15 Eylül 2009

MY FIRST WEDDING CAKE

Tam tamına 3 sene önce yerleştik Dubai'ye ve ben pasta yapmaya merak saralı bu durumda 2.5 sene olmuş. Bu zaman süresince bir çok çeşit pasta yaptım, onları zevkle, sabırla süsledim. Her bir pastaya mesleki alışkanlık gereği proje gözüyle baktım, ince ince üstünde düşündüm ve elimden geldiğince de düşündüklerimi uyguladım. Geriye dönüp baktığımda ilk acemiliklerim dahil hepsinden çok memnunum ama bir eksik vardı hep biliyordum.

Ve işte o eksikte geçen günlerde posta kutuma düşen bir e-mail ile başlayan süreçte tamamlandı. Nihayet ben de ilk düğün pastama imza attım. Üstelik bir değil iki tane birden yaptım.

Sevgili Ayşe kardeşinin konsoloslukta kıyılacak nikahı için 3 katlı bembeyaz romantik bir pasta istedi benden. Ve sonrasındaki düğün yemeği için de daha makul boyutlarda bir başka pasta daha.3-4 gün süren yoğun gül çalışmalarından sonra alt iki katı maket olan, sadece üst katı yenebilecek olan bu pasta çıktı ortaya.

Bir de gene konsept olarak gene bembeyaz olan tek katlı bu romantik pasta. Birazcık farklılaşsın diye gümüş ışıltılar kullandım bunda.

SOnra da çok mutlu oldum nihayet düğün pastası da yaptığıma.

Hayatlarını pastamın şahitliğinde bileştiren yeni evlilere mutluluklar diliyorum.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

MUHTEŞEM OLMUŞ YEMEĞE KIYILAMIYACAK KADAR GÜZEL.ELLERİNİZE GÖZLERİNİZE RUHUNUZA SAĞLIK.

zeynep dogan dedi ki...

harikasin Nuket:)

yolun acik olsun canimmmm

Eya dedi ki...

Sevgili Nükhet...cok ama cok basarili bir pasta olmus. Kusursuz inanki...cok zarif ve sade ama bir o kadar da gösterisli...fazla söze gerek yok...nefis, ellerine saglik, sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

ellerine saglik arkadasim,ruya gibi bi pasta olmus....
zubeyde

Adsız dedi ki...

merhaba nükhet hanim sevgili ayse arman kösesinde yazinca pastayi sizin yaptiginizi anladim.sürekli her ikinizi de takip eden biri olarak cok hos olmus pastalariniz harika görünüyorlar ellerinize saglik.merak ettigim dubai de pasta malzemelerini bu kadar rahatmi bulabiliyorsunuz.seker hamuru maalesef ben bulamiyorum alman yada kendiniz yaparsaniz marshmallow dan yaparsaniz oluyor ama zahmetli ben bes gün önce tr.den geldim yengec burcuyum mutfaga cok düskünüm yemek ve pastaya deneme asamasinda bir blogum olmak üzere tr.den getirdim cogu pasta malzemesini ,burada da var ama hepsi benim kullandigim malzemeler degil.eger bulabiliyorsaniz cok sanslisiniz.

hobi olarak mi basladiniz ,kardesinizde yapiyor bildigim kadariyla yeteneklisiniz galiba kücücük cocuklara ragmen kutluyorum sizi ve kardesinizi
cok zevkli calismalar.

sevgiler,saygilar
almanya dan dubai ye

gülün kurabiye evi dedi ki...

çok şık çok zarif olmuşlarinsan bunları yemeye kıyamaz.ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili Nukhet,
Beyazin safligi ve guzelligine senin gullerde eklenince ortaya enfes bisey cikmis,ellerine saglik.
Meslektasiz ve ben Dubai sonrasi tekrar santiyelere donecegim kismetse,ama inan senin gibi bir yetenegim olsa tercihim sahalar degil kesinlikle ev veya butik pastane olurdu.Bence ilerde mutlaka bu isi bir dusun:)))
Sevgilerimle
Yonca

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

NUKHETCIM BIRKAC GUNDUR BLOGERIN NAZLANMASI SONUCU ANCAK BU GUN ERISEBILDIM YORUM PENCERESINE...:( ELLERINIZE SAĞLIK.. ÇOK ŞIK OLMUŞ PASTA.... VE GÜLLER MUHTEŞEM.... EMİNİM BUNDAN SONRA DAHA ÇOOOOKKK DÜĞÜN PASTALARI YAPACAKSIN.... ÖPÜYORUM.. SEVGILER

durutarifler dedi ki...

İnanılmaz inanılmaz güzel görüntüler. Her iki pasta da muhteşem olmuş. O gelin kadar şanslı olmak isterdim.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Arkadaslar,

Hepinize cok ama cok tesekkur ederim, guzel sozlerinizle beni daha da cok motive ettiginiz icin.

ALmanya ya da bir cevap yazayim buradan. Burada pasta malzemelerini bir iki yerden temin edebiliyorum ama asla Amerika ya da Avrupadaki gibi cok secenegim yok. Bazen de internetten siparis veriyorum. Seker hamurunu hazir aliyorum, kendimde yapiyorum ama ugrastigima degmiyor, malzemeleri toptan almadigimicin hazir aldigim hmur daha bile ucuza geliyor. Evet bu ise hobi olarak basladim ve oyle devam ediyorum.

Sevgiler

ANBERDAN dedi ki...

bayıldım..
rüya gibi..

Elif dedi ki...

MUHH TEE ŞEEEMM!