23 Nisan 2009

23 NİSAN

23 Nisan;
ben henüz ilk okullu bir çocukken benim için anlamı ve heyecanı olan bayram.

Her yerin bayraklarla süslendiği, öncesinde hummalı faaliyetlerle 23 Nisan gösterisinde yapılacak şeylerin çalışmalarının yürütüldüğü, her sene benim de okulumun sundukları doğrultusunda ya o güne özel kıyafetlerimizle ya şiirlerimizle ya da Bursa'nın sokaklarından gurulu gurulu okulumuzla beraber yürüyüşümüzle içimi gerçekten neşe dolduran bayramdı.
Sonra tarih dersleri ilerledikçe o günün neden önemli olduğunu da yavaş yavaş kavramaya başlamıştım. Lise sıralarına yaklaştığımda ise benim için de 19 Mayıs Gençlik Bayramı daha bir önem kazanmıştı, ne de olsa 23 Nisan cocukların bayramıydı.

Aradan geçen bunca yıldan sonra bu bayramın benim için bambaşka bir önemi var. Bu kadar yıl boyunca Cumhuriyet tarihimizi daha iyi kavradıkça, Ata'mızın büyüklüğünü daha da anladıkça üstelik bir de cocuklarım olunca, onlard a bugünün değerini çok iyi anlasınlar, zamanında benim yaşadığım coşkuları yaşasınlar telaşına düştüm. Benim gibi düşünen başka başka anneler de çucuklarına bu coşkuyu yaşatmak için Bursa'da bir 23 Nisan kutlaması gerçekleştirdiler. Akşam Menüsünü'nün Bursa şubesi olan Elifçimde bu harika kurabiyeleri hazırladı geleceğimizin umutları olan güzel cocuklarımıza. Bu arada tam bu kurabiyelerin hazrlanması sırasında ben de oradaydım ve ucundan kıyısından ben de bu işe bulaştım.

Hepimizin 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu olsun ve İçimiz Neşe Dolsunnn.


Bu pastayı da bugün yayınlamak güzel olur diye bekletyordum bende. Buradaki bir okulda düzenlenen International Day için hazırlandı, o gün Türkiye standında dolmaların, baklavaların yanında yerini aldı.

İki sepet nazar bocuklu ve Türk bayraklı kurabiyeye gerçek nazar boncukları da eşlik etmişler o gün ne anlam ifade ettikleriyle beraber.
Yurtdışında yaşamak bir nevi gönüllü kültür elçişi olmak olduğu için Kültür Bakanlığımızın bu güzel logosunu kullanmayı da kendimize pek bir yakıştırdık elbette.

Cumhuriyetimize doğru gidilen yolda çok önemli olan bu günün yıldönümünü kutlarken, sahip olduklarımızın kıymetini bilmemizi ve özellikle bu günlerde ona sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatıyorum.



Konuyla ilgili olarak hatırlatma olsun istedim Cumhuriyet keklerimizi de buraya ekledim.

6 yorum:

4 Yapraklı Yonca dedi ki...

Nukucum.. bizim okulun international day' i icin yapmistin bu pasta ve kukileri. Insanlarin agzi acik kalmis,cocuklar ise delirmisti gorunce.. O kadar guzel sabretmissin ki.. Ellerine saglik demek isterken sanirim daha cok o guzel yuregine saglik diyesim var. Helal olsun.
Yonca

Ozgur İde dedi ki...

www.bursalianneler.com 23 Nisan Partimizin en güzel sunumu oldu kurabiyeleriniz :) Abla kardeş ikinizinde emeğine sağlık, öpüyorum sizleri...

ipek dedi ki...

Çok güzel hazırlamışsınız hem kurabiyeleri hem kekleri, ellerinize sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika, ellerine saglik Nukhet'cigim. Hepsi cok guzel, ben de kutluyorum cocuklarimizin bu bayramini.

Sevgilerimi gonderiyor, cok guzel bir hafta sonu diliyorum.

serap dedi ki...

çok güzel olmuş pastanız ama ben hala şu marshmalowlu krema tarifini bekliyorum lütfen yayınlarmısınız sevgiler.....

durutarifler dedi ki...

İnanılmaz güzel görüntüler. Yaptığınız pastalara bayılıyordum zaten . Bir de Elif'le de tanış çıkınca, sıkı takipçiniz oldum.
Sevgiler