27 Temmuz 2008

SİNEMİS'İN Mİ YOKSA ANNESİNİN Mİ?

Bu başlıkta ne manaya geliyor diyenler için kısacık bir açıklama yapayım öncelikle. Sinemis bizim yakınlarda doğacak olana ama henüz anneciğinin karnındaki güzel bebeğimiz. Bu kadar kozmopolit bir toplumda yaşıyorsanız bizim gibi, hem olanca hızıyla kendi geleneklerinizi sürdürmeye çalışırken hem de diğer kültürlerinde işinize gelen kutlamalarını içinize alıveriyorsunuz. İşte "Baby Shower Party" de öyle bir şey. Bebek bekleyen anne için düzenlenen, ona hediyelerin ve güzel dileklerin verildiği, yenilip içildiği ve bol bol muhabbet edildiği bir güzel adet işte. Canım zaten hediye alınan bir kutlama nasıl kötü olabilir ki? Bizde yapılan doğum sonrası bebek kutlamalarının ilk başladığı anlar da diyebiliriz. Bir çeşit anneye yardım yağdırma olarakta düşünülebilir. Mesela dün anneciğe gelen hediyelerden eminim onun almayı planladığı bu sayede o bütçeyi başka şeylere kaydırabilecği hediyeler olmuştur. Yani hediyeyi peşin peşin alıyorsun öyle bir şey işte. Zaten tüm bunlar yüzünden bende karar veremedim bu pastayı hamileliğinin keyfini çıkaran anneye mi yoksa içerde hala keyif çatmakta olan bebeğe mi ıthaf etmeli?Günün anlam ve önemine ilişkin sözleri söyledikten sonra asıl konuma dönebilirim. Ben bu tatlı olacağına emin olduğum bebeğin annesini Dubai'ye yeni geldiğim ve fazlaca kimseleri tanımadığım zamanlarda teklif ettiği bir kahve içme teklifiyle tanıdım ve uzattığı dostluk elini keyifle yakaladım. Bebek sahibi olmanın tüm güzelliklerini (bakın zorluklarından asla bahsetmiyorum bu yazımda) iki kere yaşamış biri olarak onunda anne olacak olası beni çok mutlu ediyor. Sebnem'in ve Can'nın Senemis için harika ebebeynler olacağından hiç kuşkum yok. Tek dileğim onu sağlıkla kucaklarına aldıktan sonra benim de onların mutluluğunu izleme fırsatımın olmasıdır.

Elbette ortada bir bebek partisi olup söz konus bir bebek pastası olunca geri durmam düşünülemezdi. Pastaya talip olduğum gibi o gün evine gelen konuklarına vermesi için de minicik kurabiye paketleri hazırladım çok büyük bir keyifle.

Pandispanyasını biri kakaolu biri portakallı olmak üzere iki kere pişirdim, onları katlara ayırarak bir kakolu bir sade olmak üzere dizdim. Aralarına da mascarponlu kremamdan serdim bolca muz, kiwi ve damla çikolata eşliğinde. Sonunda beni bile dehşete düşüren büyüklükte bir pasta çıktı ortaya. Biraz yüksek olsun derken ben eni konu iri bir pasta yaptım çıktım. Şunu bir kez daha anladım ki benim gözüm doymuyorrrrr.

Herneyse gene keyifli bir uğraşmanın sonunda keyifli bir bir buluşma için hazırlandı ve adet te yerini buldu. Zaten pasta yapmanın güzelliği de ucunda özel günler ve kutlamalar olması değilmidir zaten?

15 yorum:

Delfina ; dedi ki...

ama ama o paketleri nasıl yaptın,nerden buldun kağıdı , süper olmuş yaa...

Mutfaknotlari dedi ki...

pastada o paketlerde bitirdi beni harika herşey
bekliyorum etkinliğe

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nükhet ben de büyük bir keyifle okudum bu pastanın hikayesini, ellerine sağlık çok şirin çok şık bir pasta olmuş yine :))
Sevgiler...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hayırlı olsun küçük bebiş,Allah analı babalı büyütsün. pasta ve hediye paketleri süper olmuş,ellerinize sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Nukhet'cigim,

Ellerine saglik, cok sirin ve guzel bir pasat olmus.

Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nükhetciğim,
Her şey çok güzel çok ince düşünülmüş. Ellerinize sağlık.

Sevgiler,
Evren

zarpandit dedi ki...

kutulara bayıldım çooooooooooooooook güzel :)

Damak Tadı dedi ki...

Pastanın hikayesi çok hoş ve okurken tebessümlerim hiç eksilmedi..))

Pastan için ne söylesem az sevgili Nükhet..Ellerine ve o zengin gönlüne sağlık..

Buradan, kocaman kocaman sevgiler gönderiyorum sana..)

Tulosh dedi ki...

Nukhetciğim ellerine sağlık canım
Sanki maket pastalar gibi ne kadar düzgün hatlara sahip bir pasta olmuş bu böyle :)

Yemekbahane dedi ki...

Nükhetcim,

Ellerine sağlık. Harika gözüküyor.

Sevgiler
Müge

Hülya dedi ki...

Yoğun ama herşeye yetişen süper kadınsın benim gözümde;)

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir pasta olmuş....



sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Yüksek pastaları seviyorum, daha bir lezzetli oluyorlar sanki..
Ellerine sağlık Nükhetcim..
Pastalarını hep ayrı bir zevkle inceliyorum..Şimdi baktım da süslemeler çikolata kalıbından, bende kendi kaliplarimi çıkarmıştım bunlarla baby shower pastamı süslerim diyordum. ne güzel hali hazırda su resimden alıp pastamda kullansam ne güzel olurdu..;)

Adsız dedi ki...

Mrb Nükhet,
Hepsine bayıldım,bu güzellikleri yapan ellerine-bu fikirleri üreten aklına-bunları paylaşmanı sağlayan sevgine, bir ömür boyu seni terk etmemelerini dilerim :)

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

dostkokusu dedi ki...

harika pastaların var hayran hayran bakarken eşimin dikkatin çekmiiş geldii yanıma
inanamadı gözlerine o kadar hoşki görüntüler eminim tadlarıda süperdr
annesinin karnında mışıl mışıl uyusun sağlıkla gelsin inşallah minik siinemis:) _Firuze_