04 Ocak 2007

Yeni Yıl Herkese, Mutlu ve Sağlık Dolu Olsun

Uzun bayram tatili nedeniyle Bursa'daki mutfaktan kızkardeşim Elif ve ailesini misafir ettik Dubaide. Ama üç çocukla yeni yıla evde girmekten başka seçenek yoktu sonuçta. Ama yandaki resme bakıpta sanmayın sakın binbir uğraşla tüm gün yemekler hazırlayıp mükellef bir sofra hazırladığımıza. Bence sofra gayet hoş oldu da içi pek bir boş oldu kanımca. Günler boyunca buraları gezdireceğiz üstüne de alışveriş yapacağız diye kendimizi sokaklara atarsak 31 aralık akşamı da eve 9 da ulaşırsak başka da bir şey beklenemez bu durumda. Dolapta ne varsa bulundu çıkarıldı hemen pratik bir şeyler eklendi ve bu hale geldi sonuçta. Bir kez daha anladık ki yeme içme bahane sohpet şahane. Yedik, içtik, güldük eğlendik, bolca dinlendik, yeni yıla hem Dubai hem de Türkiye saatiyle girdik. Birbirimize ve sevdiklerimize güzel niyetler, sevgiler ve sağlıklar diledik. Tıpkı size buradan yolladıklarım gibi. Yeni yılda sevdiklerinizle beraber iyi olun, iyi kalın ve sağlıkla dolup taşın.

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerinizi anlatın derler ama mekan yemek bloğu olunca yemek içmek en ön planda. Dedim ya pratik bir şeyler hazırladık bir kaç dakika da. Unutmadan şuraya da not alayım da sıkıştığım noktada hatırlayayım kolayca. Bir gün önceden kalan üstelikte dilimlenmiş baton ekmekleri değerlendirmek adına. 1 yumurta, biraz sıvı yağ, kalmış peynirler ve maydanoz çırpılıp karıştırılır çabukça. Kıpkırmızı 2 domateste kuşbaşı doğranır hızlıca. Dilim ekmeklere sürülen peynirli karışımın üstüne domatesler, hoppp hepsi fırına. Sonra da kırmızı bir kapta konar sofraya.

Pratik şeyler katagorisinde ekmekçiklerle beraber tavuklu yeşil salata ve hardallı patates salatası da vardı. Salata zaten bildiğiniz yeşil salata da hardallı patates salatası bilmeyenler için şöyle bir bahsedeyim dedim. Haşlanmış patatesler ve doğanmış yeşil soğanlar hardal, zeytinyağı, limon ve tuz ile tatlandırılarak ikram edilir. Ve aynen bizim yaptığımız gibi zevkle yenir.

Hiç yorum yok: