15 Aralık 2006

Ispanaklı Kek

Nasıl foto ama !!! Yeterince iştah kabartıcı görünüyor sanırım :))
Malzemeler
* 3 yumurta
* 1.5 su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı ıspanak püresi
* 2 su bardağı un
* 1 Kabartma tozu
* 1 Vanilya
Krema için
* 2.5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 yumurta
* 1 kutu pınar labne
Sırasıyla yumurta, şeker,vanilya ve sıvıyağ çırpılır. Blenderdan geçirilen ve püre kıvamına getirilen yarım su bardağı ıspanak ilave edilir. Un ve kabartma tozunuda karışıma katıp iyice çırptıktan sonra yuvarlak yada kare yağlanmış (yağlı kağıtta olabilir)kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir.
Kremaya gelince. Aslında ben bu kekin kremşanti ile yapılmışını yedim. Ancak minik oğluşumda yesin diye tiramisu kremasında kullandığım tarifi uyguladım. Bunun için sütü bir tencereye alın ve içine yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ocağın altını yakınca 3 kaşık unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin .Bir yandan sürekli karıştırın ki topaklanmasın . Unun arkasından hemen şekeri ilave edin . Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp 1 kutu labneyi ilave edin. İyice yedirdikten sonra ılınması için soğumaya bırakın.
Bu arada pişmiş olan kekinizin kenarlarından, yuvarlak kalıp kullandıysanız nerdeyse kare olacak şekilde dört bir yanından küçük kenarlar kesin. Yada kare kalıp sa bir parmak kalınlığında kekin kenarlarını kesin. Bu kesmiş olduğunuz parçalar resimde görebileceğiniz gibi daha sonra üzerıne yoğun olarak kullanacağınız ve yeşil fıstık rendesi görünümü verecek olan blenderdan geçirilmiş kek parçaları olarak kullanılacaklardır. Şu an elinizde nasıl bır kek kalıbı kullandıysanız kullanın kare bir kek mevcut. Arasına krema koymak üzere keki ikiye kesin . Çok az miktarda süt ile kekinizin ilk parçasını ıslatın. Üzerine kremanızın yarısını dökün ve ikinci katı koyup aynı işlemi uygulayın . Kenarlarınıda krema ile kapladıktan sonra blenderdan keçirdiğiniz kek parçalarınızı kremanın üzerine oldukça bol miktarda fıstık eker gıbı ekin. İşte size lezzet ve görüntü itibariyle gerçekten güzel bir pastaa.
Çocuklarınızla birlikte size afiyet olsun diyorum :)
Eli

8 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKA İLK DEFA YAPTIGIM BİR TARİF TUTTU ELİNİZE SAGLIK:)http://blog.ekolay.net/ozlemskoda/Default.aspx BENDE KIZIMA YAPTIM :)

Adsız dedi ki...

HARİKA İLK DEFA YAPTIGIM BİR TARİF TUTTU ELİNİZE SAGLIK:)http://blog.ekolay.net/ozlemskoda/Default.aspx BENDE KIZIMA YAPTIM :)

Adsız dedi ki...

HARİKA İLK DEFA YAPTIGIM BİR TARİF TUTTU ELİNİZE SAGLIK:)http://blog.ekolay.net/ozlemskoda/Default.aspx BENDE KIZIMA YAPTIM :)

Adsız dedi ki...

ıspanak yerine kırmızı pancar kullanıp pembe rengi verebilirmiyiz?

Adsız dedi ki...

kreması için krem şanti kullanın daha güzel oluyo... ayrıca kek süper.. en sevdiğim ve en ii yaptıgım kektir....:D

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi denedim fakat bu rengi yakalayamadım acaba ıspanağının suyunumu denemeli

Adsız dedi ki...

Çokk Güzel Oldu 15 yaşındayım Ark ile aptım ama manyak oldy :D

Adsız dedi ki...

Yo Herkesi Seviyorum BuradaUlen...