10 Haziran 2008

BLACK PEARL

Kendi henüz 4 yaşında ama hayal gücü engin denizlerdeki kocaman gemilerde gezen bir küçük adamın düşlerini aktardık bu sefer pastaya. Aktardık diyorum çünkü aramızdaki iletişimi sağlayan annenin katkılarını da atlamamak gerek. Bu pasta bir nevi krema denizinde yüzen, içi, dışı, katı her yeri çikolata olan, yiyen kişiyi de denizlerde olmasa bile çikolata deryasında boğacak olan bir çeşit oldu. Sevgili Jack Sparrow'un sevgili gemisi Black Pearl'ü kaplamak için şuradaki tarifte verdiğim çikolatalı şeker hamurunu kullandım. Çalışması, kaplaması herşeyi çok güzeldi de 40 derece sıcak altında, arabada klimaların desteğine rağmen yarım saat yol gidince çikolataların yumuşama eğilimi göstermesi kaçınılmaz oldu. Yani korsan gemisi yerine gidene kadar o koca dalgalara karşı gösterdiği direnci pek gösteremeyip biraz eğilip büküldü. Eee nerede engin denizlerin fırtınaları, nerede Dubai'nin minimum 40 derece olan sıcağı.Sonuçta bir taçla taçlandırılmış olan günün prensi mumlarını üfleyip, pastasını keserken memnuniyet duyduysa adına yapılmış bu korsan gemisinden, ben başka ne isterim ki. Yok ben bir de bu prensin koca delikanlı olduğu zamanlarda da pastasını yapmak, ona iyi dileklerimi sunmak isterim. Tıpkı geçen sene de buradaki pastasını hazırlarken yaptığım gibi.
Kocaman ol, sağlıklı ol, sevdiklerinle ol. Bunlar sana mutluluğu getirecektir eminim. Öpücüklerimle.

9 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş.

Görüntü muhteşem...Detaylar harika...

Sevgiler...

Elif Çetiner dedi ki...

Ya yutkunmaktan okuyamadım bıle doğru dürüst ... Muhteşem görünüyor...Önce pastayı sonrada korsanı yıyasım geldii::)))Kız ne karızmatık herıf o ölee...Yerim ben onu..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Harika olmuş Nukhet harika :)) Yine muhteşemsin. Fotoğraftaki diğer çocukların cici, imrenen, iştahlı bakışları da çok hoş :))
Sevgiler...

Hobi Sepeti dedi ki...

Pasta mükemmel görünüyor,çikolata severlerin de tadına bayılacağı bir pasta.ellerine sağlık.
Sevgiler.
Pınar.

Damak Tadı dedi ki...

Yine farkını göstermişsin Nükhet'ciğim,ellerine sağlık..Her zaman olduğun gibi harikasın..Tebrikler canım!

Sevgiler..

Begüm dedi ki...

Pasta mükemmel olmus. Ellerine, emegine saglik.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nasıl güzel bol çikolatalı bir pasta bu böyle, üstelik de modelleme süpperrr!!!

zarpandit dedi ki...

kal geldi desem:)
yeterli olmaz dersen pes bunuda yapmış yahuu diye çığlık atsam:)

Bak ben dedi ki...

Bunu nasıl yaptınız inanamıyorum, olacak iş değil bence, sanat eseri bu yahu... Tebrikler gerçekten, süpersiniz, ellerinize sağlık