25 Aralık 2006

Sebzeli Enginar

Zeytinyağlı Enginarı çok severim ve her zaman iç baklayla yaparım. Ama geçen akşam zeytinyağlı bir yemek yapıp bırakayım ertesi gün için diye düşünerek buzdolabının ve derin donrucunun iölerini karıştırmaya başladım. Aaa donmuş enginarlarla karşılaşınca çok sevindim ama bakla olmadığını farkedince aynı şiddetle üzüldüm. Arandım tarandım zetyinyağlı yapacak başka da bir şey bulamadım. O zaman o enginarları bir şekilde pişirmek farz oldu bana. Enginar paketinin yanında bir de donmuş garnitür paketini görünce benim yemek oldu Sebzeli enginar.

1 pk dondurulmuş enginar (tazesi olsa daha iyi elbet)
1 s.b kadar dondurulmuş karışık garnitür
1 orta boy soğan
1 domates
1/2 limon suyu
2-3 diş sarımsak
dereotu
zeytinyağ


Önce enginarları ve sebzeleri bir kaba boşaltarak hem yıkadım hem de o suda bekleterek biraz çözülmelerini sağladım. Suyun içine biraz da limon suyu koydum ki karamasın enginarlar diye. Böylece biraz çözülen enginarların büyük olanlarını da ikiye falan böldüm. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı konulmuş ocağa oturtulmuş tencerenin içine koydum. İki çevirdim enginar sebzeler ve rendelenmiş domatesi de ekledim, ardından da limon suyunu. Bu karışımı bir kaç dakika daha karıştırıp biraz su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave ettim. Ve düdüklü de dumanı çıktından sonra bir 10-15 dakika pişirdim. Servis kabına aldığım yemeği soğuduktan sonra dereotuyla süsledim. Ve ben ertesi akşam soğuk soğuk yedim. Üstelik çokta beğendim. Bundan sonra illa da bakla şartı olmayacak enginarlarımda.

1 yorum:

nilay dedi ki...

merhaba Nükhet'çim :)
bir Egeli zeytinyağlılar ilgi alanıma giriyor...enginarı bu şekilde hiç yememiştim...eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık:)

sevgiler