03 Mart 2009

EZGI` nin Doğum Günü Masalı

Bir güzel bir prensesin doğum gününü atlattık biz geçtiğimiz Şubat ayında. Bu öylesine güzel bir prenses ki bana ve babasına göre yeryüzünde onun gibi bir tane daha var başka da yok. Yakında diğer güzel prensesin doğum günü anları da burada olacak ta biz önce büyük güzel prensesin doğum günü masalına başlayalım.
Çok uzun zaman önce günlerden birinde kralıçe anne yeni aldığı Wilto'nun kitabına bakarken hemen yanı başında oturan büyük ve küçük prenseste merakla kafalarını kitaba doğru uzatırlarmış. Sayfalar çevrildikçe gördükleri pastalar hakkında yorumlar yaparlarmış. Gel sayfa git sayfa derken bbirden peşpeşe sayfalarda biri Denizkızı Ariel diğeri de minik kaşif Dora the Explorer"ı görmüşler. İşte o an ikisi de dpğpum günlerinde istedikleri pastayı belirlemişler.

Aradan aylarrrr geçmiş Şubat ayı kapıya dayanmış. Aslında kraliçe anne rahat, model zaten belli imiş olmasına da gene de öyle şekil mi yapsam böyle şekil mi versem diye düşünürken imdadına arkadaşı harika pastalar yapan Asuman yetişmiş. Şu pasta üstüne resmi aplike etme mantığına dayanan teknikten, teknik adıyla bahsetmiş (ama kraliçe anne bu adı hep unuturmuş) bir de örnek gösterip püf noktalarını paylaşmış. Onun üzerine de anne de aşağıdaki Deniz kızı Ariel pastasını yapmış.

İçi dışı çikoltalı olan pastanın içinde bir de muzlar varmiş. Ama hep ya o kadar çocuğa yetmezse endişesi taşıyan anne bir tane de çiçeklerle bezediği başka bir pasta daha yapmış. .

Pastaya bir örnek olarakta EZGI yazan kurabiyeler hazırlamış.

Özenle poşetlenen kurabiyeler çocuklarınellerine pek bir yaraşmış.

Masalımız burada bitmiyor elbette. Sonrasında 36 çocuğun neşeli çığlıkları, Ezgi'nin yüzündeki mutluluk ifadesi, bir sürü birbirinden güzel hediye, beim doğum günüm ne zaman diye zıplayan küçük prenses ve çok yorgun kraliçe anne ile kral baba kalmış.
Olsun çocuklar eğlenmiş ya yorgunluk bu dinlenince geçer diyen kraliçe anne küçük prensesin doğum günü için planmlara başlamış.

Güzel prensesim, tatlı kızım, yüzündeki gülümseme hiç solmasın, hayatın boyunca hep mutlu ama çok mutlu ol. Bu masal da sana ilerisi için güzel bir anı olarak kalsın.

11 yorum:

İlker Ergin dedi ki...

Ayy prenses gibi garçekten canım.Nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum...Kralla kraliçenin yorgunluğunu çok iyi anlıyorum.Bizimde 28 Şubatta doğumgünümüz vardı.Savaştan çıkmış gibiydik.Hala kendime gelemedim.
Pastalar muhteşem.Ellerine sağlık...
Sevgiler...

Elif Çetiner dedi ki...

Teyze cim.. Güzel prensesim.. Yeni yılın yeni yaşın kutlu olsun.. Anneciğin öyle güzel anlatmışki masalı.. içinde yer almayı çok isterdım.. Pastanda senin kadar güzel .. prenseslere layık..Annesii ana kraliçe.. eline ve yüreğine sağlık..

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Guzel prensese mutlu seneler diliyorum canım.ASglıkla basarıyla gecsin sevdikleriyle beraber olsun hep.
Pastalar cok guzel olmus eline saglık.
sevgilerimle,
Figen Karavaş

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Becerikli annesinin ellerine ve zevkine sağlık. Nice güzel yaşları ve neşeli doğum günleri olsun Ezgi prensesin!

LaMa dedi ki...

Mutlu Yillar Ezgi'ye
Her sene biz de burdan sahit oluyoruz buyumesine ve guzel dogum gunu pastalarina:)

ipek dedi ki...

Nice mutlu yıllara güzel prenses.. Büyüdükçe daha da güzelleşiyor, iyice annene benziyorsun.
Kostümün çok yakışmış, gerçek bir melek olmuşsun sanki.
Yeni yaşın sağlık dolu, mutlu ve eğlenceli olsun.
Şimdi de farkındasındır mutlaka ama, büyüdüğünde; ne kadar özel bir ailen olduğunu iyice anlayacaksın. Mutlu yıllar güzel prenses.

Ezgi'yi ve muhteşem ailesini kutluyor, içten sevgilerimi gönderiyorum.

Özlem dedi ki...

Ezgi'ye nice güzel yıllar diliyorum,
herşey harika olmuş, ellerinize sağlık,
sevgilerimle

dilek dedi ki...

mutlu yıllar prensese ,herşey harika görünüyor,eline sağlık , sevgiler

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik,cok guzel gorunuyorlar.Ezgi'cim dogum gunun kutlu olsun bitanem.sevdiklerin ve sevenlerinle hep prensesler gibi yasa....Ozge_Ozgu_Zubeyde...

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik,cok guzel gorunuyorlar.Ezgi'cim dogum gunun kutlu olsun bitanem.sevdiklerin ve sevenlerinle hep prensesler gibi yasa....Ozge_Ozgu_Zubeyde...

Nezaket dedi ki...

Happy birthday Ezgiii :)
Nice mutlu yıllara, hep birlikte olmaniz dilegimle. Butun yapılanlar harika, yorum birakamiyorum cogu zaman ama mutlaka ugruyorum Nükhet'cigim sana. Tekrar mutlu yıllar dilerim guzel kızına. Opuyorum. Nezaket
www.acikbufe.biz