28 Kasım 2006

Piknik Sepetimizden

Geçen hafta Cuma burada tatil günümüzde şirket çalışanlarıyla beraber komşu emirlik Abu Dhabi'nin en güzel şehri olan Al Ain'e gittik. Burası Arap ülkeleri içerisinde en yeşil olan şehirmiş. Eee konu piknik ve de barbekü olunca akşamdan bir şeyler hazırlamakta farz oldu. Bir süre önce Sibel'in Kahvesinde görüp yapmayı kafama koyduğum tuzlu rulolar için de oldukça uygun bir zamandı. Tarifin orjinali ve başka güzel tarifler için burayı da ziyaret etmeyi unutmayın. Üstelik onun rulolarının görünüşü çok daha güzel. Ben tarife ilave olarak kendi yaptığım poğaçalara istinaden içine biraz kuru maya da kattım. Öylesine güzel oldular ki herkes parmaklarını yedi diyebilirim. Herneyse gelelim tarife.

TUZLU RULOLAR

* 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrı)
*1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
*200 g tereyağı (eritilmiş)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tatlı kasığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*yarım çay bardağı ılıksu
*Aldığı kadar un
İç malzeme:
* 200 g beyaz peynir
* maydonoz

Öncelikle yarım çay bardağı ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Diğer malzemeleri koyana kadar biraz kabarsın. Sonra yoğurt, zeytinyağı, tereyağı, tuz ve birisinin sarısı ayrılmış yumurtaları bir kaba alarak mikserle karıştırın. İçine mayalı karışımıda katın. Unu ve kabartma tozunu karışıma yedirerek iyice yoğurun (unu hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene dek ekleyin). Ve hamuru 10 dk kadar dinlendirin. Dinlenme esnasında peyniri bir kaba ufalayın, maydonozları ince ince kıyıp peynire karıştırın. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tezgahınızı unlayarak her parçayı büyükçe bir tabak ebatında açın. Bunu merdane yardımıyla yapabileceğiniz gibi elinizi de kullanabilirsiniz. Daha sonra açtığınız her parçayı keserek 4'e bölün. Hamurun geniş kısmına iç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Öncede yağlanmış tepsiye dizin. Ruloların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün, susam ve/veya çörek otu serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.İsterseniz çayla istersniz meşrubatla ya da gelip geçerken yiyin. Afiyet olsun.

KAKAOLU KEK

*1 sb süt
*1.5 sb şeker
*3 sb un
*1 pk margarin
*3 yumurta
*3 çk kakao
*1 pk kabartma tozu
*1 pk vanilya
*1 limon kabugu rendesi

Yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın, içine eritilmiş margarini, sütü, kakaoyu,vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırın. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip bir müddet daha karıştırın. önceden yağladığınız kek kalıbının içine karışımı döküp doğru fırına. Ortalama 170-180 derecelik fırında 45- 55 dk. pişirin. Sonra o mis kokuları içinde fırından çıkarıp servis yapın.


Aslında tarifte kek kalıbı dedim ama bu sefer ben tepsiye döktüm ve piştikten sonra kare kare kestim. Böylece pikniğe götürmek için uygun kaplara daha kolay yerleştirdim. Çok çok lezzetli oluyor gerçekten. Üstelikte garantili bir tarif, beni hiç utandırmadı. Aslında işin ilginci kek başka bir ıslak kek tarifinden modifiye edilmiştir. Başka bir gün tarifini vereceğim Arap Dudağı kekini yaparken üstüne dökülmesi gereken karışımı ayırmayı unutarak unu ve yumurtayı ekledim. Eee iş işten geçince de kek soslu olmaktan çıktı. Ama ortaya enfes bir tarif çıktı. Hmmmmm bayılacaksınız. Afiyetler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mqqpzezov http://www.free-mass-traffic.net/free-mass-traffic/free-mass-traffic-review Free Mass Traffic