25 Ocak 2007

Kovboy Kurabiyesi

Bu kurabiyeyi yapalı aslında tam 2 ay oldu. Ama olmayınca olmuyor işte fırsat bulupta tarifini bir türlü yazamadım. Zamanım oldu ama tarifim yoktu. İşteydim.. Evdeydim tarifim yanımdaydı. Zamanım yoktu:) Ve nihayet bu akşam zamanla tarif evde buluştu, ama bu seferde blogger yoktu:L(( Hiçbir blogspot sayfasını açmıyor inadına sistemde problem var bu akşam anlaşılan. Olsun varsın olmasın ben ısrarlıyım .Bi word sayfasına yazıp iş yerine mail attımmı sabah nasıl olsa kopyalarım akşammenüsüne..

Zamanla görürsünüz muhtemelen .Altında Elif imzası olan tariflerin çoğu ya pastadır ya kurabiye. Bir tatlı canavarıyım maalesef . Hele ki o tatlının rengi kahverengi ve içeriğide kakao yada çikolata ise deymeyin keyfime. Bu tarifte ise ikisi de var ne hikmetse..

Tarif Sofra dergisinden. Sevgili köpeğimiz Lucky bi zamanlar sepette duran tum Sofra dergilerimin kapak sayfalarını yediğinden maalesef hangi yıla ait bilemediğim Ağustos ayı sayısından .

Malzemeler ( 48 adet)
Aldığı kadar un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 su bardağı damla çikolata veya küçük küçük kesilmiş çikolata

1- Un, şeker, margarin, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kap içinde karıştırın . Bu karışımı sert bir hamur kıvamına getirin.
2- Daha sonra yulaf ezmesi,kuru üzüm, fındık ve çikolatayı ilave edin.Hamuru birazdaha yoğurunCevizden birazdaha büyük parçalar koparın. (Hamur içerisindeki parçalardan dolayı hafif dağılan bir yapıya sahip oluyor )
3- Kurabiyeleri elinizle fazla yuvarlayıp, şekil vermeden yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine birer fındık yerleştirin.Önceden ısıtılmış fırında 40 dak pişirin.

Bisküvi formatına yakın bir kurabiye oluyor. Ama bırazdaha yumuşak bir kıvam isterseniz ununu birazdaha az koymak yada margarin miktarını biraz arttırmak yeterli olacaktır sanırım. Yoğun çikolata sevenlerrr..bitter sevenler.. sizi bu tada davet ediyorum..
Afiyet olsunn

5 yorum:

Tijen dedi ki...

siteniz hayirli olsun kizlar. iyi ki sonia'nin pirinç etkinligine katilmissiniz, böylece tanismis olduk.
selamlar sizin oralara,
tijen

*Ra dedi ki...

Nükhetciğim bu kadar güzel malzemeler bir araya gelir de kötü olur mu tadi. Kim bilir ne kadar güzeldir. Ellerine sağlık canım. Kurabiye tariflerimin arasına aldım canım.
Sevgilerimle...

ipek dedi ki...

Nükhet ciğim,
Sayfamda bir sürpriz seni bekliyor: Eğer kabul edersen sobeleme oyununda seni sobeliyorum:)
Sevgiler,
İpek

Elif Çetiner dedi ki...

Hepinize tesekkurler bayanlarr..Ama ben Eliff.Eeee haklısınız tabii iki kız kardeş diyoruz ama Bursa mutfağı biraz ağır çalışıyor.Ben biraz tembel çıktım.Nukhet ın tariflerinin aralarına arada bi bende sıkıştırıp koyuyorumm bişeyleer.Ziyaretiniz için sağolun.İadei ziyarete geleceğim.Byee

Gazoz Agaci dedi ki...

merhaba,
sitenizi yeni ziyaret ediyorum. tarifleriniz çok güzel, ellerinize sağlık.

http://www.blogspot.com