Yanda gördüğünüz şu tavuk göğüsleri aslında
yılbaşı gecesi ana yemeği yapılması amacıyla marketten satın alınmış ama kaderlerine eski yılın son günü değil de yeni yılın ilk günü pişirilmek yazılmış olan yiyecek parçalarıdır. Bir çok zaman olduğu gibi dolaptaki malzemeye bakılarak son dakika biraz doğaçlama biraz da eskiler hatırlanarak hazırlanmıştır. Sonuç geröekten güzel oldu ki geldi bu blogta yerini buldu. Hada önce de benzer şeklide peynirlisini biftek sarma olarak hazırlamıştım. Bir arkadaşim buradan tarifini alıp denemiş ve çok beğenmiş haberiniz olsun. Zeynep bence bunu da pişir afiyetle ye. Hazırlamayı düşünenlere şimdiden afiyetler olsun efendim.

6 tavuk göğsü (çünkü 6 kişiydik)
1 paket mantar
1 adet kırmızı biber
mozerella ya da kaşar peyniri rendesi
biraz sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
kişniş, kekik, fesleğen,tuz

İç malzemem hazır olunca bir kaba sıvıyağ, salça, rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsak, kişniş, kekik ve tuzu ilave edip karıştırdım. Tavuk göğislerini bıçakla düzlterek daha ince ve sarılmaya müsait hale getirdim. Sarılmaya hazır hale gelen tavukların iki tarafını da hazırladığım bu yağlı karışıma buladım. Önceden böyle bir yemek yapmak aklıma gelseydi tavukları bu sosta bir kaç saat bekletirdim. Ama ne çare bu şekilde oldu. İç malze

1 yorum:
merhaba Nükhet :)
ellerine sağlık...tam Akdeniz mutfağına özgü bir yemek olmuş...mantar ,tavuk ve fesleğen üçlüsüne bayılıyorum...nefis görünüyor
sevgiler
Yorum Gönder