11 Haziran 2007

Kutudaki Lezzet

Şu blog işine bulaştığımdan beri bir sürü truf ile karşılaştım gezdiğim sayfalarda. Önceden bu konuda bir bilgim olmadığı gibi ilgim de yoktu. Ama insan bir çok yerde karşılaşınca kafasının bir yerine işliyor bu konu. Dediğim gibi görünüşlerine bayıldığım ama tariflerini hiç okumadığım truflarla ilgili ilk denemem bir zorunluluktan olmuştu. Kurabiye etkinliği için hazırladığım çikolata sosu ziyan olmasın diye kekle karıştırıp toplar yapmış ve bayılmıştım. O andan itibaren bu işe daha ciddi bir şekilde eğilmem gerektiğini düşünmeye başladım zaten. Ama yine de aşağıda resmini gördüğünüz bu truflar tamamen bir zorunluluktan oluştular. Mutfaktaki başarısızlıklar bazen insanı farklı deneyimlere taşıyabiliyor işte.
Geçen hafta bir arkadaşımın davetine götürmek üzere şöyle bol çikolata kremalı bir pasta yapmaya karar verdim. Bin bir özenle pandispanyasını pişirdikten sonra kremasını yapmaya başladım. Koskocaman bir kase çikolatalı krema yaptım. Ama sanırım çikolatalarım bitter olmadığı için rengi açık oldu, kakaoda kalmamış ev de hangi akla hizmetse ben de toz nesquik koymaya karar verdim. Nesquiki koyunca da tozlar iyice karışsın diye mikseri çalıştırdım yeniden ve olan oldu. O kopkoyu kremam sıvılaşmaya kesilmiş görüntüsü oluşmaya başladı. Çok üzüldüm, tüm planlarım altüst oldu gecenin o saatinde. Sonradan öğrendiğime göre krema ile çikolatayı fazla karıştırmak bu şekilde ayrışmalara neden oluyormuş. Ama tadı hala harika olan bu kremayı pastada kullanmam uygun olmadığı için hemen trufa dönüştürme fikri düştü aklıma. Biliyorum inceledim, araştırdım truf tarifi böyle değil ama benimki truf görünümlü kremalı pasta çeşidi oldu.
Tüm bu kremanın içine ufaladığım kakaolu pandispanya ve badem kırıklarını ekledim. Sürekli karıştırdım ve bir gece sertleşmesi için dolapta bıraktım. Ertesi gün de minik toplar yaparak bir kısmını kakaoya, bir kısmını hindistan cevizine, bir kısmını badem krokana bir kısmını da badem tozuna buladım. Sonra da bu hoş kutuyla beraber arkadaşıma götürdüm. Bir lokmalık güzel tatlılar oldular. Yine de en kısa sürede farklı aromalarla gerçek bir truf demenesi yapacağımve başka kutulardaki başka lezzetlere yelken açacağım.

15 yorum:

Pınarın Klubesi dedi ki...

Ne güzel bir yönü bu pastacılığın,
bozulan bir şeyi tamir etme şansı var akıllı hanımlar buluyorlar hemen ama yine de bizi bazen daha kötü süprizler bekliyor olabiliyor ama akıllı hanımlar yine buluyorlar çaresini:)Truflar çok güzel görünüyor
Çok başarılı bir kurtarma operasyonu, ellerine sağlık
sevgiler
Pınar

süheyla dedi ki...

nasıl bir hata olmuş bilemem ama sonuç buna dönüştüyse bence şahane..hatalar yapmaya devam et onlar bile güzel oluyor.selamlar.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nükhet grupta gördüğümden beri aklımdan çıkmıyor bu truffler. Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler,

Pasta Cafe dedi ki...

Nükhet, bunlar çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Papatya dedi ki...

Olur boyle kazalar bazen mutfakta...
Bence ortaya klasik bir cikolatali pastadan cok daha sik bir ikram cikmis hem de :)
Sevgiler,
Papatya

SelServis dedi ki...

Ellerine sağlık Nükhet bir talihsizlik ne güzel bir tada vesile olmuş işte . Sevgiler.

Defne dedi ki...

Asıl mesele işte bu! Telafi edebilmek :) Nasıl becerikli bir kadınsın sen Nükhetciğim. Çok güzeller, ellerine sağlık.

Geomar Gulf dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nukhet dedi ki...

Sagol Pinarcim yazdiklarin icin. MUtfak gercekten ilginc bir sey tadi cok kotu olmadigi surece her seyin kurtarilma sansi var. Ozellikle goruntuyu kurtaarmak cok daha kolay. Sevgiler


Suheylacim
Aman insallah hata yapmadan guzel seyler cikar ortaya. Tamam kurtariliyor bir sekilde ama o ilk an insan cok uzuluyor. Hele ki benim gibi planlari bozuldugunda cok kizan biriysen. Optum canim

Burcin
Sen daha guzelini yaparsin ben eminim. Sevgiler

Almula dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar talihsizlik ama sonuç iyi olmuş :) Sevgilerimle.

-acemi aşçı- dedi ki...

Öyle görünüyor ki bize yine gün doğdu. onca güzel pastadan sonra şimdi de harika truffler izleyeceğiz.
Nükhet kafasına koyduysa, alasını yapacaktır.
Bence bu başlangıç bile çok güzel olmuş,
harikasın yaratıcı arkadaşım, merakla bekliyorum
Sevgiler
İpek

damak tadı dedi ki...

Harikasın Nükhet'cim yine enfes tariflerle süslemişsin sayfanı.))Trufları görüpde imrenmeden olurmu..))
Ellerine sağlık..Sevgiler..

Nukhet dedi ki...

Ozlem, Selda cok tesekkurler guzel yorumunuz icin.
Papatya
gerrcekten de farkli bir sunum oldu ayni tat icin. Ben de begendim

Defne bunu senin gibi becerikli biri soyluyorsa ancak onare olurum ben.

Nukhet dedi ki...

Almula tesekkurler ziyaretine ve yorumuna

Ipek galiba devami gelecek gibi geliyor bana da

Sagol Gul, yapiyorum iste elimden geldigi kadar bir seyler.
Hele siz begenince iyice gaza geliyorum

Bebek Insan dedi ki...

Nukhet cim,
Demek o aksam bize yedirmeyi birak gostermediginiz truf lar bunlardi demkki:)))
Ellerine saglik super gorunuyorlar ama birde tatina bakabilseydik;)))
Sevgiler,
Seda