28 Mayıs 2007

Sağlık Dolu Italyan

Gene cocuklara daha cok sebze yedirebilmenin arayışları beni bu pizzaya ulaştırdı sebzeli hamburgerden sonra. Yoğun bir günün ardından pek te yemek yapmaya hevesli olmadığım bir gün, pratik olması bakımından (elbetteki dolabınızda hazır pizza tabalarının olması durumunda yoksa hamuru da yapmak bayağı zahmetli) da tercih edildi pizza akşam menümüz için. İyi de ser de annelik de var ya fast food da iyi değil ya o zaman bu işi daha sağlıklı hale dönüştürmek gerekliydi. O yüzden çabuk tarafından bir tavuk haşlanmak üzere düdüklüye konuldu. Bir yandan da brokoli ve karnıbahar robotta beraberce çekildi, kenara ayrıldı. Sonra Bir kaç domates, soğan, maydanoz ve 1 diş sarımsakta robotta suyu çıkana kadar parçalandı ve zeytinyağı konulmuş bir tencere de suyunu çekene bir sos kıvamına gelene kadar pişirildi. Bu arada içine önceden çekilmiş brokoli ve karnıbahardan da eklendi. Pişen tavuğun etleri parçalara ayrıldı. Bu arada pratik olsun fazla uğraşmayayım diye giriştiğim pizza işi beni uzun süre mutfağa bağladı. Hazır mis gibi tavuk suyu ve etleri varken çorba yapılmadan geçilmez değil mi? Üstelik parçalanmış brokoli ve karnıbaharlarda bir köşeden göz kırparken. Durun durun konuyu dağıttım da dağıttım. Aynen olayı yaşadığım günün akışıyla yazıyorum yazıyı da ondan olsa gerek. Nerde kaldık tavuklar hazır, karnıbahar brokoli hazır, tamam işte sos ta pişti. Hazır pizza tabanlarının üstüne bu sos paylaştırıldı, üzerlerine şu meşhur çekilmiş karnıbahar ve brokoliler dağıtıldı ki kamufle olsunlar malzemenin altına. Üstlerine tavuk, zeytin ve mısır, bir kısmına da tavuk yerine pepperoni (olur da bizim bayan tavuklusunu yemem diye tutturursa). Üstüne de peynir olarak kaşar kalmadığını son dakika farkettiğim için dolabın derinliklerinde bulduğun Hellim peynirinden rendelendi, birazda Permasan. Kısa sürede pişmiş ve yemeğe hazır hale gelmişti fakat o ne Ezgi uyumus kalmış, uyandırmak mümkün değil akşamüstüde bir şeyler yediği için bıraktım uyusun. Eee ben de diyetteyim ucundan tattım sadece. Bu durumda bizim sebzeli pizzalar yetişkin olan ve sebzeyle hiç sorunu olmayan diğerlerine yaradı. Allahtan ertesi günü Ezgi tarafından da yendi de ben de amacıma ulaşmış oldum.
Biliyorum biliyorum altı üstü pizza tarifi verecektim bir akşamlık mutfak maceramı anlattım çıktım. Olsun sanırım yapmak isteyenlere bir fikir vermiştir. Ama vaktiniz varsa siz pizzayı bir de hamurunu kendini açarak buradaki gibi deneyin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nukhetcim ellrine saglik, aklinla bin yasa:)) Pizzalari yaptim. Gerci ben havic, kabak ve brokoliden olusan bir sebze karisimi yaptim (evde onlar varmis) ama senin yolu izledim ve cok guzel oldu. Tesekur ederim.
Takibe devam..Yanliz diyet isi ne olacak, yaptiklarini yememk olmuyor da..
Sevgiler