18 Aralık 2006

Tavuklu Çorba

Bu gün benim birikmiş tariflerimi yayınlama günüm oldu sanırım. Önceden yapıp fotoğrafını da çektiğim şu lezzetli çorbayı da yazayım da arşivimizde bulunsun.

*1 tavuk göğsü
*2 ç.k. un
*2-3 ç.k tereyağ
*bir avuçtan biraz fazla tel şehriye
*1 yumurta sarısı
*2-3 ç.k. yoğurt
*1 diş sarımsak
*4-5 bardak su

Tavuk göğsünü suda haşlayın. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Tüm suyu koyduktan sonra içine tel şehriyeleri ve küçük parçalara ayırdığımız tavuğu atıp sonra da rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz. Şehriyeler pişerken bir kenarda yumurta sarısı ile yoğurdu güzelce çırpıp artık pişmiş olan çorbanın suyundan bir miktar alarak kariştirıyor sonra da tencereye döküyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Aslında benim ocağım elektrikli olduğu ve ısısını bir süre daha koruduğu için altını hemen kapatıyorum. Servis sırasında da arzuya göre nane, karabiber ve kırmızı biberle süslüyoruz. Aslında içine de konabilir bu baharatlar ama malum evde çocuk olunca opsiyonel yapmak daha iyi oluyor. Afiyetler ola.

2 yorum:

Elif Çetiner dedi ki...

Immhhh... Tam Can'ımın ağzına layık. Teyzesii senin yeğen deli oluyor tavuksulu hatta tavuklu çorbalara:)))

Karabiber dedi ki...

Çorbaya bayılırım özelliklede tavuk ile yapılan çorbaları çok severim. Bu tarifide izin verirseniz denemek istiyorum. Ellerinize sağlık.

Karabiber