26 Nisan 2008

Oynaya oynaya gelin çocuklarrr..!!! el ele el elee veriinn çocuklar...!!!

Tüm dünya çocuklarının ulusal egemenlik ve çocuk bayramıınıı yürekten kutluyorumm.::)))) Bu pasta her ne kadar bu amaçla yapılmadıysa da ogün 3 yaşına basan yeğenimin doğum günü pastası olmakla birlikte ister istemez 23 Nisan gününün anlam ve önemi de kendiliğinden yansıdı pastamıza...

Akşammenüsünün ilk zamanlarında bendeniz Elif ablam Nükhet e bir kaç tarifle birlikte eşlik etmiş ancak onun özellikle şeker hamuru konusunda çok hızlı ve başarılı tırmanışı sonucunda kendisinin hızına yetişemeyerekk pes etmiş ve hatta blogundan ismimi silmesinin doğru olacağını düşünmüştüm.. Baktım hala blogunun başında ismin yazılı madem öyle sıvadım kolları şeker hamurlu pasta denemelerine...
Nasıl mı? Bir gün tlf daki ses pastaland dan aradıklarını ve günebakan tarlaları Hülya nın ertesi gün şeker hamuru kursu vereceğini ve benide davet ettiklerini bildiriyordu.. Büyük bir sevinçle daveti kabul ettim ve ertesi gün soluğu pastaland de aldım. Hülya Hn la tanışmış ve aynı ortamda kahkahalar eşliğinde yaptığımız modellemelerle keyifli bir gün geçirmiştik.. Kahh.. yaptığımız ineklere kah... uğur böceğinin bakışındaki ifadeye güldükk..eğlendik.. Pastaland a ve Hülya Hn a buradan teşekkürlerimi iletiyorum bu vesile ile..:)
Buradan almış olduğum şevk ve cesaret ile yeğenimin 2 hafta sonraki 23 nısanda kutlanacak olan doğumgünü pastasını kendim yapmaya karar verdım.. Ve işte pastamızın tarifi ve oluşan kareler..
Pastamızın keki ablamın çoğu pastalarında kullandığı Emel Başdoğan ın şuradaki pandispanyasından. Yalnız pastanın bıraz kalın olması için ölçüleri 6 yumurta değilde 9 yumurtaya göre artırarak kullandım..İç kreması ise Goofy pastasının içinde kullanılan ve yine menşe-i Emel Başdoğan a ait vanilyalı krema ile Zinnur a ait çikolatalı ev yapımı pudingden meydana geliyor..
İçi krokantlı .. 1 bardak antep fıstık kırığı , 1 bardak fıntık kırığı ve 1 bardak ta toz şekeri 1 tatlı kaşığı tereyağ ile kısık ateşte şekerler eriyip sertleşene ve kokusu çıkana dek teflon tavada kavurdum.. Kekin ilk katını portakal reçelinin suyu ile hafif ıslatıp vanilyalı kremayı üzerine krokanları ve üzerine bitter çikolata parçaları koyup kekin ikinci katınıda reçelle ıslattıktan sonra bu sefer çikolatalı kremayı ve yıne bol krokanı döşeyip bir miktarda beyaz çikolata parçaları serpip son kat ile pastayı kapattım . Gecenin bir yarısı pastanın en üstüne ganaj yapmayı üşendiğimden artan çikolatalı kremadanda ince bir astar çektim. Ne yalan söylimm.. benim gibi çikolata hastası biri için mükellef bir ziyafetti..


Ve gelmiştim benim için işin en zor ve en riskli bölümüne. Bir gece önceden kurabiye kalıpları yardımıyla hazırlamış olduğum renkli bebek figürlerini beyaz bir zemin üzerine oturtmalıydım ve pastanın üst kreması çikolatalı olduğu içinde şeker hamurunu çok ince açmamalıydım ki hem zeminin koyu tonu şeker hamurundan sızmasın hemde yırtılmasın .. Ve işte benim için çok başarılı bir kaplama ::))) Sonundaa başardımm hemde en küçük bir hata yok ne yırtılma ne katlanma .. ne küçük bir iz..::)) Ve sabahın 4 unde yapılan bu çalışmaya büyük bir zevkle bebeklerimide eklemiş ve ezan sesi ile birlikte mutlu tebessüm dolu gözlerle yatağıma doğru yol almıştım... Ablaaaa... nasıl sınıfı geçtim mii??::))))


Bir dünya bırakınn..biz çocuklaraa.. ıslanmış olmasınn göz yaşlarıylaa.. Oynaya oynaya gelin çocuklaaar.. el ele el ele verin çocuklaaarr..!!!

10 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Öncelikle süppper olmuş.Korkant herşeye çok yakışıyor.Pasta kursumuzda da sürekli kullanıyoruz krokantı,ordan biliyorum..Sonraa,figürler çok başarılı kaplanmış.Ağız kısmı için neyi kullanıyorsunuz? Ben bu aşamada çok zorlanıyorum halen :(

Tebrikler,tebrikler...

Elif Çetiner dedi ki...

Teşekkürler güzel yorumun için.. Ağız kısmı için elimde çiçek modellemesinde kullanılan yuvarlak bir halka vardı onu kullandım. Ama bu herhangi bir şeyde olabilir mesela bebek figürünü yaptığım kurabıye kalıbının el yada ayak kısmının yuvarlak kısmı ile bile olabilir..Tekrar tşk ler

İlker Ergin dedi ki...

canım pasta çok güzel çok anlamlı olmuş.elleirnize sağlık.sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Pasta süüüppperrrrrr olmuşş. Ellerinize sağlık. Üstelik de çok anlamlı.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eliiff
Tek kelimeyle süper!!
sevgiler :))

Bak ben dedi ki...

Tam bir çocuk bayramı heyecanı ile hazırlanmış gibi duruyor pastanız, her ne kadar bir miniğin doğumgünü için hazırlanmış olsa da, her detay ne kadar özenle hazırlanmış öyle, takdirlerimi sunmaktan başka ne yapabilirim ki... Tebrik ederim, ellerinize sağlık, insanın çocuk olası ve etrafında böyle büyükleri olası geliyor... Gerçi bizler için hazırlanan doğumgünleri de farklı tatlar taşırdı aslında ve kendi içinde gayet mükemmeldi, haksızlık etmek istemem sevgili anneciğimin yaptıklarına da:))
Gene de bu kadar renkli değillerdi tabi:(
Sevgilerle...

Hülya dedi ki...

Sevgili Elif,seninle tanışmış olmaktan dolayı ben de çok mutluyum.Bu pastana da bayıldım.Çok başarılı;)Sıcakla baş etmediğin o kadar belli ki ve ben o çimenleri bir yerlerden tanıyorum sanki;)

Sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

ne kadar guzel olmus ellerine saglik canim :)

Elif Çetiner dedi ki...

Hepinize değerli yorumlarınız için tek tek teşekkurler.. Hulya cım... evet dediğin gibi gecenın bır yarısı serinde karşılıklı balkon kapılarını açarak çalıştığım için pek sıcakla boğuşmadan şeker hamurunu kaplayabıldım .. Yada sadece bır acemı şansı :::))))

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili Nükhet,
Senden böyle güzel sözler duymak gerçekten çok hoş..Çünkü akşam menüsü bizim çok beğenerek takip ettiğimiz bir site..Senin de pastaların bir harika oluyor :)Canım soruna gelince,ayakta duran veya oturan figürlerin hiçbirini günlerce kurutupda pastanın üstüne yerleştirmiyoruz.Ancak tabiki kol, kafa gibi riskli ve çabucacık kopabilecek bölümleri 1 saate yakın kurutuyoruz.Umarım faydalı olmuştur.Bir kez daha beğenin için teşekkürler canım..Kucak dolusu sevgiler