Madem başladım börek tarifleri vermeye bari en son yaptığımı da ekleyeyim de bu dosyayı bir süreliğine raflara kaldırayım. Böreklerden sonra canım bir tatlı çekmeye başladı birazdan da onlardan bahsetmeliyim.
Geçtiğimiz hafta sonu istek üzerine yeniden tavuklu börek yapmaya karar verdi(rildi)m. Ama bir kaç hafta önce yaptığımdan farklı olmalıydı mutlaka. Gene küçük bir dolap operasyonu sonucunda ismini Çin Böreği koymama neden olacak soya sosu ve sebzeler ilişti gözüme. Gerisini tariften takip edelim.
4-5 adet yufka
1 havuç
1-2 yeşil biber
biraz lahana (evde yoktu brüksel lahanası kullandım)
soya sosu
karabiber, tuz
2 yumurta
büyük kase yoğurt
1 bardak sıvı yağ
biraz süt
Biberler ve havuç jülyen (yani ince uzun) doğranıp tercihen bir wok içerisinde kızgın yağda biraz pişene dek çevrilir, ardından gene aynı şekilde doğranmış tavuklar eklenir. Tavuklarında rengi pişmeye yaklaşınca çabuk pişmesi nedeniyle lahanalar eklenir. Suyunu çektikten sonra biraz da soya sosu eklenerek biraz daha ocakta tutulur. Hazır olunca da karabiber ve tuz ilave edilir. Bu karışım biraz ılınıncaya kadar biz de yufkaların üzerine sürülecek karışımı hazırlarız.
Yumurta, süt, yoğurt ve yağ güzelce çırpılır hatta içine annemim yaptığı gibi bir çimdikte karbonat eklenir. Yağlanan tepsiye yufkalar aralarına mutlaka bolca karışım sürülerek konur. Yufkaları yerleştirirken iki kat olarakta iç malzeme yayılır. Kalan karışımda en üstte konur ve börek pişmeden önce dilimlenir. Ben en üstüne susam koymayı tercih ettim, siz çöre otundan yana da kullanabilirsiniz tercihinizi.
10 yorum:
Çok güzel bir tarif bu Nükhetciğim, ellerine sağlık. İlk fotoğraftaki görüntüye de bayıldım. Avcı böreğinin ardından bunu da denemek şart oldu.
Sevgiler. Kuzucuklara da öpücükler.
Defnecim
Iyi secim cunku avci boregide cok leziz bir sey. Sey aslinda fotografi bende pek bir begendim. Aksama gidince kuzulari operim. Sevgiler
Nükhet'ciğim bana diyorsun ama sen de bu kadar uğraşıp güzel güzel tarifler yapıp bir de nefis fotoğraflar çekiyorsun bakıyorum hımmm. Nefis görünüyor börek nefisss.
ellerine sağlık.
Sevgiler,
Tanrım bunlar ne böyle ?!
Bir girdim ki sayfaya bir sürü börek tarifi, ama olmazki bu kadar:) Nasıl dayanır ziyaretcileirn Nükhet:)
ellerine saglık,
Figen Karavaş
Nükhetciğim,
Benim hiç dayanamayacağım bir dosya açmışsın. Yandım ben yandım. Karnım guruldamaya başladı bile :) Çin böreğinin görüntüsüne bayıldım. Avcı böreğini geçenlerde ilk kez biryerde yedim. Ama iç malzemesi az olduğundan lezzetini çok beğenmedim. Ev yapımı bol malzemeli çok daha enfes olacaktır dediğin gibi.. Bir de orada krebe sarıp yapmışlardı avcı böreğini.
Çok öpüyorumm
Nükhet ellerine sağlık . Tam bir börek şöleni olmuş seninki :) Bildiklerimin dışında hiç denemediğim tarifler de var içlerinde. İlk fırsatta deneyeceğim. Görüşmek üzere sevgiler
Nükhet'ciğim,
Benim canımda börek istiyordu kaç gündür ve bloğları dolaşmaya çıktım.Sayfana uğrayıp bu muhteşem böreği görmek bana yetti sanırım.Acilen denemem gerekiyor.))Ellerine sağlık tatlı arkadaşım.Sevgilerle..
Burcincim
Geldim gerdim senin gibi resimler cekmeye baslayan birinin bu resmi begenmesi cok guzel. Ondan baska boreginde cirkini olmaz ki zaten. Sevgiler
Figen
Gercekten de gireni sasirtacak kadar cok borek tarifi oldu ustuste, adi ustunde Borek Dosyasi yani. Sevgiler
Selen
Yok yok illakide bol malzemeli olacak Avci boregi. Soyle agzina pilav yer gibi dolu dolu bulgur ve et gelecek. Bak bu tarifi dene pisman olmazsin. Sevgiler canim.
Sevgili Ozlem
Deneyipte begenirse benle de paylasmayi ihmal etme olur mu? Sevgiler
Simdiden afiyet olsun gul. Umarim yatigini begenirsin. Sevgiler
Merhaba nükhet.OOOO birbirinden güzel börekler ellerine sağlık bende çok seviyorum börekleri özelliklede su böreğini.
Yorum Gönder