13 Aralık 2006

Sebzeli Mercimek Çorbası

İşte benim en sevdiğim lezzet..

Malzeme listesi;

* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* 1 orta boy havuç
* 1 orta boy kabak
* 2,5 - 3 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı un
* Sıvıyağ

Önceden ayıklanıp yıkanmış olan kırmızı mercimek ,2 yemek kaşığı zeytinyağ ile orta ateşte hafifçe sarartılır. İşlem sonunda hepsi blendardan geçeceği için patates, soğan, havuç ve kabak iri iri parçalar halinde peşpeşe doğranarak mercimeğe ilave edilirek 5 dakika kadar hepsi birden kavrulur. Üzerine malzemerin bir iki parmak üstüne çıkacak kadar su ılave edilir ve kaynamaya bırakılır. Malzemelerın hepsi pişip, mercimekler kabardıktan sonra bir blendar yardımıyla püre haline getirilir. Ayrı bir tencerede 2-3 kaşık zeytinyağıyla 1 kaşık un hafif kavrulur ve koyu kıvamdaki sebzeli mercimeğimiz unu kavurduğumuz bu tencereye aktarılarak üzerine çorbanın arzu edilen kıvamına göre su ilavesiyle kaynamaya bırakılır.

Sonuç... Sapsarııı mis gibi kokan bir mercimek çorbası.

Kabağı,oğluma daha vitaminli bir şeyler yedirebilmek adına icat edip çorbaya ilave etmiştim. Bu hafta yaptığıma ise birde 4-5 dal brokoli kattımm.. İykide yaptım.. Ben brokoliye fenaa taktımm ::)))

Sizde deneyin

Eli

1 yorum:

Nukhet dedi ki...

Canim ellerine saglik. Bak mercimek corbasini ben de sebzeli yapiyorum ama oncede kavurmuyordummercimekleri bir dahakine oyle deneyeyim. Bir de un kavurmuyordum. Hmmm akil akildan ustundur. Ellerine saglik. Aaa bir de bloga bir seyler yazmis olmana cok sevindim. Opuyorum