04 Haziran 2007

TOW MATER

Tow Mater ismini daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki özellikle küçük bir oğlunuz varsa bilmemenize imkan yok. İsmini değilse de cismini biliyorsunuzdur. Hadi o da olmadı şu meşhur "Arabalar" animasyon filmini duydunuz, meşhur kırmızı Lightning McQueen'e bir yerlerde rastaladınız. Tamam işte Tow Mater 'de onun yakın arkadaşlarından biri(miş). Ben de yakışıklı, karizmatik, küçük bir delikanlı sayesinde öğrendim zaten. Ta ki o benden bunun pastasını isteyene kadar. O mahsun bakışları kırmak mümkün olmadığı için bizim de bu paslı kamyonet bozmasıyla çalışmalarımız başladı.

Bu aile komple çikolatalı şeyleri seviyor olsalarda biraz farklılık yapıp hafif portakal aromalı bir pandispanya hazırladım. İçine de bol çikolatalı, mascarponlu ve süt kremalı bir krema. İçine ise bir kata krema üstüne rendelenmiş çikolata ile badem kırığı, diğer katına ise gene rende çikolata ile şu nesquikin çikolatalı yuvarlak kahvaltılık gevreklerinden koydum. Ara katlarına ise ilk defa olarak marketten aldığım akçaağaç şurubu ya da mısır şurubu diye bildiğim sıvıyı sulandırarak kullandım. Bir iki gün içinde aynı şurupla kendimize de küçük bir pasta yaptım ve şurubu biraz bol kullanmışım biraz ağır geldi. Umarım bu pastada da fazla olmamıştır da tadını baygınlaştırmamıştır. Herneyse çikolatalı krema ile kapladığım pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra şeker hamuru ile kapladım. Pasta yi gene iki parçada kapladım ve ortasına da asfaltı yaptım.
Kamyonetimizi ise bir gece önceden marzipan (badem ezmesi) ile yapıp genel kalıbını hazırlamıştım. Kuruduğu için şeker hamuru ile kaplamak zor olmadı. Ama üzerinde detayları ile uğraşmak vakit aldı. En zoru da kahverengi hamura o rengi vermek için durmadan boya ekleyip yoğurmaktı. Sonradan arkadaşların tecrübelerini okuyunca kakao ile de oluyormuş neden aklıma gelmedi ki. Hafif paslanmış görüntüsü için kahverengi gıda boyası ve süngerle küçük dokunuşlar yaptım. Yanlarda olması gereken mavilerr ve yeşillikler ise hamur kurumadan yapıldığı için kendini pek belli etmedi. Bu film bozuk ve kurak yollarda geçtiği için hamur üzerine çatlak ya da çizikler yapayım dedim ama pek istediğim görüntüyü yakalayamadım. Bir iki de kurak yerlere özgü bitki örtüsü işte pasta hazır.
Pardon pardon bir iki de minik diğer arabalardan vardı onları da renk getirsin diye pastaya koyuverdim. O koca adam gibi düşünülen insan aslında Aslan Cem olsun diye başlanıldı ama biraz kart görünümlü bir şey oldu çıktı.
Yakışıklı, sevimli bana yüz vermeyen ama uzaktan süzen tatlı minik adam; çokkkkkkkkk ama çokkkkk mutlu ol, bir de sağlıklı bir de sevdiklerinle beraber. Kocaman öpücükler benden sana.

35 yorum:

ipek dedi ki...

Biz hemen tanıdık Tow Mater ı:)) Bir kız çocuk olarak nedense Mimi bu filmi çok seviyor.
Ancak bunun pasta olup da yeneceğine kesinklikle inanmadı Mimi. Ve Nükhet korktuğum başıma geldi sonunda:)) "Madem öyle" diyor bizim cadı, "Doğum günümde sende bana Cinderella arabası ve de atı ve de kendisi şeklinde pasta yaparsın!"
Benim bunların yarısını becerebilmem için, şimdiden çalışmaya başlamam lazım. Kartondan yapsam olmaz muı acaba??
Nükhet ciğim, pastan her zmanki gibi harika. Süpersin, ellerine sağlık.
Sevgiler
İpek

Pasta Cafe dedi ki...

Nükhet'ciğim harikasın valla. Çok güzel olmuş bu pasta. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Nukhet pastalarini seyretmesi bile ayri bir guzel :))))Daha ne guzellikler cikacak diye sabirsizlikla bekliyorum :)))Ben su aralar seyretmek disinda baska bir sey yapamiyorum :)))
Sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çok güzel çokk :)) ellerinize sağlık :))

Adsız dedi ki...

Nükhet ellerine sağlık tıpa tıp aynısı olmuş , harika..:))ben dördü bir arada pastasına da bayıldım..:))

Zeynep B. dedi ki...

Ellerine sağlık NÜkhet !. Benden de temmuz ayına bir Mc Queen bekleniyor. Daha yeni yeni şeker hamuruyla tanışan birine ne önerirsin ?
Araba marzipandan mı yapılsa daha iyi yani ?

Nukhet dedi ki...

Ipekcim
Aslinda da bizde de var bu filmin CD si ama bana seyretmek hic kismet olmamis. Ne de olsa Barbieler kadar populer degil bzim evde. Ama Ezgi de babasi da hepsini biliyorlar genede. Bence sen yandin ama benim onerim sana Ezgosun dogum gunu pastasi hatirlar misin dikdortgen kremali pastanin uzerinde, cindrella, arabasi, ati usagi set seklinde vardi ama oyuncak olarak. Al sana hem pasta hem de oyuncak hediye. Bulursan oyle yap yoksa arabasi ati cooook zor. Bak sen Mimi@ye annesini zora kstu desene. Sagol ccanim o guzel yorumun icin. Opuyorum.

Nukhet dedi ki...

Ozlem
Cok tesekkur ederim canim ugrayip goruslerini paylastigin icin. Sevgiler

Nilgun
MEsgulsun sanirim ama ben inaniyorum donusun muhtesem olacak her zamanki gibi. Sevgiler canim

Tesekkurler Burcu

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

İyi ki oğlum daha bunları takip edecek kadar büyümedi, yoksa yanmıştım :) İnşallah o zamana kadar daha basit animasyonlar çıkar da işim zorlaşmaz :)))) Çok detaylı çok güzel çalışıyorsun canım ellerine sağlık...
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

valla her seferinde daha mukemmeli olamaz diyorum ama gorduklerim karsisinda kaliyorum.ellerine saglik.tek kotu yani bunlari gorunce ozge'nin de benden winx pastasi istiyor olmasi :)))
bende diyorum ki nukhet teyzen izmir'e gelince yapsin sanada....
zubeyde

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Dubai'nin Şeker Hamurlu pasta ustası ellerine sağlık. :)) Sünger dokunuşları çok güzel olmuş bence. Tam pas havasını vermişsin. Kaplama ve model de çok hoş her zamanki gibi. Tebrikler....

Selen dedi ki...

Nükhetciğim,
Ben bu arabaya bayıldım. Paslı rengine, yanlardaki yeşilliklere, en çok da dişlerine :) Çok sevimli olmuş canım eline sağlık. Her çocuğa senin gibi anne lazım. Ben de en kısa zamanda bir kursa başlayayım bari. Öpüyorum
(Not: sana mail atmıştım aldın mı?)

SEDA dedi ki...

Yine harika bir pasta. Nasıl da uğraşmışsın arabanın şekli için, bravo valla süper olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler

Seda
tarifname.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Nükhetcim yine harikalar yaratmışsın. Gerçeğinden farkı olmamış. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Nukhet dedi ki...

Ulviye bu araba o kadar karakteristik bir tip ki iki dislek dis kondurdun mu benzememesine imkan yok zaten. Sagol guzel yorum icin.

Zeynep
Marzipanla calismayai bozulma riski olmadigi icin istedim. Yani ufaklik arabayi arzu ederse bir sure gonul rahatligi ile saklayabilirdi. Ama keke ve krema ile yapsam onunsaklanmasi mumkun olmazdi. Bunun disinda kek yada marzipanla yapmanin pek farki yok. Aslinda Marzipanin direkt ustu boyanarakta yapilabilir ama bendeki boyalar marzipanin ustnde gunlerce kurumuyor o yuzden kaplama yolunu sectim. Sana simdiden kolay gelsin.

Nukhet dedi ki...

Esra
Sanki sen yapamazmissin gibi konusma ne olur. Senin de ne harikalar yaptigini biliyorum. Oglun ne sekli istese harika bir sekilde altindan hkalkarsin biliyorum.Sevgiler canim

Ah Zubeydecim keske Izmire gelebilsem de pasta yapabilecek kadar kalsam. O zaman Ozgeye istedigi pastayi yaparim. Opuyorum

Nukhet dedi ki...

Cok sagol Burcin ama deme seker hamuru ustasi.. Dur daha ogrenilecek cokkk sey var. Opuyorum

Sagol Selen. Basla basla bu insanin icindeki baskaliklari farketmesi icin cok guzel bir yontem. Bu arada mailini almadim. Bir de ndora@superonline.com adresine yolla.

Nukhet dedi ki...

Tesekkurler Seda. Sana da Sevgiler

Sagol Seldacim. Senin de yeni kitaplarin ne guzelmis. Bir kismi ben de olsada cok hosuma gittiler. Yunuslu pastayi da gormemisim daha once cok hos olmus. Ellerine saglik.

Nalan Kaplan dedi ki...

Sevgili Nükhet pastalar harika ellerine sağlık çok güzel olmuşlar emeğine değmiş.sevgiler...

Yemekbahane dedi ki...

Nükhet,

Harikasın tek kelimeyle.. Söyleyecek söz bulamıyorum ellerine sağlık, tebrik ediyorum seni

Sevgiler
muge

Adsız dedi ki...

Sevgili Nükhet,
Tebrik ederim seni muhteşemsin..
Bence sende artık bir ustasın ve kendini de çok aşmışsın bu konuda.
Tekrar tebrikler!!Ellerine ve gönlüne sağlık Nükhet'ciğim.

Sevgiyle kal.

aylin dedi ki...

Nükhet'ciğim,
Biz de tanıyoruz bu kamyonet bozuntusunu ama inan ki çizerleri bile bu kadar güzel ifade veremezdi yüzüne....Sen artık prof. ünvanını hakettin bence....
sevgiler,

meltem dedi ki...

merhaba nüket

mater ı bilmezmiyiz 2 kere sinemada kaç yüz kere de evde cd de seyredildi :)
yalnız acaip güzel yapmışsın örümcek adam da öyleydi valla elime emeğine sabrına sağlık.sevgiler...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ben yeni ziyaretçiniz olarak ağzım açık geziverdim.Hakikatten bu ne yetenek hayran olmamak elde değil.Oğlum gormesin pastaları dıye gızlı gızlı bakıverdım.Arabalar cdsi bellı aralıklar halinde bızde izlenir.Ellerinize kollarınıza sağlık diyorum..

Tuba dedi ki...

Ben bilemedim Nukhet'cigim:)). Ama bak bana prensesleri sor, sana hepsini ezbere siralarim:)). Pasta yine muhtesem olmus ustad.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nükhet Hanım,
Tow Mater'ı tanırım ve sizinki de gerçekten aslını yansıtan bir çalışma olmuş.. Zaten bütün pastalarınızı çok beğeniyorum..Çok kısa zamanda inanılmaz yol katettiniz..Tebrik ederim..Sevgiler..

kamiş dedi ki...

Nükhet pastan harika olmuş,içi de dışı da :)) Minik adama mutlu yıllar, sana da ellerine sağlık. Çok iyisin :)

Adsız dedi ki...

ne güzel pastalar yapıyorsunuz harikasınız ellerinize sağlık demek çok az kalır bu emeğin yanında çok başarılısınız hoşcakalın

hatice dedi ki...

Nükhet'cim her zamanki gibi harihasın, ellerine, emeğine sağlık..sana ve karizmatik küçük delikanlıya da sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba Nükhet Hanım
Tek kelimeyle nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Tatlı minik adama ben de mutlu yıllar diliyorum.
Sevgiler
Eda

Minik Kus dedi ki...

Nukhet, ne diyeyim yine harika bir pasta yapmissin. Sen bu iste ustasin ustaaa. Masallah diyelim de nazar degmesin :)

Yelda Özyurt dedi ki...

evet bu arabalardan bizde de var. Cok basarili olmus,ellerine saglik.. Ogluma gostermeyecegim ama pastani, mazallah ister falan....

Adsız dedi ki...

Nükhetcimm, muhteşemsin arkadaşım..Bu çılgın pastaları hangi arada yapıyorsun inanmıyorum sana, nasıl bir aşk bu? bu arada bizim evde de bu arabalar çok meşhur, yağız hepsini yakınen tanır, dolayısıyla bende.Yağıza gösterdim "bak bu pasta" cevap şu " değil, o matter yenmez o oyuncak" ..benim varyemez oğlum herşeye olduğu gibi bunada muhalefet etti ama hakkını yememek lazım çok gerçekçi olmuş yenecek gibi değil...izlemeye devam ediyorum seni.

Funda Özdal

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.