Dilek çim; buyur bu tarif senin için . En iyisimi dedim sabah yine bu pastanın tarifini sorarsa '' ay canım yine unuttum tarifini yanıma almayı'' demiyeyim. Ve herkese de tavsiye ederim en azından bir kere denemeleri için. Bu pastayı her seferinde değişik sunumlarla yapıyorum. Ya bir kek kalıbında, ya bir borcama ,ama en güzeli iki ayrı rulo yapıp derin dondurucuya koymak. Ki istenildiği zaman istenildiği miktarda kesilip ansızın baskın yapan misafirlere çayın yanına hoş bir ikram olsun.
Malzemeler
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
8 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Öncelikle bir tencereye süt,un,tozşeker ve kakaoyu alın. Nişasta ve margarinide ekleyipkısık ateşte koyulaşana dek pişirin. **Bence buraya kadar olan kısmı ayrıca bir yere not edin .Çünkü bildiğiniz puding oluyor. Çocuklarınıza güvenle yapıp kaselere koyarak yedirebilirsiniz. **Bu arada incir ve kayısıyı sıcak suyun içerisine koyup 5-10 dak kadar yumuşamasını bekleyin ve daha sonra minik minik doğrayın. Ayrı bir kapta Bisküvileri ufalayın .Kıyılmış cevizi ilave edin ve incirle kayısıları koyduktan sonrada şöyle bir harman edip hazırlamış olduğunuz kremayı dökün . Malzemeleri iyice birbirine yedirdikten sonra iki büyük parça folya kesin ve malzemeyi iki eşit parçaya bölerek iki ayrı rulo oluşturun. Ve donması için dondurucuya koyun. İkram etmeden 10 dak önce çıkarmanız yeterli. İyi tarafı ne kadar donmuş olursa olsun çıkarır çıkarmaz bıçakla kesilebiliyor. Böylece erimesine olanak kalmadan kullanacağım miktarını kesip gerisini hemen yine dondurucuya kaldırıyorum. Afiyet olsun
3 yorum:
Aman allahim dedirtiyor, cok hos gorunuyor, ellerinize saglik.
Sevgiler ve iyi haftalar
Afiyet bal şeker olsunnn... ::))
Sevgili Elif,
hep sade bisküvili yapardım, incirli, kayısılı çok da sağlıklı ve güzel olmuş
ellerine sağlık..sevgiler
Yorum Gönder