26 Aralık 2006

Mısırlı-Peynirli Salata

Yıllar yıllar önce, henüz anne olmamışken, bir tek kendimden sorumluyken ve de Şişli de çalışırken oradaki Duran'dan yemeğe bayılırdım bu salatayı. Bir koca tabak bu salata olsun yanına da şu Duran'ın üzeri değişik garnilerle süslenmiş 1-2 dilim ekmeği olsun, işte öğlen yemeği ziyafeti sana. O zamanlar bir kaç denemeden sonra kendimde ev de yapmaya başlamıştım bu salatayı. Bayağıda benzetmiştim oranın tadına. Ama yıllar içinde unutmuşum ben bu salatayı yapmayı. İşte bu bloğuda onun için hazırlamıyormuyuz zaten. Denediğimiz, sevdiğimiz şeyler yıllar içinde unutulmadan uzansınlar ötelere. Ev de domates ve salatalık kalmadığı için sadece bir elimde göbek marulla kalakaldığım için bu salatayı hatırladığımı da dip not olarak düşüyorum bu arada. Uzatmadan, unutmadan yazayım en iyisi ben bunu buraya. İstediğiniz kadar göbek marul yıkanır, doğranır. Arzu edilen miktarda haşlanmış mısır tanesi ilave edilir ama çok olması tavsiye edilir. Bir de üzerine rendelenmiş ya da parçalanmış beyaz peynir. Sosu için ise 2 çorba kaşığı yoğurt, birazcık mayonez, zeytinyağı, limon suyu ve tuz güzelce karıştırılır. Homojen hale gelen bu sos salataya dökülerek afiyetle yenir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
bloğunuzu tesadüfen gördüm ve çok beğendim. resimler ve tarifler çok güzel elinize sağlık.

hesna
www.mordeniz.blogspot.com

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nükhet
sende benim gibi salata düşkünüsün:)
Bu salatayı deneyeceğim. Bende İstanbul'da Bilakis'in "Ton Balıklı Tatlı Ekşi Soslu Salatasının" hayranıyım... Haftada 3-4 gün yesem bıkmam..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Türkiye'ye gelişinde Bilakis'e gidelim seninle.. Karşılıklı salata keyfi yaparız:)

Nukhet dedi ki...

Pinarcim

Nerdeymis bu blilakis ya merak ettim simdi. Keske denk gelsekte gitsek. Salata yiyip pastalardan konussak. Kimbilir belki de olur. Teklifin icin tesekkurler