29 Eylül 2008

JELLY FISH

Rainbow kurabiyeleri için bıraktığınız güzel yorumların ardından bir sepet dolusu daha kurabiye ile çıkıyorum karşınıza. Bu sefer bunların ne olduğunu anlayabildiniz mi?
Aynen diğerlerinde olduğu gibi bir sınıf aktivitesi için hazırlandılar. Bu sefer bu sınıfın konusu Jellyfish yani Deniz Anası. Sizde öyle mi düşünürsünüz ama bana ilk başta konu çok sevimsiz gelmişti. Yani sürekli denizde kaçındığımız, bize dert olan şeylerin kurabiyesini yapmak. Ama nette kısa bir araştırmadan sonra aslında ne kadar güzel gözüktüklerini anlamanız için bulduğum resimlerden birini de buraya koyuyorum. Gerçek deniz analarını bir kenara bırakırsak bizimkiler çocuklara sevimli gözüksünler diye rengarenk ve sevimli bir şekilde bakarken karakterize edildiler. Her birinin üzerine de gideceği çocuğun baş harfi yazıldı. Bence oldukça sevimli oldular, çocuklarında öyle düşündüğü haberi geldi zaten.

Kurabiyelerim de bence çok lezzetli ve yumuşaktılar. İçlerinde pekmez ve zencefil var ama zencefil tadının o acılımsılığı kesinlikle yok. Tarifi paylaşacağım ama şu anda yanımda yok. En kısa sürede bu kurabiyelerin başka görünümleriyle tarif te burada olacak.

10 yorum:

Tuba dedi ki...

Ilk yorum benden....Harika sekerlerrr..

Adsız dedi ki...

Şekerler harika görünüyor.Tam bayramlık olmuşlar.Bayramınız kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Sanat eseri ,süpersiniz.Elinize sağlık:)Bayramınızı kutluyorum:)

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

bu sınıftaki çocuklar çok şanslı olmalılar. ellerinize sağlık :) İyi bayramlar..

Blogen Ust@ dedi ki...

Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey... Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)

zarpandit dedi ki...

ay ne guldum yahu :)

çok şirinler çokk :)

pecete dedi ki...

Bayıldım ben bunlara....

Tijen dedi ki...

Çok şirin olmuş bunlar Nükhet!

Damak Tadı dedi ki...

Çok zevkli ve şirin olmuşlasr Nükhet'ciğim..Gönlüne sağlık canım..


Sevgilerle..