13 Aralık 2006

Meyveli Kek

Aslında kekin benim tarif defterimdeki ismi Zekiye Abla Keki ama buraya o isimle yazmak biraz garip kaçacaktı elbet.Zaten bir çoğumuz başkasından aldığımız tariflere kişilerin adlarını hatırlatır isimler vermiyor muyuz? Mesela annemin tarifleri hep o şekildedir; falancanın keki, filancanın böreği. Eee yaş ilerledikçe ben de anneme daha çok benzediğime göre bu durumda da şaşıracak birşey yok demek ki. Gelelim keke, gerçekten çok lezzetli, tadına bakan herkesin tarifini mutlaka istediği, kesildiğinde de güzel görünümü olan ve de içerdiği az yağla ve çok kuru meyveyle gayet sağlıklı bir tat.

3 yumurta
1 s.b. şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 bardak un
1/2 s.b. süt
kabartma tozu
vanilya
8*10 kuru incir
8-10 kuru kayısı
1 avuç kadar kuru üzüm
1 portakalın kabuğunun rendesi

Öncelikle kuru meyvelerden incir ve kuru kayısıları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayıp saplarından arındırılmış kuru üzümleri de ilave edilim. Derin bir kapta klasik keklerde olduğu gibi yumurta ve şekeri iyice çırpıp yağı,sütü, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edelim. Biraz daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyelim. Kıvamının yoğun olmasına dikkat edelim yoksa ekleyeceğimiz meyveler dibe çökecektir. Bu karışıma bir tabağın içinde unlayıp karıştırdığımız meyveleri de ilave edelim, karıştıralım ve yağlanmış kek kalıbımıza boşaltalım. Orta dereceli fırında pişirelim. Orjinal tarifinde haş haş tohumu da var ama ben hiç kullanmadım. Aklınızda olsun belki siz kullanırsınız. Afiyet olsun.