31 Mart 2009

KELEBEKLER


Bu kelebekler uzun süre önce uçuştular bu pastanın üstünde üzerinde ama akşam menüsüne konmaya ancak vakit buldular.

4 yaşını karşılayan küçük bir kız için kanat çırptı bu rengarenk kelebekler sarı tohumlu pembe yapraklı bu çiçeğin üstünde. Annesi özellikle kelebeklerin uçuştuğu bu pastayı istediğinde bir sürü rengi bir arada kullanabileceğim için çok mutlu olmuştum. Sanırım ben bir renk tutkunuyum. Yıllardır düşünürüm en çok hangi rengi seviyorum diye ama net bir cevabını bulamadım henüz. Sadece sıcak renklere karşı daha bir sempatizanım. Geçenlerde de eşime sordum benim en sevdiğim renk ne söyle bakalım diye, hiç tereddütsüz hepsi dedi.

Konuyu kelebeklerden aldım renklere getirdim ama kurabiyelerden bahsetmeden geçemeyeceğim. Sadece kızların değil erkek çocuklarının da ilgisini canlı tutabilmek için bu sefer kelebekler sevimli renklerdeki arabaların arasında dolaştılar. Küçük bir kızın doğum gününe renk kattılar. Happy Birthday Grace!


O kadar kelebek demişken bir tane de kocamanından, üstelik tatlı Zeynep için hazırlananından bahsedeceğim size. İşte kız pastası dediğin de böyle cıvıl cıvıl olmaz mı zaten?

Bu pasta için bir heves aldığım Wilton'nun kelebek kalıbını kullandım. Sonra pasta gözüme yeterinde büyük gelmediği için bir dikdörtgen bir parça pişirdim , çimlerle kapladım ve kelebeği de üzerine kondurdum. Böylece yeşilliklere serilmiş mutlu mutlu gülen bu kelebek çıktı ortaya.

Zeynepçim senin de yüzün bu kelebeğin ki gibi gübü aydınlansın hayatın boyunca. Mutlu yeni yaşlara.

9 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Elinize sağlık cıvıl cıvıl ,çok renkli,harika bir pasta olmuş.

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Ellerinize sağlık. Pasta cıvıl cıvıl bahar gibi olmuş :) Kalıbınızda çok güzel. Ben İzmir'de hiç denk gelmedim böyle bir kek kalıbına.

İzmirden sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sabah sabah kelebeklerle içim açıldı canımmmmmmmmmm!!! Hepsi de birbirinden özel ve güzelllerrr; ellerine emeğine sağlık!!!

Sevgiler,
Evren

sekerpasta dedi ki...

bahar pastaları olmuş bunlar, e tabi kurabiyeler de :) çok güzeller ellerinize sağlık.

burçak

ipek aral kişioğlu dedi ki...

Merhaba,

Gerçekten çok güzel ve büyük emek sarfettiğiniz bir yemek blogunuz var. Neden blog ödülleri 2009′a katılmıyorsunuz?

http://2009.blogodulleri.com/

Selamlar

İpek

Adsız dedi ki...

selam
pastalar harika canım çok güzeller eline sağlık

http://nurdanorguler.blogspot.com/

sekerpasta dedi ki...

merhaba,
blogumda size odulum var,iyi gunler...

burcak

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Nukhet

her zamanki gibi nefis pastalar hazırlamışsın, kullandığın renklerde benim en sevdiklerim, pastel pastel :)

Bu arada sayende PAT-A-CAKE sayfasini kesfettim...muthisler...2005 yilindan beri ne güzel pastalar yapmıslar, ya ben o zaman kek pişirmeyi bile bilmiyordum...Paylaşımın için ayrıca yorum yazmak istedim...

Sevgilerimle

nurşen dedi ki...

Ne diyeyim arkadaşım hangisine bakacağımı,hangisine yorum yapacağımı şaşırdım.Hepsi birbirinden harika.Ellerine sağlık.Merak ettiğim şey bu şeker hamurlarını evde kendimiz yapabiliyormuyuz ve o kadar yumuşak bir şeymiki pastayı şeker hamuruyla kaplarken eyilip bükülmüyormu.Bu sorular sana çok komik gelebilir ama ben hiç şeker hamuru görmedim ve kullanmadım :)
Sevgiler