03 Nisan 2007

Sevimli Canavarlar

Dün bize Türkiye'den 5 yaşındaki kızımın en sevdiği arkaşadışı Ege geldi annesiyle birlikte. Aman nasıl da mutlular birlikte ve nasıl da kuduruyorlar mutluluktan. İşte bu tatlı Egemiz için pasta yapmak fikri çok iyi gözükmüştü bir kaç gün öncesinden. Yeni alınan kitaplar karıştırıldı ve dişime göre olduğu düşünülen bu pasta Debbie Brown 'nun 50 Easy Party Cakes kitabından bulundu, hazırlıklara girişildi. Ama sakın kitabın ismine bakıp yanılmayın öyle kolay molay değil yazdığı gibi. Neden kolay olmadığı konusuna gelince daha önce hiç hamur modellemesi yapmamış birinin oturup aynı gece de 12 tane birden canavarı yaratması çooooookkkkk uzun sürüyormuş. Planım bir gece önceden yaptığım ve çikolatalı krema ile kapladığım kekleri işten gelir gelmez kaplamak ve sonra da ertesi akşam gelecek misafirlerimiz için güzel yemekler hazırlamaktı. Elbette mümkün olmadı, ismi gibi yapılışı da canavar olan bu sevimli minikler beni gece 2 ye kadar uğraştırdı, sadece arada yemek molası verdim o kadar. Hatta bir ara kalan kekleri yiyeyim o zaman kaplamak zorunda olmam diye bile düşündüm. En çokta elleri ayakları oyaladı beni, bir de hamurları renklendirdikten sonra yoğurmak. Sonunda ben de, bu minik canavarlarda çok yorgun düştük ve hep beraber uyuduk.
Gelelim pasta yapımından notlara ve çıkan derslere.

1* Pandispanyasını kalpli pasatanın pandispanyasından yaptım. Sadece portakal yerine 1 limon kabuğu rendesi ve yarım çay fincanı limon suyu kullandım. Bu da lezettli oldu ve traşlanmış parçaları memnuniyetle bitirdik ev halkı olarak.

2* Kare kalıba döktüğüm pandispanyayı 12 kare parçaya bölüp şekildeki gibi traşladım.

3* Kremasını mascarpone peyniri ve çikolatadan hazırladığım kremadan yaptım. Ama marketten aldığım kuvertür çikolata şekersizmiş o yüzden bir de pudra şekeri ekledim.

4* İkiye böldüğüm parçaların arasına çikolata sürüyordum ki dolapta Defnenin kahvaltısı için çekilmiş fındıkları gördüm ve arasına onlardan da koyuverdim. Katlarıda gene şeftali konservesinin suyu ile ıslattım. (Kitapta ara krema kullanılmamıştı)

5* Sonra her tarafını kalın olmayan krema ile kaplayıp dik halde tabağa koydum ve bir gece dolapta beklettim

6* Ertesi gün her bir parçayı renkli şeker hamuru ile kaplayıp organlarını tamamladım. ( Burada çok kısa geçtim ama en uzun aşaması buydu işte) Bu arada Tülaycım senin sayende aldığım şu modelleme seti olmasaydı ne yapardım bilmem.

7* Elimde kalmış olan küçük renkli parçaları merdaneyle açıp bordu kapladım ve yaratıkları yerleştirdim.

Şimdi de çıkarılan dersler;

**Arkadaşlar boşu boşuna demiyormuş modelleme şeker hamuru için kitre kullanılır diye. Ben de o zaman yoktu ama akşam Türkiyeden geldi. Sanırım normal şeker hamurundan yaptığım için çok gevrek olup kuruyunca figürler kolay kırılabilecek kıvama geldiler. İnşallah bir dahaki sefere kitre kullanacağım.

**12 tane birden yapmanın hiç alemi yokmuş hatta 3 tanesi ortada kaldığı için hiç gözükmedi bile ben uğraştığımla kaldım.

**Bu pastaları yemekte zormuş; her tarafı hamurla kaplı olduğu ve ben de yememe tavsiyesinde bulunduğum için şeker hamurlarını ayırmak dert oldu.

**Ama zorluğuna rağmen beni gene de mutlu eden bir çalışmaydı ve ilk modelleme tarzında bir şeydi.

Böylece bir pasta macerası daha bitti. Şimdi ev de yenmeyi bekleyen bir sürü canavar var. Buna Ezgi, Ege ve Defne de dahil.

Dip Not: Pastayı ithaf ettiğim kişi olayla fazla ilgilenmediği gibi yemedi de. Ben de şimdi ben bu pastayı acaba Ege için mi yoksa kendim için mi yaptım sorgulamasındayım.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben sana daha ne diyeyimm sevgili ablacımmm... Sen uçmuşsun artık bu pasta yapımı konusundaa.. Süper olmuşlar yaa... İnsan bunları gülmekten yiyemez kiiii..Çok sevimlilerr çokk neresi canavar bunlarınn..

Tulosh dedi ki...

Ah ah Nuketciğim bunlar harika olmuş ama ne yormuştur seni anlayabiliyorum. Minik parçaları kaplamak çok zordur vallahi seni cesaretinden ötürü tebrik ediyorum.

Bu arada modelleme setini benim için gittin uzaklara aldın diye üzülüyordum fakat şimdi biraz içim rahatladı. Sevindim işine yaramasına. İlk başta aa hiç gerek yok bu sete diyor insan, fakat birkaç pasta sonra o setin değerini çok iyi anlaşılıyor. Güle güle kullan, önce biraz dinlen sonra çiçek setin ile de hazırlanmış bir pasta bekliyorum senden. Öpüyorum kocaman evdeki canavarlarıda öp benim için. Hoşçakal...

Hesna dedi ki...

Nükhet Günaydın
Minikler öyle sevimli olmuşlarki.Çok uğraşmana değmiş.Gece uğraşmaktansa kekleri yeme fikrin çok hoşuma gitti doğrusu.)))
Selamlar
Hesna

Selen dedi ki...

Sevgili Nükhet,
Çok uğraştırmışlar seni ama bence de değmiş. Ne şeker küçük adamlar yapmışsın öyle. Ege'nin yerinde olmak lazımdı :) Ellerine sağlık
Bu arada kalpli keklerine de bayıldımm.
Mutlu günler

Betül dedi ki...

Nükhetcim,birbiri ardına ne güzel pastalar paylaşıyorsun.Hepside birbirinden güzel ellerine sağlık.çok uğraşmışsın belli.Ama bence değmiş.

Ceylan dedi ki...

Nükhet sen aşmışsın canım! Ellerine sağlık ! Bayıldım gerçekten! Elif Türkiyede buara biliyorsun di mi? Burada da Türkiyeden 2 saat ilerdeyiz biliyorsun. Gurbetçi ekibi olarak sana komik bir ritüelimizden bahsedeyim! Elif sayesinde her salı akşamı Binbir gece kasede çekilir, ertesi sabah kahvaltı sofrasında, ya Elif'de ya da Gülay'da dedikodu eşliğinde seyredilir!! Buarada mümkünse değişik bir tarif de denenir! Bugün Gülay bana tremisu süprizi yapmış, hamiş hamiş çok iyi geldi:))
Kullandım-memnunum listemi beğenmene çok sevindim, valla ders çalışır gibi çalıştım-hazırlandım! Gerçi çok comment gelmedi ama olsun, sobeleyen beğendi ya ! Sevgiler çoook!

Yemekbahane dedi ki...

Nükhet!!!
Süpersin, harikasın, muhteşemsin !!
Ne diyim bunlar inanılmaz şeker olmuş.
emeğine ellerine sağlık...
paylaşımların için ayrıca teşekkürler
bakım bakım dönüyorum ayy harika...
Müge

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bittim ekranın karşısında, benim canavar fobim var, karanlıkta yatağımın altına baksam bulur muyum bir iki tane acaba? :)Ooof of..

Defne dedi ki...

Nükhetciğim, yazacak birşey bulamıyorum, harikasın arkadaşım. Nasıl güzel şeyler çıkarıyorsun ortaya. Ben de buradan tembel tembel bakıyorum :)). Ellerine sağlık!
Defne kuzusunu öperim.

Defne dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Nükhet'ciğim bunlar çok güzel olmuşlar. Bana diyorsun ama sen de az uğraşmamışsın hani ;)
Sevgiler,

kuzine dedi ki...

Ama bunlar çok şirinler, hiç canavar gibi durmuyorlar.
Çocuklar haklı; kıyıp da yiyememişlerdir :))
Ben de civciv muffinler yaptığımda yeğenim "ama teyze çok şirin bakıyor, ben bunu yiyemem demişti"
Renkleri, yüz ifadeleri çok güzel olmuş, çok emek verilmiş, ellerine sağlık.
Sevgiler.

Tuba dedi ki...

Nukhet'cigim, nasil da ugrasmissin? Sabrina hayranim valla. Ama bunlara canavar demek haksizlik olmuyor mu? O kadar sirin gorunuyorlar ki. Sevgilerimle,

ipek dedi ki...

Nükhet!!
Bloglardaki tüm pasta tasarımları arasında bu EN beğendiğim oldu.
Harikasın, süpersin, cesursun, yorulmak bilmiyorsun, daha ne diyeyim:))) Devammmmm..
Bence bütün yorgunluğuna değecek kadar güzel bir pasta olmuş bu. Tüm sevecenliğini, neşeni yansıtmış.
Ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
İpek

Adsız dedi ki...

Nukhet gercekten bravo dogrusu harika olmus bunlar :) Kitapta benim de cok hosuma gidiyordu bu canavarlar ama artik senden ogrendikten sonra ugrasmam diyorum :)
Bu arada biz galiba dedigin gibi keyif almak icin yapiyoruz daha cok bu pastalari canim :)
Sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canavarlar gerçekten çok sevimli olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

aslı dedi ki...

bunlar nasıl canavar yahu bunlar çoooook şeker olmuşlar yerim ben o canavarları:)))))ellerinize sağlık ...harika görünüyorlar...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ben bu canavarlari yerim, hic bu kadar sekerini gormemistim. Ellerinize saglik. Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Bu sefer ayri ayri geri donemedim size ne olur kusura bakmayin. Genel kani bunlara canavar denmez seklinde ama zaten bunlarda sevimli cinsinden. Sanki gercekten erte kemige burunmusler gibi hosma gidiyorlar. Guzel sozleriniz, tesvik edici yorumlariniz icin binlerce kere tesekkur. Sizden bunlari duydukca hemen mutfahga kosup yeni bir sey yapasim geliyor. Sizlerinde agziniza saglik. Hepinize buradan bir kucak dolusu sicak yaz havasi gonderiyorum. sevgiler

Adsız dedi ki...

Nükhetciğim, bu nedir böyle... Ben bayıldım bu canavarlara.. iyi ki yapmışsın.. :) Bence tüm yorgunluklara değer sanırım.. EN çok beğendiğim pasta oldu. bayıldım canavarlara bakıp bakıp gülüyorum :)) Hele o sarılının gözler kaymış yaa bitttim :)))

Ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler

Adsız dedi ki...

Nükhetciğim, bu nedir böyle... Ben bayıldım bu canavarlara.. iyi ki yapmışsın.. :) Bence tüm yorgunluklara değer sanırım.. EN çok beğendiğim pasta oldu. bayıldım canavarlara bakıp bakıp gülüyorum :)) Hele o sarılının gözler kaymış yaa bitttim :)))

Ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler

Adsız dedi ki...

Nükhetciğim, bu nedir böyle... Ben bayıldım bu canavarlara.. iyi ki yapmışsın.. :) Bence tüm yorgunluklara değer sanırım.. EN çok beğendiğim pasta oldu. bayıldım canavarlara bakıp bakıp gülüyorum :)) Hele o sarılının gözler kaymış yaa bitttim :)))

Ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler

Unknown dedi ki...

Bu canavarlar harika. Gerçektende yapmasını tahmin edebiliyorum. Nedense banada hep kolay görünür ama gece 2 lere 3 lere kadar da bitmez bu pasta işleri. Ama değmişde uğraşmana . Ellerine sağlık. Sevgiler..

Nezaket dedi ki...

Ayrilamadim resmen ekrana hayran hayran bakakaldim, bunlara bayildim bayildim. Elin nasil yatkinmis, nasil sabirliymissin sen oyle. Yazini da cok keyifle okudum, ama encok da yazinin sonunda Ege nin hic ilgilenmedigini anlayinca gulumsedim. Ellerine saglik bundan guzel minik canavar gormemistim. Gercekten harikasin Nukhet...

Adsız dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık ve oyunuma hoşgeldin katılırsan sevinirim...

hatice dedi ki...

Sevgili Nükhet,
inanamıyorum çook güzel bu pastalar.. yerim ben bu canavarları..ellerine sağlık..sevgiler

NiNo dedi ki...

canavarlar pastalar hepsi hepsi bir harika ellerinize saglik