08 Haziran 2009

Marshmallowslu Krema

Daha önce şuradaki cupcake li pastamın postunu hazırladığımda üzeri için marshmallowlu bir krema hazırladığımı ve tarifini sizlerle sonra paylaşacağimi yazmıştım. Bu konuyla ilgili o kadar çok mail aldım ki aklımın bir köşesinde hep olan bu krema tarifini, bekleyen onlarca pasta resmimin önüne alarak şimdi yayınlıyorum.
Yapım aşamasında marshmallowları eritmesi bana biraz zahmetli gelse de, cupcakelerde her zaman kullanacağım tariflerim arasına girdi. Hatta resimde görduğiniz bu krema da biraz üşenmiş olacağım ki biraz pütürler kalmış. Buradaki resimde ise daha bir pürüzsüz krema elde etmiştim.

200 gr bitter çikolata
100 gr beyaz küçük parçalara ayrılmış marshmallow
200 ml süt kreması ( orjinal tarifte double cream, buradaki marketlerde bulunuyor ama süt kreması ile de yapabilirsiniz ben denedim)

Çikolatanın yarısını ve marshmallowları ısıya dayanıklı bir kaseye koyup kaynayan suyun üzerine oturtun (benmari). Çikolata ve marshmallowlar hemen hemen eriyinceye kadar karıştırın. Sonra suyunüzerinden alıp tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışım eriyince kalan çikolatayı da ilave edin ve onu da karıştırarak eritin. Sonra kremayı ekleyip mixserle karıştırın. karışımınız 2 saat soğuduktan sonra cupcake lerin üzerine sıkılmaya hazır olacaktır.

Bu tarif Susannah Blake'in Cupcake Heaven isimli kitabından uyarlamadır.


Resimdeki cupcakeler de arkadaşımın kızının okuldaki doğum günü kutlaması için hazırlanmıştır. Tatlı Aslı'nın bir de Barbıe pastası var ki onu da ayrıca paylaşacağım. Yeniden doğum günün kutlu olsun, yeni yaşın aydınlık geçsin Aslı'cım.

5 yorum:

KandilSimidi dedi ki...

hakikatten lezzetli bir tarif ellerinize sağlık:)

müjde dedi ki...

Çok şık olmuşlar.Ellerinize sağlık.Mutlu haftalar...

TATESAL dedi ki...

Çok tatlılar,ellerine sağlık...

PASTAPERSET/SERAP dedi ki...

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR VALLA BU GECE RAHAT BR UYKU UYUYACAĞIM ARTIK ÇÜNKÜ İNTERNETTE BU TARİFİ ARAYACAĞIM DİYE UYKUSUZ KALIYORDUM KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ YAKLAŞIYOR VE PASTA KREMASI OLARAK BU KREMAYI DENEMEK İSTİYORDUM ELLERİNİZE SAĞLIK VE TEKRAR TEŞEKKÜRLER (BU ARADA PASTA KREMASI OLRAKTA KULLANILABİLİR HERALDE DİMİ NE DERSİNİZ)

Unknown dedi ki...

Marshmallowsu krema olarak denemeyi çok istiyodum.Bu tarifi deneyeceğim, teşekkürler,