19 Ocak 2007

Sütlü Kek

Her kadının daha doğrusu mutfakta zaman geçirip bir şeyler pişiren herkesin kıyısında köşesinde bir iki garantili tarifi vardır. Kesinlikle güzel olacağından emin olduğu, güvenle takdim edebileceği bir kakaolu tarif . Bu kekte onlardan sadece biri. Ama bu kekin tek özelliği de bu değil, en azından benim için. Tarifi ilk bulduğum ve uyguladığım yer itibarı ile duygusal olarak bana geçmişte birşeyleri çağırıştırıyor ki bunu da burada anlatmayayım artık. Herneyse dedim ya çenem düşüktür diye. Keki geçen hafta sonu kahvaltıya gelecek arkadaşlarımız için yapmıştım. Oldukça lezzetli ve yumuşak bir kektir. Hele ki ıslak kekten hoşlanıyorsanız bire birdir.
5 yumurta
1 pk margarin
2 sb un
1.5 sb şeker
1 sb süt
1pk kabartma tozu
1 pk vanilya
min. 3 çk kakao
Çırpa kabına şekeri ve yumurtaları alıpbembeyaz olana dek çırpalım. Unu ve margarini ekleyelim. Kabartma tozu ve kakaoyu da ilave edip çırpalım. Yağlanmış kalıba dökelim ve 180 derece de pişirelim. Soğuk süte vanilyayı ekleyerek pişmiş kekin üzerine döküp soğuduktan sonra servis yapalım. Zamanla sütü emdiği ,ç,n serv,sten çnce daha fazla süt ilavesi yapılması tavsye olunur. İkinci bir servis önerisi ise benim Şişli de eskiden gittiğim bir kafeteryada browniyi servis ederlerken yaptıkları bir yöntem. Kek dilimini tabağa alarak yatırın. Üzerine şu bildiğimiz süt kremasından koyun ve onun da üzerine bolca ceviz kırıntısı. Ve sonra 20-30 sn kadar microwave de ısıtıp servis yapın. Bayılacaksınız. Bu servis önerisi benim aklıma şimdi geldiği için ben bundauygulayamadım ama ilk fırsata yapıp görüntüleyeceğim. Sevgiyle kalın.

7 yorum:

nilay dedi ki...

sevgili Nükhet :)
kekin muhteşem kabarmış...tarifin garanti olduğu fotoğraftan belli oluyor...ellerine sağlık canım

sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,

kek çok güzel görünüyor. Ceviz ayrı bir hava katacaktır :) herşeye yakışıyor ...

ellerinize sağlık

sevgiler

Nukhet dedi ki...

Nilaycim
Keke oldum olasi bayilirim hele bir de tatindan emin eoldugun tarifi yaptiginda yemege doyamiyor insan.

Zerrincim

Ah iyi diyorsun guzel diyorsun da herhangi bir seyin icin de ceviz fisnik tarzi kirinti li bir seyler yiyemen bir kocan varsa kekleri boyle sade yapiyorsun. Haklisin cok yakisiyor. Bazen butun olarak koyuyorum ayiklar yerken diye. Ona bile burun kiviriyor. Herkesinn huyu iste. Ben bir seyin icin de ne kadar cok ceviz findik varsa o kadar cok severim mesela krokantli pastalari, bizimki tam tersi iste.Sevgiler

*Ra dedi ki...

Nükhetciğim, ellerine sağlık. Bir dilim versen de yesem. Ne kadar güzel kabarmış.
Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nükhet'ciğim,
Kekinde senin gibi çok tatlı tatlı bitanem..
Harika kabarmış kalıptanda çok güzel çıkmış maşaallah sana o güzel ellerine parmaklarına sağlık tatlım.
Bende keki çok severim vazgeçemediklerim arasındadır..Bu kekinin tarifini hemen alıp çantaya attım tatlım.Bizlerle paylaşımların için çooook teşekkürler..

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevginiz bol olsun canım..

Unknown dedi ki...

Sevgili Nukhet,
Esim kek delisidir.Buda bize denememiz icin yeni bir tarif demektir.:)Ellerine saglik.

Nukhet dedi ki...

Aaa Rabia ben bir dilim senin icin ayirmistim gelip almadin mi?

Sevgili Gul
Insallah guzel gunler icin cikar cantadan o tarif. Sevgiler

Aara sira ugra sevgili Gulenay bak ben de kek olayina bayilirim yeni tarifler gelecek hazirda bekliyorum. Bir de arsivdeki keklerime bak derim hepsi birbirinden garantili ve lezzetli. Sevgiler