04 Ağustos 2007

Börek Dosyası 3- Avcı Böreği

Madem börek tarifi vermeye başladım daha eskilerden yapılmış ama bir türlü yayınlanamamış bir tarif daha. En azından son iki peynirli tariften sonra bir kıymalı çeşitleme. Eğer daha önce yapmadıysanız ya da bir yerlerde yemediyseniz kesin denemenizi isterim. Gerçekten çok çok lezzetli bir börek bu. İçindeki kıyma ve bulgur nedeniyle de çocuklar için de harika bir öğün olacaktır eminim.
4 yufka
2 soğan
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı ince köftelik bulgur
Sıvı yağ
Süt
Galeta unu
Soğanlarımızı rendeleyip kıymayla birlikte kavuralım. Kavrulan soğan ve kıymaya bulgurları ekleyip üzerien bir bardak kadar su ilave edip bulgurlar pişene kadar bekleyelim. 1 bardak su yeterli olmazsa daha fazla su koyabilirisiniz. Bulgurlar da piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip ılınması için bekleyelim. Yufkalarımızı üstüste koyup hepsini birden sigara böreği yapacak gibi 8 parçaya bölelim. Elimizde 32 adet parça olacak. Bir kaba sıvı yağ ve aynı miktarda suyu koyup karıştıralım (tamam tamam karışmaz biliyorum) . Bir parçaya yağlı sudan sürüp üstüne ikincisini koyalım ve yeniden sürelim. Yufkanın geniş tarafına da iç malzememizden yayalım. Malzemeyi bol tutmak çok güzel olacaktır sakın unutmayın. Sonra sigara böreği gibi ama çok daha kalıncasını saralım. Bir nevi dikdörtgen parçalarımız olsun elimizde yuvarlak rulolarımız değil. Tüm parçaları bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerimizi önce süt dolu bir kabın içine koyalım birer ikişer, sonra oradan alıp galeta ununa bulayalım. Ama galetaya bularken dikkat edin tepsiye konacak alt tabanına pek galeta unu gelmesin üst ve yanlar yeterli, yoksa piştikten sonra o şekilde tepsiden çıkarması zor oluyor. Yağlanmış tepsiye dizip orta dereceli fırında galeta unları nar gibi olana kadar pişirin. Hmmm mis gibi kokular geldi bile burnunuza değil mi? Afiyet olsun efendim.

1 yorum:

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyor ve aç karna bakmak iyi gelmedi bana:) Ben de bazen ceviz ve ekmek içi koyuyorum kıymalı börek harcına o da farklı bir tat oluyor tavsiye ederim... Bulgurluyu en kısa zamanda deneyeceğim...
sevgiler
Dilek
http://acibademkurabiyesi.blogspot.com/