05 Temmuz 2008

ECE 1 YAŞINDA


Zamanın bu kadar hızlı akıp gitmesi beni zaman zaman korkutsa da en çok şaşırtıyor. Daha o kadar yeniydi ki pasta yapmaya merak saldığım günler, ama sadece dekorasyonlu pastalardan bahsetmiyorum. Evde denediğim çeşit çeşit pandispanyalardan, kremalardan, bunların kombinasyonlarından, ve gittiğim her yere yaptığım pastalardan götürmek isteyişimden söz ediyorum. Hatta o gece gideceğimiz arkadaş davetine giderken de hızımı kesemeyip bir değil iki yaş pasta götürmüştüm. İşte orada tanıştım ben şimdi 1 yaşına girmiş olan Ece ve annesi ile. Ama Ece o zamanlar henüz annesinin karnındaydı ve hiçte öyle kendini belli edecek kadar büyümemişti. Ama eminim o zaman bile tüm doğallığı ile bıcır bıcır bir şeyler anlatan annesinin o tatlı, neşeli sesini keyifle dinliyordu.Şimdi ise o minik bir prenses oldu, koskaca bir yılını bile geride bıraktı. Ben de ona kelimenin tam anlamıyla çiçekli, böcekli bir pasta yaptım. Söz konusu olan bir kızdı ve pembe kullanmamak elimde olamazdı.

Pastayı o gün doğum gününe götürdüğümde Esraya pastanın hayalinde ki 1 yaş pastasına benzeyip benzemediğini sorduğumda gelen yanıt beni öylesine mutlu etti ki başka ne tür bir iltifat etse bu mutluluğu bana yaşatamazdı. O kadar doğal ve içten haliyle "hayır hayallerimdeki gibi bir şey olmamış, çünkü ben böyle bir şey hayal bile edemezdim" diyerek beğenisini dile getirmesi benim için harikaydı. Çünkü bu pastayı yaparken zaten yaşadığım tatmin duygusuna katmerler katan bir şeydi, niye bununla uğraştığımı bir kez daha hatırlatıyordu bana. Esracım bu tepkin benim kişisel tarihimde hep çok özel bir yer alacak bilesin.

Hmmm bir de süslü, renkli, çiçekli , kelebekli kurabiyelerimiz vardı zevkle süslediğim.Ece'cim senin hayatında bu resimdeki kurabiyeler gibi renkli geçsin, mutlulukla, sağlıkla ve hep ailenle birlikte ol bebeğim.

4 yorum:

zarpandit dedi ki...

cok guzellerrrrr:)

ellerine saglık ya muhtesem:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerinize- emeğinize sağlıkk bayıldımm her şeye..
okadar renkli bir karnavalın içinde gibiyimki, katılmamak imkansızzz...
ilgiyle takip ediyorum sayfalarınızı.. başarılar ..
İSTANBULdan svglr nUnU

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gokce ve NuNu

Tesekkurler geldiginiz ve ustune de yorum biraktiginiz icin. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nükhetciğim, şahane şeyler yapıyorsun.. hepsine ağzım açık baktım..

Ellerin dert görmesin.

sıcacık sevgiler.