin dogumgunu cok kutlu ve mutlu olsun. Ayrica ellerinize saglik ne guzel seyler hazirlamis annesi:))
Sevgiler

*Ra dedi ki...

Nükhetciğim canım. Tatlı kızının yeni yaşını kutlarım. Nice yıllara sağlıcakla ve mutlulukla ulaşmanız dileği ile. Herşey harika olmuş Nükhet. Sevgilerimle...

Betül dedi ki...

İyiki doğdun Ezgi....Nükhet sanada ailenle saglıklı ve mutlu günler.Hazırlıklarda çok hoş olmuş.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık....

LaMa dedi ki...

Ben de Ezgi'nin dogumgununu kutluyorum,Cook mutlu guzle yillar gorsun annesi ve tum sevdikleriyle!

hatice dedi ki...

Sevgili Nükhet, Ne kadar güzel pastalar ve doğum günü partisi olmuş...Ezginizin yeni yaşı kutlu olsun, daha nice böyle güzel yaşgünleri..sevgiler..

Nezaket dedi ki...

Kizinin yeni yasi kutlu olsun Nukhet, umarim hep boyle mutlu ve sevenleriyle beraber olurlar. Pasta bencede cok guzel olmus. Hazirladiklarinin hepsi birbirinden lezzetli gorunuyor ellerine saglik. Bende Defne nin dogum gunu pastasini senin yapmani sabirsizlikla bekliyorum. Sevgilerimle

nilay dedi ki...

Sevgili Nükhet ;
minik Ezgi'nin doğum gününü kutlarım :) herşey harika görünüyor...ellerinize sağlık

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Nukhetcim, kızının doğum günü kutlu olsun, nice yıllara inşallah. Ayrıca menü çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba küçük prensesinizin doğum gününü kutluyorum herşey harika olmuş ellerinize sağlık.sizi linklerime ekliyorum tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam

Nukhet dedi ki...

Merhaba

Oncelikle hepinize guzel sozleriniz, iyi dilekleriniz icin tesekkur etmek istiyorum. Cok naziksiniz.

Defnenin pasta konusuna gelince ben kendim yapacagim kararliyim. Sizinle henuz paylasmadigim ama birini bu Persembe yapmis oldugum iki seker hamuru pastasi denemem var. Sizlere gostermek icin sabirsizlaniyorum ama su mesaji bile yazmaya zor vakit bulurken onlari yayinlayamiyorum bir turlu. Gorusmek uzere.

Hülya dedi ki...

Küçük prensesin yeni yaşı kutlu,örü hep mutlu olsun.Sağlık sıhhat de olsun tabi;)Başarı da.Herşeyin hayırlısı onunla olsun;)
Patalarına gelince;e hiç acemi işi gibi durmuyor ya onlar.Hele bayrağımız.Oldukça başarılı da kırmızıyla çalışmak çok zor iştir.İyi başa çıkmışsın bence;)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Süper ötesi bir doğum günü:)
Ezgi de tam bir Sndrella olmuş.
İnşallah bana da kısmet olur oğluma yada kızıma böyle doğumgüleri düzenlemek.
Bende bu doğumgününe katılsa idim sanırım pizzayı yapmayı tercih ederdim:)
Nice yıllara Ezgi
hepiii börtdeyyy tuuuu yuuuuuu:)))))
sevgiler

Adsız dedi ki...

MERHABA,SİTENİZİ ÇOK
BEĞENDİM,TARİFLER ÇOK GÜZEL.ETİMEKLİ TUZLU PASTA TARİFİNİZİ BEN DE ÇOK MERAK ETTİM.EĞER YAZARSANIZ SEVİNİRİM.ELLERİNİZE SAĞLIK.
HATİCE