14 Şubat 2010

SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYELERİ VE ÖZEL AŞK TARİFİ

Öncelikle kurabiyelerimizi sizinle paylaşmak istiyorum..

Aşkın renkleri pembee... ve kırmızı ... :)
Eee... şeyy buda kutunun rengii :) Bu renk aşk mı olur demeyin aşk her yerde ve her renkte :)
Veee sevgi dolu ayıcıklar
Ve sonrada sizlerle aşkın tarifini paylaşmak istiyorum. 18 yıl önce uyguladığım bu tarif hala tazeliğini korumakta ..:)
Bu tarifi Keyveni Catering in Aşkınlezzetleri Workshop u için düzenlediği bir etkinlik için yazdım. İlk 5 e girinlere ücretsiz katılım hakkı veriyordu ve katıldım :)...
Buyrun efendim işte 18 yıllık aşkın sırrı :)...

ÇİLEK VE ÇİKOLATA SOSLU AŞK

5 adet temel duyu ( Görme , işitme , tatma , dokunma , koku )

2 avuç mutluluk

1 tutam tatlandırıcı

1 tutam kıvam arttırıcı

1 tutam pembe gıda boyası

1 cup arkadaşlık

1 cup dürüstlük

Yeterli miktarda güven

Alabildiği kadar sevgi

Öncelikle aşkınızın güzel pişmesi için gereken ortamı sağlayınız. Fırınınızı 180 derece sıcaklığa ayarlayıp , kalp şeklindeki kalıbınızı direk sıcaklığa maruz kalmaması ve kabuk tutmaması için yağladıktan sonra üzerine hafifçe sevgi eleyiniz.

Çelik bir kaba birer adet görme ve işitme duyularımızı kıralım , tatma , dokunma ve koku duyularımızı ayrı bir kaba alalım. Her iki kabında içerisine 1 er avuç mutluluğu ilave edelim. Kuru ve temiz çırpıcı mikser ucumuzla her iki kaptaki karışımlarımızı ayrı ayrı çırpalım. Çırpma işlemini yoğun bir kıvam alana ve sertleşene dek sürdürelim. Her iki karışımda kıvamını bulduğunda içine tatlandırıcıyı , kıvam arttırıcıyı da ekleyip birbirine ağır ağır yedirerek dikkatli bir şekilde karıştıralım. Bu aşamada arkadaşlığı ve dürüstlüğü de ilave etmeyi unutmayalım.

Ayrı bir kapta güven duygusunu eleyelim. Şüpheyi ve güvensizliği bir kenara bırakalım. İçine yine eleyerek sevgiyi ilave edelim ki saf ve katıksız olsun. Bu toz haldeki karışımı temel duyularımızın içinde olduğu karışıma yavaş yavaş eleyerek ekleyelim. 1 tutam toz pembe boyamızı ilave edelim Burada dikkat edilmesi gereken konu aşkın kabarması , çökmemesi için sevgi ve güveni ilave ederken mümkün olduğunca ağar ve temkinli hareket edilmeli sönmesine izin verilmemelidir.

Aşkın raf ömrünü uzatmak için içerisine arzuya göre çok az akıl ve mantık ilave edebilirsiniz.

Önceden hazırlamış olduğumuz kalp kalıbımıza karışımı döküp aşk kabarana ve pişine dek fırınınızın kapağını açmayınız.

Piştikten sonra ılık olarak üzerine çikolata ve çilek sosuyla servis yapınız. Yanında mutlaka kırmızı şarap içilmesini öneriyoruz..

Afiyet olsun

4 yorum:

Unknown dedi ki...

YARATTIĞIN GÜZELLİKLERİ BECERMEDİĞİM İÇİN SADECE BU TARİFİ UYGULAYABİLİYORUM.YAPTIKLARIN GÜZEL ÖTESİ HELE O KUTUSU İLE BİR ÖRNEK OLANA BİTTİM.KISKANDIM ONA SAHİP OLAN HANIMI.ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.ÇOK ÇOK ÖPERİM SEVGİ DOLU YÜRĞİN OLMASA BU GÜZELLİKLERİ ZATEN YAPAMAZDIN.

Özlem Ekşi dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem görünüyorlar.Sunumları kutuları da bir harika ellerinize sağlık

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Minik çiçekli kalp kurabiyeye bayıldım! Ne kadar farklı, yaratıcı ve zarif... Ellerinize sağlık

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

ÖNCELIKLE SIZI BASARINIZDAN DOLAYI KUTLARIM.BU YARISMAYA BENDE KATILMIS FAKAT BASARILI OLAMAMISTIM. GERCEKTEN LEZZETLERINIZIN HEPSI BIRBIRINDEN GUZEL VE ETKILEYICI.
GUZEL PAYLAIMLARDA BULUSMAK DILEGIYLE.
CEMILE..