12 Temmuz 2007

Neşeli Kurabiyeler

Uzun zamandır şeker hamurunu elime almamıştım. Unutmuşum aslında hem nasıl meşakkatli hem de zevkli bir uğraş olduğunu. Ama bu sefer pasta değil de farklı bir şey denemek istediğim misafirliğe gideceğim evin sahibine götürmek üzere. Zaten bu bir çay davetiydi ve yanına da kurabiyeler pek bir iyi giderdi. Geziyordum, görüyordum bloglardaki birbirinden renkli ve güzel kurabiyeleri. Şöyle dedim çiçeği az bir memlekette bir çiçek buketi yerine kelebeklerden ve rengarenk çiçeklerden oluşan bir kurabiye buketi götürsem nasıl olur acaba diye. Pekte bir güzel ve hoş oldu. Üstelikte şık durdu.

Sadece misafirliğe gittiğiniz yere değil aslında çiçek götürebileceğiniz her yere siz de ya el emeğiniz bir kurabiye buketi götürebilir ya da buraya tıklayarak hepi topu 3YTL ye bir fidan dikebilirsiniz. Böylece malesef önlenemeyen (ya da önlenmek istemeyen ) şu yangınlara rağmen ülkemizi çölleşmekten kurtarmak adına kendimiz için, çocuklarımız için yarınlarımız için bir katkıda siz sağlarsınız.
Gelelim kurabiye tarifine. Tarifi Sevgili Gelincikler Burcu'dan aldım. Ama malzemeleri bir türlü toparlayıp uygun bir hamur haline getiremeyince ilave olarak biraz süt ve 1 yumurta ilave ettim. Merdaneyle çok ince açmadığım kurabiyeleri kalıplarla kesip renklerinin değişmesine fırsat vermeyecek bir sürede pişirdim. Sonra da aynı kalıplarla, renklendirdiğim şeker hamurlarını biraz suyla incelttiğim balla yapıştırdım. Anlatması çok kısa olduysa da yapması nerdeyse bir pasta kadar zamanımı aldı bu arada.
Hazır kurabiye işine kalkışmışken bir iki gün önce gördüğüm ve çok ama çok beğendiğim Sevgili Didem'in plaj kurabiyelerini de denemeden duramadım. O kadar hoşuma gitmişti ki bu fikirle yapılmış kurabiyeler gecenin oldukça geç bir saati olmasına rağmen zevkle bikini modelleri tasarladım durdum. Hoş benim hatunların bir kısmı bayağı bir selülitliydiler, aman canım selülitsiz de kaç kadın var ki şu dünyada. Tüm bunlardan başka kurabiyeleri yiyen arkadaşlarım dilek tutup yesem benimkilerde böyle olur mu acaba diyerek yediler kurabiyeri; ne dersiniz eğer böyle bir şey gerçek olsa kaçımız yemek ister bunları!..

12 yorum:

ipek dedi ki...

Zarif ve düşünceli arkadaşım,
Harika bir fikir verdin bana. Bana ve tüm blog dostlarına. Çiçek götürmek yerine Tema vakfından bir fidan dikmek nasıl da düşünceli, zarif sorumlu ve akıllıca bir davranış. Seni alkışlıyorum, kutluyorum ve de teşekkür ediyorum.

Böylesine güzel hazırlanmış bir kurabiye buketi yanına iliştirilmiş Tema kartı, veren için de alan için de, dünyadaki en güzel en anlamlı hediye olacaktır benim bakışımla.
Bu heyecanımla, kurabiyelerin güzelliğini pas geçmek istemem. bayıldım hepsine... Bikinililer de muhteşem:) Kendi şeker hamurlu kurabiye demenelerimden çıkarttığım sonuç: Pasta süslemekten kat be kat zor ve delirtici!
Bu kadar zahmetli işi böyle güzel kotardığın için de ayrıca tebrik ediyorum seni..
sevgilerimle..
İpek

Leziz Tarifler dedi ki...

Tema düşüncesi süper.. Bikini modelleme çalışması harika. Sevgiler..

Leziz Tarifler dedi ki...

Pardon unuttum söylemeyi, selülitler de kötü durmamış...:))))

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Nükhetcim !!
Kurabiyelere bayıldım..Hele bikiniler bir harika :) Zenciler benim pek bi hoşuma gitti..
En kısa zamanda bende kaplamalı kurabiye çalışacağım..Benide yoldan çıkarıyosunuz wallahi..

Behiye dedi ki...

Plaj kurabiyeleri ne sevimliymiş öyle. Ellerine sağlık Nükhet. Sevgiler.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nükhet şahaneler çıkmış ortaya mükemmelsin:)) zahmetli evet ama çok cici oluyorlar yaa :)) Bronz olmayı dileyerek şu sarı bikiniliden bi tane alsam olur mu acaba :P
Sevgiler...

Selen dedi ki...

Nükhetcim,
Ben pembe, üzerinde ördekler olanı alabilir miyim? :) Ay harika olmuş bunlar. Bukete de bayıldım bu arada.
Yine orman yangınları başladı malesef, dikip büyütmek çok zor ama yakmak çok kolay zavallı ağaçları. Keşke ayakları olsa da kaçabilseler...
sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Super olmus bunlar ya bayildim :) cok eglenceli!

Nukhet dedi ki...

CAnlar

Hepinize guzel ve motive edici yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Isteyen istedigi bikiniyi alabilir bunu da ekleyeyim. Aman diyeyim agac dikmeyi de unutmayalim. Opuldunuz

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu kurabiyeler çok kışkırtıcı:)
her açıdan:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

nukhet hn iade-i zıyarete geldım ama kalakaldım. harıkasınız, yaptıklarınız harıka..iyiki bana gelmıssınız kı, bende sızı buldum. hele kı bu kurabıyelerı bu sekle sokmak aklımın ucundan gecmezdı...tebrıkler.. bır dee; Tema vakfından özellikle yakınlarımın doğumlarında fılan hem adıma yakısan bır hedıye, hemde anlamlı kalıcı bır hedıye seceneği olmasından dolayı yıllardır tercıh ederım
sevgıler
fıdan

Yelda Özyurt dedi ki...

kurabiyeler super olmus, bayildiiiimmmm. Ama belliki cok ugrasmisin, ellerine saglik..