15 Aralık 2006

Vişneli pasta

Bu pastayı oğluma doğum gununde yaptığım için nar taneleri ile kalp içinde 'Can' yazmıştım üzerine. Siz tabikii dilediğiniz şekilde süslemekte serbestsiniz .
Bir adet iki katlı hazır pasta keki ile hazırlanan kremşantili basit bir pasta aslında kendileri. Tek özelliği krem şantisi ve jölesi su yada süt yerine sırf vişne suyu ile yapılmış olması ve meyve olarakta vişne kullanılması.
Eğer mevsimi ise vişneyi pazardan-marketten temin edebileceğiniz gibi, benim gibi stoklamaya meraklı biriyseniz kış için depfreeze e atmış olduğunuz vişneleride kullanabilirsiniz. Tahmini yarım kilo kadar vişne pasta için yeterli olacaktır. Vişneleri sadece kullanacağımız miktarda su ile kaynatırsak daha yoğun bir vişne aroması elde etmiş oluruz. Bunun içinde kremşanti paketlerinin ve jöle paketinin üzerindeki yazılı miktarda tencereye su koyup vişneleri içine atın ve kaynatın . Soğuduktan sonra 1 kutu ( 2 poşet) krem şantiyi üzerinde yazılı olan su miktarı kadar vişne suyu ile çırpın. Şeker pembe bir kremşanti elde edeceksiniz Kekinizin ilk katına kremşantiyi döşeyip vişne ve arzuya göre nar tanecıklerıyle bezedikten sonra kekin diğer yarısını üzerine koyup kalan kremşantiyi güzelce kenarlarınıda kapatacak şekilde sıvayın ve yine vişne ve nar taneleri ile dilediğiniz şekli vererek üzerini süsleyin. Ve son olarakta yine vişne suyu ile üzerindeki tarife göre çırpılmış olan vişneli jöleyide üzerine döküp, jölenin donması için buzdolabına koyun. Oldukça yoğun vişne tadını sevenlere afiyet olsunn
Eli

9 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sevgili Elif ve Nükhet,
Bunca şeyi ne zaman yaptınız böyle:)
Maşallah diyorum.
Karşılıklı döktürmüşsünüz:) elinize sağlık

kuzine dedi ki...

Pastanın rengine ve görüntüsüne bayıldım, ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Sadece pasta ismi basli basina istah acici degilmiki:))

Sevgiler
Gulenay

hayat dedi ki...

Merhaba nükhet.bende sana iadei ziyarete geldim. sayfan çok güzel hele vişneli pastaya bayıldım.Ellerine sağlık görüşürüz sevgiler..

hayat dedi ki...

yeniden merhaba. bir önceki yazımda hata oldu o güzel tarifler siz iki kardeşin eseriymiş ellerinize sağlık ne mutlu size'ki uzakları yakın etmişsiniz.görüşmek dileğiyle sevgiler..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba pasta nefis görünüyor ellerine sağlık.
Hoşça kal.

nilay dedi ki...

merhaba Elif :)
süslemesi harika olmuş pastanın ,yaratıcı bir fikir olmuş böyle isim yazmakta...ellerine sağlık

sevgiler

*Ra dedi ki...

Nükhet hanım iadeyi ziyaretinize geldim. Ahh siz de benim gibisiniz. Oğlunuza bayıldım. Maşaallah çok güzel. Ben de sizi sık sık takip edebilmek için sık kullanılanlara ekliyorum hemen.
Sevgiler. Herşey çok güzel...

Nukhet dedi ki...

Bayanlar

Elifin cok vakti olmuyor her zaman onun adina sizlere teskkurleri ben sunayim itedim guzel sozleriniz icin. Kardesim oldugu icin demiyorum ama cok basarili ve yaraticidir yemek konusunda. Daha cok firsat bulup mutfagini paylasmasini ben de dort gozle bekliyorum.
Bu arada Rabiacim bu pasta tarifi ve o oglan kardesim elife ait. Tatli Canimiz da tipki senin Utku gibi cok sekerdir. Ama tavsiye ederim beim de kizlarimi gor. www.defnekuzusu.blogspot.com
http://ezgidora.eremdora.com
Ben de mutfagini aksammenusune utkunu sayfasini da defne kuzusundaki bebeklerimize ekliyorum. Sevgiler